łosoś filet - 1020 przepisów (strona:42/68)

Szaszłyki z łososiem i cukinią 188

grillu lub na patelni grillowej.  Szaszłyczki podałam z kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią oraz pomidorkami malinowymi z cebulką.   składniki: 600 g fileta z łososia bez skóry 1 mała młoda cukinia suszone pomidory z czosnkiem i bazylią przyprawa do dań z grilla dodatki kuskus z dodatkiem suszonych pomidorów z czonskiem i bazylią pomidory malinowe

Monia miesza i gotuje
Sałatka nicejska 170

Sałatę tą jadłam w Nicei w upalny dzień. Składniki zapamiętałam i opisałam:)  Potrzebne będą: sałata rukola umyta, upieczony filet z łososia (ja upiekłam go w folii z otartą skórką z cytryny, solą i pieprzem) kilka ugotowanych na chrupko fasolek szparagowych zielonych cebula czerwona, marchew kilka plastrów wędzonego łososia sos vinaigrette Sałatka

AZgotuj!
Kotleciki z łososia 186

filetów z łososia ok 500 g (ugotowanych i dokładnie startych lub przeciśniętych przez praskę - mogą być z poprzedniego dnia) mały pęczek posiekanej natki pietruszki 1 jajko 1 łyżka mąki 2 cytryny oliwa sól i biały pieprz Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Ciepłe przecisnąć przez praskę i ostudzić. Łososia opłukać i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i białym

Atlas Smaków
Curry z ryby. 204

kuchni indyjskiej. Nie ma nic lepszego od ryby ugotowanej w aromatycznym sosie curry. Jak dla mnie bomba! Polecam!!! Składniki na curry z ryby: 500 g ryby (u mnie filety z łososia) 1 duża cebula olej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry 250 g obranych pokrojonych pomidorów, mogą być z puszki (lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego) sól sok z limonki

Rozpustne gotowanie
Zupa rybna z warzywami. 187

angielskiego kilka garści fasolki szparagowej (u mnie mrożona) 4 ziemniaki 300-400 g pokrojonych pomidorów (mogą być z puszki) garść makaronu 300-400 g świeżej ryby (u mnie filety z łososia)  ewentualnie kilka łyżek słodkiej śmietanki (30%) sól pieprz (u mnie młotkowany z kolendrą)      W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy obrane i pokrojone w drobną

Rozpustne gotowanie
Zupa z łososiem 133

Delikatna w smaku Składniki 500 g filetów z łososia ze skórą 2 marchewki pietruszka mały seler por (biała część) 4 ziemniaki 1,25 l bulionu warzywnego łyżka sosu rybnego łyżeczka masła klarowanego 2 ziarenka ziela angielskiego natka pietruszki sól pieprz biały Przygotowanie Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki kroimy w kostkę ,pora kroimy w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem

R'n'G Kitchen
Conchiglie z łososiem 164

Muszle w sosie pomidorowym proponuję na kolację Składniki 250 g muszli conchiglie 400 g fileta z łososia 3 pomidory z puszki 1/2 szklanki białego wina 100 g śmietany 100 g tartego parmezanu 3 ząbki czosnku szczypta szafranu 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 1,5 szklanki sosu pomidorowego z bazylią Przygotowanie Szafran

R'n'G Kitchen
Łosoś w cieście francuskim 93

Składniki: ciasto francuskie czerwona papryka ser kozi filet z łososia świeża bazylia żółto mleko sól pieprz Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy 2 prostokąty (jeden musi być szerszy od drugiego ok jakieś 3 cm).Następnie na mniejszym układamy rybkę,pieczoną paprykę(obraną ze skórki),ser,bazylię.Brzegi smarujemy rozmąconym jajkiem z dodatkiem mleka.Doprawiamy do smaku.Przykrywamy drugim płatem ciasta,smarujemy

Wielki apetyt
Pieczony łosoś w marynacie musztardowo-jogurtowej 178

Takiej ryby, smacznej i soczystej, jeszcze nie jedliście. Zapraszam do wykonania tego prostego i szybkiego przepisu! do przygotowania potrzebujemy: - filet z łososia (dowolnej wielkości kawałki) - musztardę sarepską - jogurt grecki Musztardę z jogurtem wymieszać w proporcji 2:1 (2 łyżki musztardy i 1 łyżka jogurtu). Kawałki łososia nacierać tak przygotowaną marynatą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć papier do pieczenia

