lukier - 7892 przepisów (strona:381/527)

Baba drożdżowa Wielkanocna. 189

czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 170-180 stopni C). Gotowe ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka, czyli około 35-45 minut. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem lub lukrem. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Bezglutenowy mazurek czekoladowy Pawła Małeckiego 153

żeby był puszysty trzeba dobrze ubić białka (nie za szybko).  Wielkanocne wypieki z Lidlem mogą być bardzo proste, w ofercie świątecznej znajdziecie wszystkie potrzebne produkty spożywcze, bakalie, kolorowe lukry, polewy, świąteczne foremki... i bardzo dużo fajnych gadżetów do dekorowania, dzięki którym Wasze wypieki będą wyglądały jakby wyszły spod ręki mistrza cukiernika :).  Składniki: Ciasto czekoladowe bez mąki

SzczyptaSmaQ
Babeczki z makiem i wiśnią w czekoladzie . 155

mąki tortowej 200 g cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200 g masła 1 kopiasta łyżka maku Wiśnie w czekoladzie od Eterno Lukier: 4 łyżki cukru pudru 1.5 łyżki soku z cytryny na czubeczek wykałaczki fioletowego barwnika Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie dodać roztopione masło, mąkę

Sama słodycz i szczypta chili
Jabłka w cieście twarogowym 206

upieczeniu. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 minut do lekkiego zrumienienia. Cukier puder rozetrzeć z sokiem, dodając go stopniowo i kontrolując gęstość lukru. Polać po upieczonych ciasteczkach. Mogą być jeszcze ciepłe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: jabłka , polewa , twaróg

https:KKuchniaMniam
Babka Migdałowo - kokosowa 141

mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów​/ 1 mały aromat migdałowy Do dekoracji : Garść migdałów w płatkach Suszone morele Na lukier : 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru Wykonanie:   1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki (kokosową oraz zwykłą pszenną) przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie

vaniliowoczekoladowa
Mazurek Wielkanocny zając 125

płatków migdałowych. Niżej robimy pisanki kolorowe. Krok 2 galaretkę wsypujemy do młynka i tyle samo cukru miksujemy, Przekładamy do miseczki i dodajemy odrobinę gorącej wody. Mieszamy i mamy lukier niebieski i tak z każdym kolorem identycznie

Różowa kuchnia
wielkanocne ciasto cytrynowe 282

przekładamy do foremki (cm), wyłożonej samo dno papierem do pieczenia, boki posmarowane masłem. Pieczemy przez ok. 40 min. do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia i polewamy lukrem. *Skórkę cytryny sparzamy, szorujemy a następnie ścieramy tylko wierzchnią część (żółtą) na tarce o małych oczkach

Domowy Smak Jedzenia
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 180

masę wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec około 40 - 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: Babkę można obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem albo rozpuszczoną czekolada.  Formę można użyć na klasyczną babkę lub keksówkę

Ciastka - domowe słodkości
Babka drożdżowa parzona 178

parzoną. Ciasto drożdżowe przygotowywane nieco inna metodą. Babka wyszła dorodna , wyrosła ponad formę. Jest puszysta , smaczna , dla mnie nieco sucha i  mało słodka . Dobrym uzupełnieniem byłaby warstwa słodkiego lukru. Przechowywana pod przykryciem następnego dnia smakowała jeszcze lepiej niż zaraz po upieczeniu , co w przypadku ciast drożdżowych jest rzadkością. Składniki : (na 2 babki i średnicy foremki  20cm

Malinowa Kawiarenka
Pączki portugalskie 141

pączki portugalskie. Moim zdaniem to świetna alternatywa dla naszych ciężkich, drożdżowych, tradycyjnych pączków. Ciasto przypomina bardziej znane oponki (pączki wiedeńskie), ale smażymy je w innej formie i nie polewamy lukrem , a podajemy z syropem pomarańczowym. U mnie też w wersji z cukrem pudrem.  Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejsze święto polecam lekkie (a co ważniejsze szybkie w wykonaniu

Bon appetit mon amie
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką migdałową 191

boku do wyrośnięcia drożdżówek. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj rozbełtanym żółtkiem z mlekiem. Oprósz kruszonką każdą drożdżówkę. Pieczemy przez około 10 - 15 minut. Możemy polać lukrem upieczone drożdżówki lub posypać cukrem pudrem. Smacznego! Zapraszamy do dzielenia się z nami propozycjami do dalszych wpisów. Macie jakieś życzenia?Czekamy na Wasze komentarze

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Strucla makowa :) 117

następnie smarujemy białkiem i zawijamy w papier do pieczenia pozostawiając ok. 2 cm. luzu. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Po ostygnięciu smarujemy makowiec lukrem. Smacznego

Magia jedzenia.
OPONKI SEROWE 122

smażyć z obu stron na złoty kolor. Po upieczeniu układać na bibule albo papierowych ręcznikach, żeby nie były opite tłuszczem. Jak ostygną posypać cukrem pudrem. Jeśli wolicie można zrobić lukier. Smacznego

Moje Słodkie Piekiełko
KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I KOKOSEM 281

ciasta z zamrażalnika. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 40 minut. Po upieczeniu studzimy.  Ciasto nie jest bardzo mocno słodkie, więc łasuchom proponuję udekorować je lukrem

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję