łosoś filet - 1020 przepisów (strona:35/68)

Łosoś w kremowym sosie kaparowym 132

Jest to i dealne danie do przygotowania "na szybko", tuż po powrocie z pracy. Nie wymaga wiele wysiłku i jeszcze mniej czasu, natomiast smakuje wybornie. Polecam!  2 filety z łososia 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki kaparów w zalewie 1 papryczka chili (niezbyt ostra) sok z cwiartki cytryny 2 łyżki serka Philadelphia (original lub light) łyżka masła

Codzienne Gotowanie
Kanapka na ciepło z grillowanym łososiem 147

świetną przekąską podczas sylwestrowych imprez w domu :) polecam :)Składniki:pełnoziarnisty chleb tostowy,twarożek śmietankowy,roszponka,pomidor,sól do smaku,grubo mielony pieprz do smaku.Ryba:około pół kg filetów z łososia,3 łyżki soku z cytryny,sól do smaku,pół łyżeczki słodkiej papryki,duża szczypta ostrej papryki,1/3 łyżeczki suszonej mięty,1/3 łyżeczki suszonego oregano,4 łyżki oleju.Dodatkowo: olej(...)pikantny. Jeśli jest zbyt gęsty, można dodać trochę śmietany. Roszponkę wypłukać i osuszyć na ręczniku. Pomidor opłukać i pokroić w plastry.Patelnię grillową rozgrzać, przesmarować lekko olejem i zgrillować filety łososiowe, mniej więcej 5 minut z każdej strony.Chleb tostowy podpiec na tej samej patelni.Jedną kromkę chleba smarować twarożkiem, układać roszponkę i pomidora, a na to gorący zgrillowany filet

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś zapiekany w porze 170

mała cebula 1/2 białej części pora Sos czosnkowy: 4 łyżeczki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku szczypta soli szczypta pieprzu Dodatkowo: 2 łyżeczki kaparów Z fileta z łososia odkroić skórę i pokroić go w poprzek na dwie części. Dokładnie natrzeć solą z obu stron i posypać suszonym tymiankiem. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pora przekroić wzdłuż

Bullio
Wyjątkowy łosoś grillowany na desce cedrowej z nutą pomarańczy 134

dotykamy go dopóki sam łatwo nie będzie odchodził od deski Łatwym sposobem aby zabezpieczyć rybę przed klejeniem do deski jest posypanie skóry ryby odrobiną mąki kukurydzianej Składniki: Filety z łososia ze skórą Sól i pieprz skrobia kukurydziana oliwa z oliwek 2 pomarańcze, jedną kroimy w cienkie plasterki, z drugiej wyciskamy sok 1 łyżka płynnego miodu Przygotowanie: Grilla przygotowujemy

naRuszcie
Łosoś w cieście francuskim 157

można użyć mrożonego) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka soku z cytryny sól morska 1 jajko (do posmarowania) 2 łyżki ziaren sezamu Filet z łososia umyć,osuszyć,skropić sokiem z cytryny i przyprawić solą i pieprzem cytrynowym. Odstawić na pół godziny do lodówki po czym pokroić rybę na spore kawałki. W rondelku roztopić

Kolorowa kuchnia Elki
Kanapka z łososiowym omletem i majonezowym sosem worcester 110

posiłek za mało, więc na kanapkę idealnie. I oto ona: kanapka z łososiowym omletem. Może brzmi dziwnie, ale gwarantuję, że jest smaczna. Składniki: omlet (1 sztuka) niewielki kawałek fileta z łososia (1/3-1/4 standardowej porcji) 1 jajko 50 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju Łososia pokroić w niewielką kostkę. Przyprawić solą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Łosoś w kremowym sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem 185

postaci najlepszego dania z ryby, jakie ostatnio przygotowałam. Lepszej rekomendacji chyba już nie muszę Wam przedstawiać i zapraszam po przepis. Składniki na 2 porcje: 30-35 dag fileta z łososia 200g pomidorków koktajlowych 30g szpinaku w liściach (waga po rozmrożeniu) 1 ząbek czosnku 180g śmietanki 30 % sól pieprz pieprz cytrynowy olej Przygotowanie: Łososia pokrój na 2 lub 4 kawałki

