wygląda apetyczniej z kawałkami soczystej ryby. Gołąbki z rybą Składniki: na 16 sztuk 1 duża główka kapusty, u mnie młoda 400 g fileta z dorsza 400 g fileta z łososia 1 duża cebula 3 łyżki świeżego kopru ½ łyżeczki białego pieprzu 1 jajko 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 300 g ryżu basmati, waga sucha 200 ml bulionu do pieczenia
codojedzeniaskórka i sok z 1/2 cytryny SOS 1/2 kubka gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz koperek 1 łyżka musztardy DODATKOWO ulubiona sałata ulubione bułki Filet z łososia kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. Formujemy kotleciki i układamy na nieprzywierającej blasze (blachę można dodatkowo posmarować olejem). Wkładamy do nagrzanego do 190-200 stopni piekarnika
WYSPA SZCZĘSLIWApieprz **** INGREDIENTI 250 g di filetto di salmone senza pelle 100 g di salmone affumicato 200 ml di panna 1 limone zenzero fresco aneto prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filet z łososia blendujemy na jednolitą masę. Do łososia dodajemy otartą skórkę z cytryny, 1 cm startego imbiru oraz śmietanę. Masę doprawiamy solą oraz pieprzem, miksujemy. **** Frullate il salmone fino
La grande e la piccola cuocaorzeszków pinii) 3-4 cm kawałek sera grana padano lub parmezanu oliwa z oliwek 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz pomidorki koktajlowe (10-15 sztuk) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Filet z łososia nacieramy solą i pieprzem z obu stron i odkładamy do naczynia żaroodpornego skórą do dołu. W misie blendera umieszczamy bazylię, czosnek, słonecznika, ser i dolewamy 3-4 łyżki oliwy
DefinicjaSmakuzdrowo. Tym razem z cukinią, którą uwielbiam do wszystkiego, pomidorki koktajlowe, por i zakupiłam ostatnio suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką i też dodałam. Nam smakowało ;))) Składniki: filet z łososia cukinia por pomidorki koktajlowe ząbek czosnku kurkuma sok z cytryny suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką sól pieprz olej kokosowy do smażenia śmietanka 30% niecałe pół szklanki
kruche babeczkistąd jego nazwa „mtabbag simach”, co oznacza rybę w warstwach. Składniki (2 porcje): 250g ryżu długoziarnistego Basmati Uncle Ben’s ok. 350 g fileta z łososia podzielnego na 2 porcje 800ml wody 1,5 łyżeczki soli 2-3 ziarna kardamonu laska cynamonu – kawałek ok. 2 cm 1/2 łyżeczki kurkumy 1 cebula posiekana 1 łyżeczka
Pociąg Do Kuchnizrobienia od zaraz!Składniki na 2 porcje:1 bio-pomarańcza50 g masła30 g piernika -1 średni piernik1 łyżeczka suszonego majeranku30 g bułki tartejsól morskapieprz cayenneszczypta cynamonu400 g fileta z łososia bez skóryWykonanie:z pomarańczy zesterem ściąć cienkie paseczki pomarańczowe ,następnie ostrym nożem ściąć cała białą skórę i powycinać spomiędzy błonek fileciki pomarańczypiernik,skórkę pomarańczową i majeranek posiekać w mini-rozdrabniaczu.Mas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sałatkę z burakami. Polecam sałatkę śledziową z morelami Sałatka śledziowa z jarzynami jest też bardzo smaczna. Jednak ostatnio naszła mnie ochota na domowe ryby marynowane. Przygotowałam więc ryby ( filety z łososia i dorsza) w aromatyzowanej przyprawami marynacie. Przyprawy jakie zastosowałam to pokruszone liście laurowe, goździki, ziarna pieprzu, ziela angielskiego, ziarenka kolendry i gorczycy, oraz jagody jałowca, mielony pieprz cytrynowy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoje zostały przygotowanie w wędzarni elektrycznej. Jak ktoś nie ma wędzarni, myślę ze domowym sposobem może przygotować w domu np uwędzić w garnku lub w beczce. Składniki 2 filety z łososia
Kulinarne pyszności Molkipapryka czerwona 1/2 papryczki chili 3 gałązki selera naciowego 1 cebula czerwona sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy greckiej / mieszanka przypraw/ 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 kulki mozzarella Filety z łososia solę, pieprzę, posypuję przyprawą do ryb, startą skórką z cytryny i odstawiam na 30 minut do lodówki. Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję też
wesoła kuchniajest szybkie i wykwintne. Niezwykle rozgrzewające i aromatyczne. Inspirowałam się książką Marka Zaremby "Jaglany detoks"- tam podejrzałam przepis i chcę przekazać go Wam, bo warto! Składniki 1 – 2 filety z łososia bez skóry pół brokuła 15 pomidorków koktajlowych 1 puszka mleka kokosowego świeża bazylia 3 cm świeżego kłącza imbiru 2 ząbki czosnku 1 średnia czerwona cebula pół łyżeczki kurkumy
Z Kuchni Do Kuchniobiadek. Pieczone ziemniaki z oliwą z oliwek i rozmarynem, podane z łososiem pieczonym z odrobiną masła i soli morskiej. Proste, pyszne i lubiane przez wszystkich danie. co potrzebujemy? - łososia 2 filety - 6-7 ziemniaków młodych - świeży rozmaryn - sól morska - oliwa z oliwek - masło Jak zrobić? - ziemniaki obierz, ponacinaj jak na fotografii - ułóż na formie do pieczenia, polej oliwą, posyp(...)rozmarynem - pieczemy 30 minut w nagrzanym piecu do 220 stopni C. - w tym czasie łososia, ułóż na foli aluminiowej posmarowanej masłem, zawiń szczelnie - dołóż na formę do pieczenia i piecz jeszcze z ziemniaczkami 12- 13 minut (jeśli dość spore porcje łososia, jeśli są małe skróć ten czas do 7-8 minut) - oprósz wszytko solą morską i podawaj gorące Smacznego! Zapraszam
SMYKWKUCHNIsól, pieprzWarzywna salsa- mieszanka warzyw mrożonych- łyżka serka kremowego- łyżka koncentratu- łyżka oliwy- 1/2 puszki pomidorów- zioła prowansalskie-ząbek czosnku-pieprz, sól+ ser do posypaniaPrzygotowanie: Filety z łososia drobno zmielić wraz z jajkiem, bułką tartą, przyprawami itd. Zmiażdżony/drobno posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, dodać warzywa wraz z przyprawami, koncentratem i serkiem, podlać odrobiną wody. Wszystko razem
Kuchnia Elliemoich ulubionych książek z przepisami, choć została przeze mnie nieco zmodyfikowana. Składniki na tagliatelle z łososiem i brokułami (4 porcje): tagliatelle 250 g (opakowanie) brokuł 500 g łosoś (świeży filet) 300 g ząbek czosnku śmietana do sałatek 12% - 280 g łyżeczka mąki 3 łyżki wody 2 łyżki siekanego koperku sok z 1/2 cytryny sól pieprz Gotować makaron i brokuły(...)osolonej wodzie w dwóch różnych garnkach przez 10 minut. W tym czasie pokroić łososia w średniej wielkości kostkę i posolić. Posiekać czosnek. Podsmażyć rybę z czosnkiem. Zalać sokiem z cytryny, dodać wodę i śmietanę. Dosypać posiekanego koperku. Rozrobić kopiatą łyżeczkę mąki w zimnej wodzie, wlać na patelnię. Doprawić i wymieszać. Odlać makaron i brokuły. Makaron pozostawić w garnku, dodać brokuły
Karola gotujeMakaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (łamiemy na 4 części, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, po 8 minutach odcedzamy). Odcedzony makaron skrapiamy olejem sezamowym, oprószamy solą himalajską. Upieczone filety z łososia kroimy na kawałki. Przygotowujemy warzywa (obieramy, myjemy) – marchew, kroimy w cienkie słupki (julienne), paprykę, por i szczypior w cienkie paski, rzodkiewki w cienkie plasterki, sałatę rwiemy na kawałki
mojewypiekiinietylko