Witajcie :) ostatnio dostałam fajne foremki od PapilArt i oczywiście musiałam je wypróbować. Wybrałam formę w kształcie baranka i upiekłam w niej babkę wiosenną z jagodami. Wyszła pyszna i kolorowa :) Zapraszam :) W foremce PapilArt Składniki : 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia na czubek noża barwnika niebieskiego na czubek noża barwnika pomarańczowego 2 kopiaste szklanki mąki tortowej&nbs... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)