Fabryka pomysłów
Gravlax 129

oczkach 4 cm chrzanu, startego na tarce 1/3 szklanki gruboziarnistej soli morskiej 3 łyżki brązowego cukru sok i skórka z 1 cytryny 25 ml wódki duży pęczek kopru Filet z łososia myjemy, pozbawiamy ości i osuszamy ręcznikiem papierowym. Układamy na dnie naczynia, skórą do dołu. Łososia zasypujemy solą morską oraz cukrem trzcinowym. Ugniatamy całość. Następnie układamy warstwę chrzanu

Mango Papaja
Soczysty łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 184

delikatny. Szpinak porządnie przyprawiony czosnkiem, solą i ostrą papryczką, a ciasto posypane płatkami migdałowymi - pysznie chrupiące. Wygląda i smakuje bosko! Składniki: porcja dla 4 (głodnych) osób 500g łososia norweskiego (filet bez skóry) 300g szpinaku w liściach (może być mrożony) duży ząbek czosnku pół łyżeczki drobno posiekanej ostrej papryczki ciasto francuskie - ja kupiłam gotowe, takie do trzymania w lodówce(...)oliwa z oliwek garść płatków migdałowych jajko Przygotowanie: Łososia podzielić na 4 porcje. Posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Czosnek posiekać. Na zimną patelnię wlać oliwę, wrzucić czosnek i posiekaną papryczkę. Postawić na wolnym ogniu i powoli podgrzewać, aż czosnek się zeszkli - wtedy wydobędziemy wszystkie smaki i aromaty. Na tak przygotowanej oliwie z czosnkiem i papryczką smażymy

Kulinarne Inspiracje
Sałatka z łososiem 197

Lekka, ale syta, zdrowa, ale smaczna Składniki 3/4 szklanki drobnego makaronu 250 g fileta z łososia 50 g kiełków 1 puszka czarnej fasoli 1 duży pomidor sól czosnkowa pieprz świeża … Czytaj dalej Sałatka z łososiem

czarrna od kuchni
Łosoś smażony 138

prowansalskimi, ale w życiu wszystkiego trzeba spróbować, więc tym razem równie smaczna wersja smażona :-) Idealnie smakuje ze wczesnymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. SKŁADNIKI 1 duży filet z łososia (ilość wedle uznania) 1/2 cytryny olej do smażenia około 2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławskiej) przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, przyprawa do ryby WYKONANIE Rybę umyć, pokroić

Passions hobbies life
Łosoś w sosie winogronowy- jabłkowym 180

Składniki: na 4 porcje 4 kawałki fileta z łososia kubek białych winogron 2 jabłka 2 łyżki cukru kubek półwytrawnego białego wina oliwa z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku sól 2 łyżki masła kubek śmietany kremówki pieprz 4 łyżeczki miodu 1 kulka mozzarelli kubek tartego parmigiano reggiano oregano 1 op makaronu cavatappi Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron łososia oprószamy pieprzem

Luźna Kuchnia
Łosoś z porową pierzynką 137

smaczną bazą dla wielu potraw. Dla urozmaicenia do warstwy majonezowej dodałam również niewielką ilość wiórek kokosowych, które przyjemnie „chrupały” podczas jedzenia. Na 4 porcje: 2 filety z łososia (po około 250-300g każdy) 2 pory 2 łyżki Oleju Wielkopolski Miks z Kokosem + do posmarowania formy 4 łyżki śmietany 30% 15g serka topionego sok z połowy cytryny

Smaki Na Talerzu
Łosoś w sezamie, z makaronem udon, pastą chili i nerkowcami 168

japońskim makaronie udon, przyprawionym na ostro. Dodatek słodkich nerkowców ciekawie urozmaica całość. Danie rozgrzewa i to bardzo, a czy nie tego potrzeba nam w taką pogodę? :) 2 porcje: filet z łososia (ok. 300 g) sok z ćwiartki cytryny pół łyżeczki mielonej trawy cytrynowej pół łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry łyżka oleju rzepakowego z chili 2 łyżki sezamu

Mienta blog
Łosoś w sosie mango-jabłkowym z pikantną marchewką i ryżem 102

razem jest to wersja wzbogacona o sok jabłkowy. Podana z marchewką przyprawioną na ostro i ryżem. Pysznie się to wszystko skomponowało, dlatego gorąco zachęcam do wypróbowania :) filet z łososia (ok. 250-300 g) 0/5 łyżeczki kolendry w ziarnach 0/5 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki pikantnej mielonej papryki odrobina soku z cytryny 3 plasterki cytryny   pół dojrzałego mango

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania