łosoś filet - 1020 przepisów (strona:32/68)

Makaron z groszkiem i łososiem 127

groszkiem i łososiem to smaczne danie dla całej rodziny. U mnie bez wyjątku wszyscy je lubią. Makaron z groszkiem Składniki: na 4 porcje 250 g makaronu 600 g fileta z łososia 200 g zielonego groszku, mrożony 2 łyżki migdałów 1 ząbek czosnku 5 listków mięty pieprzowej 5 listków bazylii 50 ml oliwy sól do smaku ½ łyżeczki ostrej papryki

codojedzenia
Suflet czekoladowy i warsztaty Śniadanie Mistrzów 154

łososia . Ułożyliśmy go na ogórkach i posypaliśmy galaretką o smaku mohito . Całość świetnie komponowała się z chrupiącą grzanką. Sami możecie łatwo przygotować taki koktajl – łącząc upieczony filet z łososia z krewetkami koktajlowymi skropionymi sokiem z cytryny. Potem dodajemy tylko odrobinę majonezu, posiekany koperek oraz sól i pieprz. Grzanka, odrobina kawioru i gotowe! Zupa krem z zielonego groszku niczym

Poezja smaku
Łosoś z fasolką i jajkiem w koszulce 125

Chyba moje nowe ulubione danie :D Rybka, warzywka i jajeczko! Czegóż chcieć więcej??  Składniki: filet z łososia (ok. 350-400 g) sól ziołowa pieprz cytrynowy 2 jajka 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (450-500 g) 2 łyżki masła 2 łyżki octu 1 pęczek koperku 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz olej Przygotowanie: Filet podzielić na 4 porcje(...)wbić do miseczek i wlać znad samej powierzchni, do lekko wrzącej wody. Gotować ok. 4 minut (tak, by żółtko pozostało płynne), delikatnie wyjąć łyżką cedzakową.  Na talerzach serwować łososia na porcji fasolki, z jajkiem na wierzchu i ćwiartką cytryny. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Sałatka z à la Piña Colada z łososiem, ananasem oraz kokosem 130

Składniki: łosoś 150g świeży orzech kokosa 50g świeży ananas 100g garść mieszanki sałat łyżeczka miodu łyżeczka musztardy łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz łyżeczka siemienia lnianego Sposób przygotowania: Filet z łososia pokrój w duża kostkę, dopraw solą i pieprzem i wstaw do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 10-15 minut, Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Kokosa oraz ananasa

wysmienity
Pytt i panna obiad po szwedzku 140

łososiem Składniki: na 4 porcje 4 duże ziemniaki 1 batat 1 duża cebula 1 czosnek solo 2 łyżki oleju sól i czarny pieprz do smaku 600 g fileta z łososia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka pokrojonego szczypiorku pieczone buraczki, marynowane w occie Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oleju. Obierz ziemniaki i batata, pokrój w kostkę

codojedzenia
Łosoś z grilla 276

soczysty łosoś z grilla podany z letnią sałatką i pszennym pieczywem. Bardzo łatwe do przygotowania i atrakcyjnie wyglądające danie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1kg świeżego fileta z łososia w 3-4 kawałkach ok. 3 łyżek soku z cytryny 2-3 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka soli 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu Do podania miks sałat z pomidorami

Kulinarna Pokusa
Pieczony łosoś z grillowaną polentą 204

Pieczony łosoś przyprawiony na ostro podany z pachnącą aromatycznymi przyprawami, grillowaną polentą. Danie podałam z prostą surówką z marchewki. Zdrowo, szybko i pysznie :) Tak jak lubimy najbardziej, polecam! filet z łososia ok. 400 g pół łyżeczki cayenne pół łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki pikantnej wędzonej papryki szczypta soli szczypta pieprzu pół łyżeczki suszonego rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku łyżka

Mienta blog
Makaron soba z łososiem i warzywami 117

łososiem przyrządza się bardzo szybko. Szybki obiad to duży plus dla makaronu, dlatego często sięgam po niego. Makaron soba Składniki: na 4 porcje 225 g soba 500 g fileta z łososia 1 brokuł 200 g szparagów 1 zielona cukinia 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku pęczek kolendry mała puszka kukurydzy 2-3 łyżki jasnej soi 3 łyżki soku

codojedzenia
Łosoś w papilotach z duszonym porem 155

łosoś w papilotach z duszonym porem. Por duszony jest na wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach łosoś jest gotowy i może trafiać na talerze. Każda porcja filetu

