łosoś filet - 1020 przepisów (strona:32/68)

Łosoś z fasolką i jajkiem w koszulce 136

Chyba moje nowe ulubione danie :D Rybka, warzywka i jajeczko! Czegóż chcieć więcej??  Składniki: filet z łososia (ok. 350-400 g) sól ziołowa pieprz cytrynowy 2 jajka 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (450-500 g) 2 łyżki masła 2 łyżki octu 1 pęczek koperku 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej Przygotowanie: Filet podzielić na 4 porcje(...)wbić do miseczek i wlać znad samej powierzchni, do lekko wrzącej wody. Gotować ok. 4 minut (tak, by żółtko pozostało płynne), delikatnie wyjąć łyżką cedzakową.  Na talerzach serwować łososia na porcji fasolki, z jajkiem na wierzchu i ćwiartką cytryny. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Sałatka z à la Piña Colada z łososiem, ananasem oraz kokosem 142

Składniki: łosoś 150g świeży orzech kokosa 50g świeży ananas 100g garść mieszanki sałat łyżeczka miodu łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz łyżeczka siemienia lnianego Sposób przygotowania: Filet z łososia pokrój w duża kostkę, dopraw solą i pieprzem i wstaw do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 10-15 minut, Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Kokosa oraz ananasa

wysmienity
Pytt i panna obiad po szwedzku 151

łososiem Składniki: na 4 porcje 4 duże ziemniaki 1 batat 1 duża cebula 1 czosnek solo 2 łyżki oleju sól i czarny pieprz do smaku 600 g fileta z łososia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka pokrojonego szczypiorku pieczone buraczki, marynowane w occie Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oleju. Obierz ziemniaki i batata, pokrój w kostkę

codojedzenia
Łosoś z grilla 291

soczysty łosoś z grilla podany z letnią sałatką i pszennym pieczywem. Bardzo łatwe do przygotowania i atrakcyjnie wyglądające danie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1kg świeżego fileta z łososia w 3-4 kawałkach ok. 3 łyżek soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka soli 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu Do podania miks sałat z pomidorami

Kulinarna Pokusa
Pieczony łosoś z grillowaną polentą 219

Pieczony łosoś przyprawiony na ostro podany z pachnącą aromatycznymi przyprawami, grillowaną polentą. Danie podałam z prostą surówką z marchewki. Zdrowo, szybko i pysznie :) Tak jak lubimy najbardziej, polecam! filet z łososia ok. 400 g pół łyżeczki cayenne pół łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki pikantnej wędzonej papryki szczypta soli szczypta pieprzu pół łyżeczki suszonego rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku łyżka

Mienta blog
Makaron soba z łososiem i warzywami 132

łososiem przyrządza się bardzo szybko. Szybki obiad to duży plus dla makaronu, dlatego często sięgam po niego. Makaron soba Składniki: na 4 porcje 225 g soba 500 g fileta z łososia 1 brokuł 200 g szparagów 1 zielona cukinia 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku pęczek kolendry mała puszka kukurydzy 2-3 łyżki jasnej soi 3 łyżki soku

codojedzenia
Łosoś w papilotach z duszonym porem 164

łosoś w papilotach z duszonym porem. Por duszony jest na wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach łosoś jest gotowy i może trafiać na talerze. Każda porcja filetu

Moja Delicja
ŁOSOŚ Z PATELNI 206

najbardziej lubię tę pyszną rybkę przygotowaną w prosty, tradycyjny sposób: usmażoną na patelni  na sklarowanym maśle.  Do tego ulubione warzywa i cóż chcieć więcej?  Składniki: filet z łososia cytryna pieprz cytrynowy majeranek przyprawa do ryb masło klarowane koperek Wykonanie: Łososia  dzielimy na kawałki. Każdy kawałek kropimy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym

Walijskie Pichcenie
Łosoś zapiekany z cukinią, pomidorkami i peperonii 187

Łosoś jest bardzo wdzięczny zawsze się udaje można go połączyć z bardzo dużą ilością różnych składników. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. Zatem zachęcam ponownie do spożywania ryb ;-) Składniki:- filet z łososia 350g- cukinia 2 szt.- pomidorki koktajlowe opakowanie 250g- papryczka peperonii- ząbek czosnku- sól, pieprz- oliwa z oliwek - masło 2 łyżki Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i masłem

SMYKWKUCHNI
Risotto z łososiem i szpinakiem 185

przynajmniej dwudziestu minut stania przy kuchence. Jednak zapewniam, że trud się opłaci. Risotto z łososiem i szpinakiem jest po prostu pyszne! Kremowe i mocno rybne, a do tego zdrowe i bardzo sycące. Czego chcieć więcej? Składniki na 4 duże porcje: 300 g fileta z łososia400 g ryżu arborio100 ml białego wina wytrawnego (opcjonalnie) 1 litr bulionu (z kurczaka(...)pierwszym razem. Dodać zamrożony szpinak i następną chochlę bulionu. Czynność powtarzać aż w garnku z bulionem zostanie nam jego ostatnia porcja. Ok. 3 minut przed końcem gotowania dodać łososia pokrojonego w kostkę i ostatnią chochelkę bulionu. Mieszać bardzo ostrożnie, aby ryba się nie rozpadła. Całe gotowanie risotto powinno zająć od 15-20 minut. Powinno mieć kremową konsystencję, ale absolutnie

Obiad za dychę
Pieczony łosoś z winnymi warzywami 168

cebula 1 szt por 3 łyżki suszonego koperku 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 szt białego wina 1 łyżka oleju  Wykonanie: Filet z łososia podzielić na 4 porcje. Każdą naciąć po środku, aż do skóry, ale jej nie przecinać. Każdy kawałek rozłożyć tak, by skóra znalazła się w środku. Tak przygotowanego łososia, polać sokiem

Pasja Smaku
Pijany łosoś 170

towarzystwie pachnącej cytrusami pasty koperkowej z migdałową nutą podanej na chrupiącej bagietce. Smakuje rewelacyjnie i wygląda niezwykle elegancko. Idealne danie na romantyczną kolacje we dwoje. Składniki: 400g fileta z łososia 4 łyżeczki musztardy najlepiej miodowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 4 łyżki ginu 2 pęczki kopru 1 cytryna Pasta koperkowa: sok z 1 cytryny 4 pęczki koperku

Szalona Kuchnia Eweliny
KASZA Z AROMATYCZNYM ŁOSOSIEM, GROSZKIEM, GRANATEM I KOLENDRĄ 207

łyżka sosu sojowego 1-2 cm korzenia imbiru 1 duży ząbek czosnku 8 pomidorków koktajlowych ziarenka z 1 granatu pieprz do smaku 4 łyżki siekanej kolendry WYKONANIE: Filet z łososia pokrój w większe kawałki, około 3 x 4 cm. Przełóż je do miski, dodaj sos sojowy, starty imbir i czosnek, wymieszaj i odstaw na bok. Na patelni rozgrzej oliwę

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z łososiem i warzywami 154

warzywami to perfekcyjny pomysł na ciepłe danie na kolację. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 por (biała część) 1 łodyga selera naciowego 100 g pomidorków koktajlowych 1 filet z łososia (200 g) 1 czerwona cebula 150 g śmietany 18% 2 całe jajka + 2 żółtka starty żółty ser sok z cytryny olej 1. Ciasto rozwinąć i wyłożyć na formę

Ugotować
Łosoś norweski w letniej marynacie, grillowany w papilotach z liści klonu 142

listy "gdyby zabrakło folii aluminiowej". Sprawdzają się one w tej wersji wyjątkowo dobrze, a ryba nabiera delikatnie ciekawego posmaku. Dla 4 osób 2 ok. 250-gramowe świeże filety z łososia norweskiego 1,5 pęczka świeżej zielonej pietruszki skórka otarta z 1 cytryny skórka otarta z dużej pomarańczy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 średni ząbek czosnku 6 -7 łyżek(...)liści klonu szczypta mielonego imbiru 600g  młodej marchewki  pół kostki masła  1 łyżeczka cukru  *Przed otarciem skórki cytrynowej i pomarańczowej, owoce najlepiej wyparzyć we wrzątku. Filety kroimy w poprzek na połowy - powstają cztery porcje. Pietruszkę i miętę bardzo drobno siekamy, po czym wrzucamy do miseczki. Dosypujemy do nich otarte skórki z owoców, przeciśnięty przez praskę

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania