lukier - 7892 przepisów (strona:384/527)

Ciasto miodowo-marchewkowe z pomarańczą i orzechami włoskimi 117

mleka 2 jajka 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier wanilinowy 1/2 łyżeczki cynamonu 60 g orzechów włoskich 100 g cukru trzcinowego LUKIER: 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki gorącej wody Kilka kropel olejku pomarańczowego PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do garnka

Calzonella.com
ZAKRĘCONE PĄCZKI ANGIELSKIE YUM YUMS 603

tego warte. SKŁADNIKI: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30 g świeżych drożdży 100 g masła  30 g cukru 1 jajko 1 szkl ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli lukier: cukier puder sok z cytryny olej do smażenia A jak to zrobić: Masło na kilka godzin włożyć do zamrażarki, aby się zmroziło. Do miski przesiać mąkę, dodać bardzo drobno rozkruszone

Kuchnia w opałach
Szybkie ciasto marchewkowe 135

pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 55 minut (do tzw. suchego patyczka) w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. (Ja użyłam lukru, który zabarwiłam barwnikami spożywczymi.) (*) Możecie użyć większej formy, ciasto przeciąć na pół i przełożyć kremem. Moje wyszło dość wysokie

Di gotuje
Pączki 243

mleka 50 g świeżych drożdży 0,5 kg mąki 3 łyżki cukru szczypta soli 4 żółtka + 1 całe jajko (w temperaturze pokojowej) 50 g masłą 1 łyżka wódki Dodatkowo: lukier lub cukier puder marmolada (do nadziewania) kandyzowana skórka pomarańczowa (do posypania) 1,5 l oleju Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Mleko podgrzać (powinno być ciepłe, ale nie gorące

Bullio
Serowe oponki 114

zagnieść na nowo lub smażyć na małe pączusie. Smażyć kolejno na gorącym oleju na rumiano z dwóch stron. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego

talerz przyjemności
Pączki wiedeńskie bez glutenu 691

studzenia ciastek. Rumowa glazura: 200 g cukru pudru 2 łyżki rumu (soku z pomarańczy lub cytryny) 1-2 łyżki wody   Cukier puder utrzeć z rumem, stopniowo dodając wodę. Lukier nie powinien być zbyt gęsty, łatwiej smaruje się nim pączki. Polukrować pączki przy pomocy pędzelka.   Smacznego! :-) var file = "http://2.bp.blogspot.com/-GXSgY7J6UT8/VqydfiQ4Q1I/AAAAAAAACdw/gwnjeRwp5AQ/s1600/P%25C4%2585czki_wiede%25C5%2584skie_bez_glutenu_01_maniapieczenia.com.jpg"; var title = "Paczki wiedenskie bez glutenu maniapieczenia.com

maniapieczenia
Donuty czyli pączki z dziurką 122

jest odpowiednio gorący). Pączki smażymy na złoty kolor (ok. 2 minuty z każdej strony). Pączki wyciągamy na papierowy ręcznik odsączając z nadmiaru tłuszczu. Gotowe posypujemy cukrem pudrem lub polewamy lukrem. Z przepisu otrzymamy ok. 12-13 donutów. Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z książki "Ciasta i desery krok po kroku" M. Magnier-Moren

Mania Wypiekania
Pączki pyszne. 152

żółtka 1 całe jajko 50 g masła,rozpuścić ,ostudzić 20 ml spirytusu sok i skórka otarta z jednej cytryny Ponadto: tłuszcz do smażenia powidła ,masa karmelowa do nadziewania lukier ,0,5 szklanki cukru pudru utrzeć z 3 łyżkami soku z cytryny lub wody Rozczyn : drożdże rozprowadzić z łyżką cukru w ciepłym mleku ,dodać łyżkę mąki ,dobrze wymieszać i odstawić

Ladylaura.
Sernik z kratką 193

jajek, białka i żółtka osobno 100g miękkiego masła 250g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: rodzynki - niekonieczne  1 żółtko do posmarowania kratki lukier do udekorowania Wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodajemy pokrojone miękkie masło, i jajko. Szybko zagniatamy, tylko do połączenia składników, owijamy folią i wkładamy do lodówki na około

Piekę, bo lubię
Pączki wiedeńskie, hiszpańskie, tzw. gniazdka 205

usłyszymy jedną z nich od razu każdy wie o co chodzi. Jak byłam mniejsza mama kupowała mi je w sklepie, smak niezapomniany, przypieczone i wilgotne w środku polane lukrem. Pychota! Jak to wiadomo, w takich kupnych pączkach jest pełno chemii i dlatego myślę, że warto trochę się wysilić i zrobić coś samodzielnie. Myślałam, że to coś niewiarygodnie trudnego, pracochłonnego

Piekę, bo lubię
Błyskawiczne serowe oponki – bez drożdży, bez proszku do pieczenia 219

Zmieniłam w nim proporcje oraz użyłam serka ricotta zamiast sera białego. Oponki są leciutkie, miękkie o delikatnym serowym posmaku. Banalnie proste do zrobienia. Oponki można posypać cukrem pudrem, udekorować lukrem i kolorową posypką – takie Stasiowi smakowały najbardziej, mi bez dodatków. Najlepsze są zaraz po usmażeniu i wystudzeniu. Z przepisu wyszło mi 16 oponek i tyle samo małych pączuszków. Składniki

Niebieski kubek z kawa
Ciasto pomarańczowe. 162

wbita w ciasto wykałaczka po wyjęciu będzie sucha. Ponakłuwać długim cienkim szpikulcem ciepłe ciasto. Powoli nasączać ciasto sokiem z pomarańczy. Zostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Zimne ciasto udekorować lukrem z cukru pudru rozrobionym z sokiem pomarańczowym albo posypać samym cukrem pudrem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Puszyste pączki różane z rumem 158

żeby bączki nie dostawały do dna rondla. Dobrze jest wyposażyć się w termometr (cukierniczy lub do pieczenia mięsa) i kontrolować temperaturę smażenia (optymalna temperatura oleju 170-175 stopni). Wykończenie lukrem stosujemy na ciepłe pączki, cukrem pudrem po wystudzeniu.   Czas przygotowania: 1 godz. 30 minut Porcje: 22 Składniki: 70 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego domowego 220 ml mleka

SzczyptaSmaQ
Pączki z nadzieniem różanym, lukrem i skórką pomarańczową 188

Dziś druga wersja przepisu na pączki idealne! Tym razem z moją ulubioną marmoladą r óż aną , lukrem i skórką pomarańczową ! Domowe, pyszne, wyglądają jak z cukierni, a są o niebo lepsze! Pyszności! Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pączki z nadzieniem różanym, lukrem i skórką pomarańczową 188

Dziś druga wersja przepisu na pączki idealne! Tym razem z moją ulubioną marmoladą r óż aną , lukrem i skórką pomarańczową ! Domowe, pyszne, wyglądają jak z cukierni, a są o niebo lepsze! Pyszności! Zapraszam :) Czytaj więcej

Ana Mari's world

Proponowane wyszukiwania