Moja Delicja
ŁOSOŚ Z PATELNI 194

najbardziej lubię tę pyszną rybkę przygotowaną w prosty, tradycyjny sposób: usmażoną na patelni  na sklarowanym maśle.  Do tego ulubione warzywa i cóż chcieć więcej?  Składniki: filet z łososia cytryna pieprz cytrynowy majeranek przyprawa do ryb masło klarowane koperek Wykonanie: Łososia  dzielimy na kawałki. Każdy kawałek kropimy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb, pieprzem cytrynowym

Walijskie Pichcenie
Łosoś zapiekany z cukinią, pomidorkami i peperonii 173

Łosoś jest bardzo wdzięczny zawsze się udaje można go połączyć z bardzo dużą ilością różnych składników. Smakuje dzieciom jak i dorosłym. Zatem zachęcam ponownie do spożywania ryb ;-) Składniki:- filet z łososia 350g- cukinia 2 szt.- pomidorki koktajlowe opakowanie 250g- papryczka peperonii- ząbek czosnku- sól, pieprz- oliwa z oliwek - masło 2 łyżki Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i masłem

SMYKWKUCHNI
Risotto z łososiem i szpinakiem 172

przynajmniej dwudziestu minut stania przy kuchence. Jednak zapewniam, że trud się opłaci. Risotto z łososiem i szpinakiem jest po prostu pyszne! Kremowe i mocno rybne, a do tego zdrowe i bardzo sycące. Czego chcieć więcej? Składniki na 4 duże porcje: 300 g fileta z łososia400 g ryżu arborio100 ml białego wina wytrawnego (opcjonalnie) 1 litr bulionu (z kurczaka(...)pierwszym razem. Dodać zamrożony szpinak i następną chochlę bulionu. Czynność powtarzać aż w garnku z bulionem zostanie nam jego ostatnia porcja. Ok. 3 minut przed końcem gotowania dodać łososia pokrojonego w kostkę i ostatnią chochelkę bulionu. Mieszać bardzo ostrożnie, aby ryba się nie rozpadła. Całe gotowanie risotto powinno zająć od 15-20 minut. Powinno mieć kremową konsystencję, ale absolutnie

Obiad za dychę
Pieczony łosoś z winnymi warzywami 154

cebula 1 szt por 3 łyżki suszonego koperku 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 szt białego wina 1 łyżka oleju  Wykonanie: Filet z łososia podzielić na 4 porcje. Każdą naciąć po środku, aż do skóry, ale jej nie przecinać. Każdy kawałek rozłożyć tak, by skóra znalazła się w środku. Tak przygotowanego łososia, polać sokiem

Pasja Smaku
Pijany łosoś 159

towarzystwie pachnącej cytrusami pasty koperkowej z migdałową nutą podanej na chrupiącej bagietce. Smakuje rewelacyjnie i wygląda niezwykle elegancko. Idealne danie na romantyczną kolacje we dwoje. Składniki: 400g fileta z łososia 4 łyżeczki musztardy najlepiej miodowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 4 łyżki ginu 2 pęczki kopru 1 cytryna Pasta koperkowa: sok z 1 cytryny 4 pęczki koperku

Szalona Kuchnia Eweliny
KASZA Z AROMATYCZNYM ŁOSOSIEM, GROSZKIEM, GRANATEM I KOLENDRĄ 190

łyżka sosu sojowego 1-2 cm korzenia imbiru 1 duży ząbek czosnku 8 pomidorków koktajlowych ziarenka z 1 granatu pieprz do smaku 4 łyżki siekanej kolendry WYKONANIE: Filet z łososia pokrój w większe kawałki, około 3 x 4 cm. Przełóż je do miski, dodaj sos sojowy, starty imbir i czosnek, wymieszaj i odstaw na bok. Na patelni rozgrzej oliwę

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania