bakłażan - 300 g mielonej łopatki - 150 g ulubionego żółtego sera - 2 jajka - sól, pieprz, papryka wędzona, papryka ostra, bazylia suszona,cukier - oliwa do smażenia Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy. Wrzucamy na rozgrzana na patelni oliwę i szklimy. Następnie dodajemy oczyszczone, pokrojone w plastry pieczarki i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Przykrywamy i dusimy 5 minut. Zdejmujemy pokrywkę
Cook&LoveWlewamy ocet balsamiczny i drewnianą łopatką zeskrobujemy wszystko co przywarło do dna. Gdy ocet wyparuje, wlewamy wino. Gotujemy ok. 10 minut, aż niemal połowa płynu odparuje. Wlewamy wtedy bulion wołowy. Dodajemy przesmażone warzywa z czosnkiem oraz goździki i anyż gwiazdkowy (wystarczy kawałeczek). Gdy całość się zagotuje, zmniejszamy ogień na mały i częściowo nakrywamy pokrywką. Dusimy przez
Poezja smakuSkładniki 600 g łopatki lub szynki 20 dag pieczarek 1 duża papryka 1 duża cebula 2- 3 duże ziemniaki Przyprawy ( sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, magi, kminek, papryka słodka, papryka chili ) Koncentrat pomidorowy Sposób przygotowania Mięso umyć pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć , zalać wodą, dodać sól, listek i ziele angielskie dusić na wolnym ogniu. Pieczarki umyć pokroić
Darcia w kuchniprzepisem. Skład: 800g łopatki wieprzowej 400g makaronu do lasagne 400g pomidorów w puszcze 150g tartej mozzarelli 400ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki sól, pieprz, gałka muszkatołowa majeranek,oregano,bazylia,papryka,czosnek Na patelni przesmażamy mięsko doprawiamy sola, pieprzem, bazylią, majerankiem, oregano, czosnkiem i papryką. Następnie dodajemy pomidory w puszcze i chwilkę dusimy. Sos mięsny mamy gotowy. Teraz
Smacznie Pysznie Kaloryczniemocno nie ucierpiał kupcie łopatkę wołową) 400g pieczarek 750 ml bulionu 2 cebule 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia Stroganow – przepis W dużym garnku na odrobinie oleju szklimy cebulę z dodatkiem szczypty soli. Jak cebula będzie szklista dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i dusimy aż puszczą wodę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przyprawa kebab/gyros olej 1. Łopatkę drobno siekamy w cienkie plastry. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na mocno rozgrzanym oleju, podsmażamy wieprzowinę. Kiedy się zarumieni dodajemy cebulę i paprykę oraz obficie posypujemy przyprawą kebab/gyros. Chwilę smażymy, po czym zalewamy 250ml wody, dusimy do jej odparowania przez
Szefowa kuchnirzepakowy - ile potrzeba mieloną łopatkę wymieszać z jajkiem, startym jabłkiem z cebulą na grubszych oczkach tarki, kucharkiem, bułką namoczoną w wodzie i odciśniętą dobrze z wody, śmietaną gęstą 18% dodać tartej bułki, mielony pieprz, zimną wodę, dokładnie wszystko wyrobić na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano, pod koniec przykryć patelnię, dusić z 5 minut, następnie
W Mojej Kuchni Lubięmięsa mielonego z łopatki wieprzowej 250 g mięsa mielonego wołowego 200 ml czerwonego wina wytrawnego 400 ml passaty pomidorowej 250 ml mleka cukier sól, pieprz Przygotowanie: Boczek kroimy w paski. Wytapiamy na rozgrzanej patelni, dodając posiekane cebule, pokrojoną marchew i seler. Mięso mielone wrzucamy, rozdrabiając je. Zalewamy winem, odparowujemy. Zalewamy passatą, dodajemy listki oregano, dusimy przez 2 godziny na wolnym
R'n'G Kitchenkroimy w cienkie plasterki. Łopatkę myjemy pod bieżącą wodą, pozbywamy się zbędnego tłuszczu i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w niedużą kostkę. Na patelnię wrzucamy masło klarowane lub olej i porządnie rozgrzewamy. Dodajemy czosnek, cebulę oraz mięso i obsmażamy je z każdej strony. Następnie na patelnię dodajemy dynię, sól, pieprz i mleko kokosowe. Całość dusimy pod przykryciem około godziny
Programista w kuchniparzyć kapusty, obsmażać i dusić. Z podanych proporcji wychodzi spory gar zupy. Dla mojej rodziny to obiad na dwa dni więc jeżeli macie zmniejszą rodzinę to polecam ugotować zupę z połowy porcji. Miseczka pełna treściwej zupy z mięsem mielonym, kapustą i ryżem zaspokoi wasz apetyt na dłuższy czas. Zupa gołąbkowa 500 g mięsa mielonego (szynka, łopatka) 2 cebule pół główki
Pieguskowa Kuchniakroimy w cienkie plasterki. Łopatkę myjemy pod bieżącą wodą, pozbywamy się zbędnego tłuszczu i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w niedużą kostkę. Na patelnię wrzucamy masło klarowane lub olej i porządnie rozgrzewamy. Dodajemy czosnek, cebulę oraz mięso i obsmażamy je z każdej strony. Następnie na patelnię dodajemy dynię, sól, pieprz i mleko kokosowe. Całość dusimy pod przykryciem około godziny
Programista w kuchnioliwa 1. Łopatkę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. 2. Na patelni roztopić masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wsypać przyprawy: kim rzymski, kolendrę i cynamon. Dodać mięso, obsmażyć z każdej ze stron. Dodać paprykę , pomidory, listek laurowy, sól i pieprz. Wlać szklankę wody i dusić przez 30 minut
Moja Galeria Smakusmażeniem. Proponuję mięso duszone, gotowane w wodzie lub na parze, grillowane, pieczone lub wyjątkowo czasem smażone na patelni bez tłuszczu. Przykładowo: grillowana pierś z kurczaka 150g = 185 kcal gotowane udko z kurczaka 150g = 187 kcal mięso mielone wieprzowe z szynki 150g = 192 kcal polędwica wieprzowa 170g = 185 kcal Pieczeń Rzymska: mięso mielone wieprzowe z łopatki 100g = 177 kcal
IzaGotujełyżka masła Sposób przygotowania: Łopatkę umyć osuszyć i natrzeć przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem, czubricą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć mięso, dookoła mięsa ułożyć obrane, przekrojone na pół ziemniaki i minimarchewkę. Zalać piwem, na wierzchu rozłożyc łyżke miodu i gałązki lubczyku ( jedną pokroiłam). Przykryć naczynie pokrywką i wstawić do piekarnika . Dusić 60 minut w temperaturze
Gosia gotuje