Szybko Tanio Smacznie
Łosoś pacyficzny po prowansalsku 173

Składniki: filet z łososia  suszona natka pietruszki 3 ząbki czosnku drobno posiekane 3 łyżki bazylii 2 łyżki estragonu 2 łyżki tymianku 1 łyżka cząbru 2 łyżki majeranku sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny

ClauditteMissCooking
Dorsz w porowych papilotach z puree z topinamburu z szafranem i surówką z białej rzodkwi. 187

szczypta szafranu -śmietana 18%, łyżka -sól, pieprz, pieprz biały -wino różowe półsłodkie Ugotowany topinambur podlewamy mlekiem, dodajemy śmietany, pieprzu białego i szczyptę szafranu. Blenderem miksujemy na gładkie puree. Filet z łososia, oj z dorsza (miał być z łososia, ale dorsz był jedyną świeżą rybą dziś!),  nacieramy solą i pieprzem, smażymy od strony skórki, aż się zrumieni. Nie przewracamy

BaRepas
Domowe sushi 243

sushi rolls. Sami zobaczcie jakie to proste :)Czas przygotowania ok. 65 min.Porcja dla 2-3 osóbKoszt przygotowania: ok. 46,00 złSKŁADNIKI:Ryż do sushiOcet ryżowyNori (prasowane algi)Świeży filet z łososia 300 g1 ogórekSerek PhiladelphiaPaluszki surimi (krabowe)Marynowany imbirWasabiSezamSos sojowyMata bambusowa do rollowaniaBardzo ostry nóżPRZYGOTOWANIE RYŻU:Ryż jest podstawą każdego sushi. W pierwszej kolejności płuczemy ryż pod bieżącą wodą

kulinarnyJa
Sushi z łososiem, avocado, paluszkami krabowymi 249

zabawa i duża satysfakcji :)Czas przygotowania ok. 65 min.Porcja dla 3-4 osóbKoszt przygotowania: ok. 46,00 złSKŁADNIKI:Ryż do sushi 500gOcet ryżowyNori (prasowane algi) 7 szt.300 g świeżego fileta z łososia1 ogórek1 avocadoszczypioreksałata dębowaSerek PhiladelphiaPaluszki surimi (krabowe)Marynowany imbirWasabiSos sojowycukier, sólMata bambusowa do rollowaniaBardzo ostry nóżPałeczkiPRZYGOTOWANIE ryżu:Ryż jest podstawą każdego sushi. W pierwszej kolejności płuczemy ryż(...)podłużne słupki.Na bambusowej macie kładziemy nori, a na nim rozkładamy niewielką, ale równomierną ilość ryżu.Smarujemy serkiem philadelphia. W jednej części układamy nasze produkty np. kombinacja z łososia, ogórka i surimi. Zawijamy i kroimy ostrym nożem na plastry. Aby urozmaicić możemy część łososia upiec.Podajmy wszystko na dużym półmisku. Podajemy z sosem sojowym, marynowanym imbirem i wasabi

kulinarnyJa
Grillowane szaszłyki z mango, podawane z łososiem w wiśniowej glazurze z sosem sriracha 190

występujące w tym przepisie sprawia, że bardzo często do niego wracamy. Szczególnie gdy potrzebujemy dania na szybko i tylko dla kilku osób. Składniki: 1 czerwona cebula1 mango1 czerwona papryka1 filet z łososiasól i pieprz do glazury: 1 łyżka oleju roślinnego4 łyżki dżemu wiśniowegosok z 1 pomarańczy1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy2 łyżeczki wytrawnego sherry1 łyżka sosu sriracha1 łyżeczka soli(...)Następnie zmniejszyć temperaturę do średniej i grillować szaszłyki na średnim ogniu przez około 12-15 minut. W tym czasie szaszłyki należy często obracać i polewać glazurą. W międzyczasie przygotować łososia, osuszyć go, doprawić solą i pieprzem. Umieścić go na ruszcie, skórą do dołu i natrzeć glazurą. Grillować około 8-9 minut lub do momentu aż da się łatwo dzielić widelcem

naRuszcie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję