Gołąbki z mięsem i kaszą jęczmienną duszone z lubczykiem ogrodowym

Gołąbki z mięsem i kaszą jęczmienną duszone z lubczykiem ogrodowym

Gołąbki z mięsem i kaszą jęczmienną duszone z lubczykiem ogrodowym

 Gołąbki to szczególnie klasyczna potrawa w polskiej kuchni i nieskończona gama możliwości przeróżnych nadzień. Moja ulubiona wersja to gołąbki w młodej kapuście z kaszą jęczmienną lub ryżem, ale nie stronię też od innych wariacji :) Wyjątkowego smaku i aromatu nadaje im naturalna przyprawa maggi, czyli lubczyk wprost z ogródka :) Składniki:1 główka kapusty,70 dag mięsa z łopatki wieprzowej,2 cebule,1 jajko, 1 torebka kaszy jęczmiennej,sól, pieprz, majeranek,kilka listków świeżego lubczyku, 2 szklank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 9 czerwca 2014 21:36:19

pyszności:)

Natalia K, 9 czerwca 2014 23:38:26

Asiuniu ja gołąbki po prostu uwielbiam !!!! Twoje wyglądają tak apetycznie, że aż ślinka cieknie!!!! Twoja rodzinka ma z Tobą bosko!ściskam kochana

Asia W, 10 czerwca 2014 00:02:46

Dziękuję Natalko za tak miłe słowa :) rzeczywiście mąż często powtarza, że ma ze mną dobrze :) Pozdrawiam

Gość, 9 czerwca 2014 19:45:44

Uwielbiam gołąbki!!!