woreczka i pozostawiamy na 15 minut (sprawi to, że łatwo zdejmiemy skórkę z papryki). Po tym czasie zdejmujemy skórkę z papryki. Paprykę kroimy na paski. Układamy wzdłuż na filetach, posypujemy mieszanką kolendry i czosnku niedźwiedziego, przykrywamy cienkim paskiem pora, zwijamy w rulonik. Na jedną roladkę przygotowujemy po dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, w które zawijamy rybę. Gotowe roladki spinamy wykałaczkami(...)też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną - Szaszłyki z łososia - Kotlety siekane z łososia - Dorsza w panierce sezamowej - Rybę po grecku - Łososia pieczonego w niskiej
mojewypiekiinietylkotortille z łososiem sałatka z zupek chińskich i kurczaka rolada szpinakowa z łososiem sałatka z kurczakiem i ananasem sałatka serowa w szynce sałatka gyros z chipsami
czarrna od kuchniDanie z kuchni włoskiej. Składniki 250 g makaronu conchiglie (muszle) 400 g fileta ze świeżego łososia 3 pomidory z puszki pół szklanki białego wina 100 g śmietany 100 g startego parmezanu 3 ząbki czosnku szczypta szafranu 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 4 łyżki oliwy półtora szklanki sosu pomidorowego z bazylią sól Przygotowanie Szafran zaparzyłem podgrzanym
R'n'G Kitchenskładniki na 2 porcje 1 cebula 1 średnia cukinia płaska łyżeczka oleju kokosowego extra virgin sól, pieprz, zioła prowansalskie 1-2 łyżki wiórków kokosowych 300-350 g łososia (u mnie filet) 5-6 średniej wielkości ziemniaków Ziemniaki pokroić w kostkę i umieścić w naczyniu do parowania, gotować na parze przez 35-40 minut. Cebulę drobno posiekać. Rozgrzać patelnię
FitKotnowego przepisu na danie z tą smaczną rybą? Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Możecie wykorzystać także nieco tańszego pstrąga łososiowego, efekt będzie podobny. Ja użyłam łososia atlantyckiego, udało mi się kupić świeżego i sprężystego fileta. Rybę połączyłam z młodymi ziemniaczkami, pęczkiem koperku i zapiekłam w liściach kapusty włoskiej. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, trochę przypomina gołąbki, lecz zaskakuje(...)łyżka oliwy pęczek koperku sól, pieprz, sok z cytryny (opcjonalnie) do smaku Dodatki: mizeria z ogórków, sałaty i jogurtu naturalnego z odrobiną soli Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zerwać skórę (jeśli zakupiony został filet ze skórą) i usunąć ości (najlepiej za pomocą pęsety). Mięso łososia pokroić w kostkę 2×2 cm. Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę
DietologPost Łosoś w sezamie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Szaszłyki z łososiem i ananasem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojewszystko razem gotujemy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Łososia porcjujemy na mniejsze filety, a następnie posypujemy odrobiną koperku, pieprzu i soli. Delikatnie wcieramy przyprawy w rybę. Masło topimy na patelni teflonowej. Łososia przekładamy na patelnię i smażymy na małym ogniu
Słodka StronaWszystko w tym daniu jest co uwielbiam, razem pasuje wyśmienicie. Jedno danie i zawiera wszystko, rybka ziemniak i dynia. Ziemniaki wyszorować, Dynię obrać, wyciąć pestki i
Kuchnia PokoleńPost Grillowany łosoś z purée z jabłek i kopru włoskiego wg Pascala pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeCzasem sięgam po pesto bazyliowe (zazwyczaj w parze z łososiem), ale najbardziej lubię ryby w duecie z charakternym pesto rosso , czyli czerwonym pesto zrobionym z suszonych pomidorów. Pesto rosso ma w sobie mnóstwo aromatu, więc ryba nie potrzebuje jakiegoś specjalnego doprawiania. W wersji ekspresowej po prostu smaruję pesto powierzchnię filetów rybnych i wstawiam do piekarnika. Gdy mam nieco więcej czasu(...)przygotować praktycznie wszystkie filety rybne. Bardzo lubię polędwiczki z dorsza, dobrej jakości mięso, ale jednak z wyższej półki cenowej. Możecie więc zastąpić je innymi filetami z białej ryby albo łososiem. Tak przygotowana ryba powinna znaleźć uznanie zarówno wśród dużych, jak i małych biesiadników - mój Tadzio zjada ją ze smakiem. Pieczony filet z dorsza z pesto rosso
Chilli Czosnek i OliwaWieczorem, aby nadto nie przeciążać żołądka proponuję sałatkę z najprostszych składników. Niedawno, w ramach współpracy z Łosoś Ustka proponowałam Wam sałatkę z makrelą, którą można znaleźć TUTAJ . Tym razem słów kilka o śledziu. Śledzie to ryby tłuste, ale mało kaloryczne, bo większość tłuszczy jakie posiadają to tłuszcze dobroczynne. Zawierają dużo potasu, a także witaminy A, D i E. Oczywiście(...)ryby świeże i mrożone, nie zawsze jednak takie mamy, a te w puszkach często "ratują" nam życie. Potrzebujemy: dwie garście dowolnego miksu sałat 1 pomidor 1 filet śledziowy w oleju Łosoś Ustka 3 łyżki ziaren słonecznika Sos: 2 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 5 listków bazylii szczypta pieprzu i soli Najpierw zajmijmy się przygotowaniem sosu. Liście bazylii
MamaOskarkaSkładniki: 1 medalion z łososia (może być zwykły filet) - 100 g 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 żółtko bazylia, oregano, rozmaryn, sól, pieprz cytrynowy 2 plasterki cytryny 2 gałązki koperku 150 g makaronu typu tagliatelle (ja miałam pełnoziarnisty) ŁOSOŚ PRZYGOTOWANIE: Łososia doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym układamy na sitku do gotowania na parze, a na nim 2 plasterki cytryny
Moje-pitraszenie