łosoś filet - 1020 przepisów (strona:23/68)

Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym 294

pyszny. Dodatki stanowią dla niego tylko tło. W tym przypadku tło jest jak najbardziej trafione, ale ja obiektywna nie jestem, bo łososia uwielbiam pod każdą postacią. 800 g filetów z łososia 1 cytryna pęczek koperku pęczek natki pietruszki 4 łyżki oleju 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 200 g kwaśnej śmietany 1 żółtko sól, pieprz Umytego łososia dzielimy na porcje podobnej wielkości

Smaki Na Talerzu
PIECZONY ŁOSOŚ 146

Dzisiaj łosoś z zieloną  fasolką. Poproszę dokładkę!! ;) Potrzebujemy filet z łososia zieloną fasolkę (wg uznania) pieprz cytrynowy sól Łososia doprawiamy solą oraz pieprzem cytrynowym. Dla mnie to połączenie idealna :) Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na 20 minut. Fasolkę gotujemy do miękkości.  Ot, tyle ;)) SMACZNEGO

BezglutenowaIzabela
Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze 200

ęso oraz deser. Czas przygotowania posiłków w parowarze jest bardzo krótki, zobaczcie w jaki sposób przygotować łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet z łososia łyżeczka oregano łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) sos chrzanowy -> przepis znajdziecie TUTAJ Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś pod kołderką ze szpinaku 242

pomysłu na pierwsze danie. Każdy wie jakim maniakiem  tej zupy!  jestem   A teraz coś z ostatnich dni: Łosoś pod kołderką ze szpinaku ok 400g filet z łososia (ja kupiłam gotowy, wystarczyło oczyścić go ze skóry) sól, kolorowy pieprz 1 cytryna, 2 łyżki oliwy, odrobina masła 3 ząbki czosnku, cebula mrożony szpinak  Z aczynamy od piekarnika

Kuchnia moimi oczami
Łosoś w cieście francuskim 129

Czasami szukamy jakiegoś dania, którym chcemy zaskoczyć podniebienia naszych bliskich lub gości. Takim daniem, niewątpliwie, może być łosoś w cieście francuskim.     Składniki: - 400g świeżego fileta z łososia, bez skóry- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 250g serka mascarpone- 3 białe części pora- 2 łyżki masła- 1 cytryna- świeża bazylia- sól, pieprz- 1 jajko do posmarowania ciasta- płatki migdałowe Łososia opłukać

mojewypiekiinietylko
Łosoś z makaronem i warzywami 81

Składniki : • 2 filety z łososia po około 150 g • 200 g mrożonych warzyw włoskich • 200 g makaronu szpinakowego • 4 łyżki oliwy z oliwek • 2 łyżki soku z cytryny • 2 kostki rosołowe z lubczykiem Przygotowanie : W miseczce rozcieramy kostkę rosołową z dwoma łyżkami oliwy z oliwek oraz dwoma łyżkami soku cytrynowego. Mieszanką nacieramy filety i smażymy na rozgrzanej patelni(...)dwóch łyżkach oliwy rozmieszanych z kostką rosołową. Gdy będą miękkie dodajemy ugotowany al dente makaron i mieszamy. Na talerzu układamy mieszankę warzyw z makaronem a na wierzch kładziemy usmażonego łososia

KUCHNIA POLSKA
Kolejny super prosty pomysł na smakowity, piątkowy obiad, czyli pietruszkowy łosoś pieczony w pomidorach 164

świeże, mięsiste i pełne słonecznego aromatu. I tak w zupełnie nieplanowany sposób, powstał nowy maksiowy obiad - łosoś pieczony w świeżych pomidorach. Składniki (na 1 porcję): 1 kawałek fileta z łososia norweskiego (100-200 gram) 1 średni pomidor lub dwa mniejsze 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz odrobina masła Przygotowanie: Umytego, pozbawionego skóry łososia nasoliłam delikatnie i oprószyłam pieprzem

Kuchnia po mojemu
Łosoś z pistacjami 149

niego nie pasują, dlatego wybieram dwie opcje: pieczenie lub grillowanie. Z prażonymi pistacjami, mocno cytrynowy okazał się przepyszny, na pewno jeszcze nie raz powtórzę ten przepis.  2 filety z łososia 100g prażonych pistacji 1 cytryna sól, pieprz 1. Filety myjemy, osuszamy. 2. Cytrynę zalewamy wrzątkiem, dokładnie myjemy. Skórkę ścieramy na średnich oczkach tarki.  3. Filety

Szefowa kuchni
Smażony łosoś w ziołach 151

ręką, skutkiem czego powstała ta propozycja, którą szczerze polecam :)Składniki:- filety z łososia- cytryna- zioła prowansalskie- rozmaryn- tymianek- kurkuma- sól- pieprz- tłuszcz do smażenia Filetów używamy tyle, ile jest nam potrzebne - ja miałam jeden dość duży, który pokroiłam na trzy kawałki. Jeśli nas filet jest ze skórą, to ją odcinamy.Teraz traktujemy naszą rybkę z dwóch stron przyprawami - najpierw(...)będzie miała ładny kolor :) Teraz pora na smażenie - ile osób, tyle opinii na temat tego, którego powinniśmy użyć. Większość optuje za masłem, najlepiej klarowanym, mnie osobiście również bardzo smakuje łosoś smażony na smalcu. Nie polecałabym za to zwykłej margaryny do smażenia, jest w niej moim zdaniem za dużo wody.Czas smażenia nie jest długi - wystarczy raptem kilka minut z każdej strony

Kulinarne zapędy Kokosa
Łosoś Yuan Yaki 194

nosi jego imię do dziś. Popularne jest dodawanie do marynaty plasterków yuzu, limonki lub kabosu (rodzaj japońskich owoców cytrusowych). Łosoś Yuan Yaki. 鮭の幽庵焼き .   Składniki (ilość według potrzeb): - filet surowego łososia bez skóry Marynata – proporcje 1:1:1 - sos sojowy - Mirin - sake - 1 limonka lub cytryna   Łososia kroimy w większą kostkę (można też na plastry). Szykujemy marynatę (ilość

mojewypiekiinietylko
Łosoś Yuan Yaki 132

nosi jego imię do dziś. Popularne jest dodawanie do marynaty plasterków yuzu, limonki lub kabosu (rodzaj japońskich owoców cytrusowych). Łosoś Yuan Yaki. 鮭の幽庵焼き .   Składniki (ilość według potrzeb): - filet surowego łososia bez skóry Marynata – proporcje 1:1:1 - sos sojowy - Mirin - sake - 1 limonka lub cytryna   Łososia kroimy w większą kostkę (można też na plastry). Szykujemy marynatę (ilość

mojewypiekiinietylko
Łosoś po toskańsku – ryba w sosie po włosku 735

Poza tym można ją podać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Za każdym razem będzie inna ale zawsze smaczna i syta. Łosoś po toskańsku Składniki: 4 porcje 600 g fileta z łososia 1 mała cebula 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 czosnek solo 200 g philadephia 150 ml śmietanki 250 ml buljong z kurczaka 150 ml białego wina wytrawnego

codojedzenia
Grillowany łosoś z puree z jabłek i kopru włoskiego 118

bynajmniej mnie i nie zawiodłam się. Przepis Pascala, zaczerpnięty z Kuchni Lidla klik wart jest polecenia, więc polecam Smacznego! Grillowany łosoś z puree z jabłek i kopru włoskiego filet z łososia 4 jabłka obrane bez gniazd nasiennych 1 koper włoski 1 szalotka pokrojona w piórka 100 ml śmietany 30 % 1 łyżka rodzynek 0,5 łyżeczki nasion kolendry

Pieguskowa Kuchnia
Łosoś teriyaki z bok choy i shiitake 171

dawna przyrządzam i jadam ryby z grzybami . Zachęcam również do wypróbowania przepisu na łososia z pesto lub łososia po azjatycku . Łosoś teriyaki Składniki: na 4 porcje 700 g fileta z łososia sok z połowy limonki 4 bok choy 250 g shiitake 100 ml jasnej soi 2 łyżki sezamowego oleju 100 ml octu ryżowego mirin 2 łyżeczki świeżego imbiru

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania