jednym z moich ulubionych drinków. Polecam go również wykonać jako shot Składniki: 20 ml blue curacao 20 ml soku z cytryny 20 ml wódki 20 ml likieru Cointreau lód Sposób wykonania: Na początek do naszego shakera wypełnionego lodem nalewamy 20 ml blue curacao następnie dodajemy 20 ml soku z cytryny 20 ml likieru Cointreau oraz 20 ml wódki teraz wszystkie
DrinkologiaPolecam przepyszny, szybki dżemik truskawkowy bardzo naturalny bez żelatyny, mąki itp. Idealny na placki, chałkę, albo jako dodatek do gofrów, lodów, naleśników, twarogu, makaronu itp. Czytaj więcej
Ana Mari's worldBędziemy potrzebować: 250 g truskawek 250 ml soku pomarańczowego 250 ml soku ananasowego 250 ml wody gazowanej 2 łyżki cukru brązowego można użyć mniej lub więcej kwestia gustu kostki lodu Link do filmu z przygotowania: Napój truskawkowy https://www.youtube.com/watch?v=oaf_ayzR5uQ Przygotowanie : Obrane z szypułek i umyte truskawki rozdrabniam blenderem. Do dzbanka przelewam wszystkie składniki napoju dodaję truskawki, cukier(...)dokładnie mieszam. Dodaję kostki lodu napój jest gotowy. Napój truskawkowy jest gotowy. Życzę przyjemnego orzeźwienia. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeupalne dni a dodatkowo jest pełen witamin. Będziemy potrzebować: 2 grejpfruty czerwone 3 pomarańcze 1 limonka 1 łyżka miodu można użyć więcej lub mniej kwestia gustu dużo kostek lodu Link do filmu z przygotowania: Napój cytrusowy https://www.youtube.com/watch?v=5Yoy4ImU320 Przygotowanie: Z owoców wyciskam sok i zlewam do dzbanka. Do soku dodaję miód i dokładnie mieszam. Tak przygotowany sok rozlewam(...)szklanek wypełnionych kostkami lodu. Napój cytrusowy jest gotowy, można podawać. Życzę przyjemnego orzeźwienia. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujesmoothie. Idealnie nadaje się na lekkie śniadanie, podwieczorek oraz jako koktajl chłodzący na upały:). Będziemy potrzebować: 2 banany 3 kiwi 400 g jogurtu naturalnego kilka listków mięty rozkruszone kostki lodu dodatkowo koktajl można posłodzić 1 łyżką cukru białego lub brązowego lub 1 łyżką miodu Link do filmu z przygotowania: Koktajl bananowy z kiwi https://www.youtube.com/watch?v=DTUPFcr6D88 Przygotowanie: Banany obieram, kroję(...)plasterki i dodam do gotowego koktajlu. Dodaję listki mięty. Teraz owoce z miętą miksuję. Do zmiksowanych owoców dodaję jogurt i całość dokładnie mieszam. Następnie do koktajlu dodaję rozdrobnione kostki lodu – smoothie jest gotowe i można rozlewać do szklanek. Przed nalaniem koktajlu do szklanki wkładam plasterek kiwi i dociskam do boku szklanki (powinien się przykleić bo kiwi jest bardzo soczyste
Uwaga Babcia Gotujecytrynową. Będziemy potrzebować: 1 litr wody sok wyciśnięty z dwóch cytryn (około 120 ml) sok wyciśnięty z dwóch pomarańczy (około 250 ml) 5 łyżek cukru białego lub brązowego kostki lodu Link do filmu z przygotowania: Lemoniada pomarańczowo cytrynowa https://www.youtube.com/watch?v=TxMnEgxEKQI Przygotowanie: Wodę z cukrem zagotowuję i odstawiam do wystudzenia. Do wystudzonej wody dodaję sok z cytryn i pomarańczy, dokładnie(...)mieszam. Lemoniada jest gotowa. Lemoniadę podaję z kostkami lodu. Życzę przyjemnego orzeźwienia i smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujepotrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 1 litra napoju około 1 kg oczyszczonego z nasion arbuza sok wyciśnięty z jednej pomarańczy sok wyciśnięty z jednej limonki lub cytryny kostki lodu Link do filmu z przygotowania: Orzeźwiający napój z arbuza https://www.youtube.com/watch?v=aU2X2H1kcYQ Przygotowanie: Arbuza kroję na mniejsze kawałki i oczyszczam z nasion, oczyszczonego wkładam do pojemnika w którym przygotuję napój(...)arbuza w pojemniku. Z limonki (lub cytryny) wyciskam sok i dodaję do arbuza. Teraz całość miksuję (rozdrabniam) dokładnie blenderem. Napój przelewam do szklanek i dodaję po kilka kostek lodu. Orzeźwiający napój z arbuza jest gotowy, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujeciasto, które długo zachowuje świeżość. Jest wilgotne, bardzo aromatyczne, dobrze wyczuwalne są w nim nie tylko banany ale też orzechy i miód. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe, podane z gałką lodów waniliowych. To także fajny sposób na zużycie mocno dojrzałych bananów. *foremka 23*23 cm Składniki: 4 dojrzałe banany 250 g mąki 100 g jogurtu naturalnego gęstego 100 g gęstej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacoś dla ochłody na upalne dni :) Bezalkoholowy truskawkowy drink Składniki 1 litr Tonicu (polecamy Schweppesa) Poł kg truskawek Cytryna Kostki lodu Przygotowanie Truskawki kroimy w plasterki, cytrynę na półplasterki. Szklanki napełniamy w 1/3 lodem, dopełniamy do połowy truskawkami, wkładamy kilka plasterków cytryny, zalewamy tonikiem. Podajemy po kilku minutach, gdy napój lekko się zaróżowi i przejdzie smakiem truskawek i cytryny
Kuchnia w szuwarachDzisiaj propozycja na kobiecy drink na Sylwestra. Kolorowy, słodki, ananasowy drink z Malibu. Składniki: lód 30 ml wódki 30 ml Malibu 100 ml soku ananasowego 15 ml syropu barmańskiego blue curacao Wykonanie: Do szklanki wkładamy kostki lodu. Wlewamy wódkę i Malibu. Dolewamy sok ananasowy. Na koniec dolewamy syrop blue curacao. Syrop jest gęsty, więc opadnie na dno, nie mieszając
Smak mojego domurozetrzeć dokładnie wierzchem łyżki, dodać skórkę pomarańczową, wymieszać. Można tez wszystkie składniki przełożyć do malaksera. Zmiksować. Ciasto wyjąć z piekarnika i polać lukrem. Podawać od razu np. z gałką lodów lub po ostygnięciu. Smacznego
moj przepis napokruszonego ciasta dokładnie wymieszać z kremem, tworząc dużą kulę. Zawinąć w folię spożywczą, schłodzić przez 15 minut w zamrażarce. Wyjąć, odmierzając równe kawałki ciasta przy pomocy np. łyżki do lodów, następnie uformować w dłoniach kulki (wielkości orzecha włoskiego). Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (by nie przykleiły się do blachy) i schłodzić w zamrażarce przez kolejne
moj przepis nanastępnie temperaturę zmniejszyć do 170 st lub 160 st z włączonym termoobiegiem, piec kolejne 30 min. Ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić na kratce, można podawać jeszcze ciepłe z gałką lodów śmietankowych lub na zimno. Smacznego! Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą Placek ze śliwkami/rabarbarem i bezą
moj przepis natego przepisu , chciałam ją jednak troszkę odchudzić, więc nieco zmniejszyłam ilość masła, dodałam też odrobinę cukru. Tartę można przygotować tuż przed podaniem i serwować jeszcze ciepłą z gałką lodów śmietankowych lub np. dzień wcześniej. Dlaczego przepis jest genialny? Bo z ciastem dobrze się pracuje gdy jest dobrze schłodzone, bo jest krucha, ale nie rozwala się podczas krojenia czy nakładania
moj przepis napapierze do pieczenia, aby zastygły. Zastygnięte przekładamy do słoiczka, zamykamy i przechowujemy w lodówce. Pomarańcze kandyzowane są niezwykle aromatyczne i dekoracyjne. To wykwintny i wspaniały dodatek do ciast, lodów, deserów… i nie tylko. Jak i gdzie można ich jeszcze użyć zależy tylko od Waszej kreatywności. Skorzystałam z przepisu na stronie Talerz Pokus.tv . Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylko