lody - 12901 przepisów (strona:533/861)

Mochatini - kawa mrożona 155

mrożona może być idealnym zakończeniem letniego obiadu. Na dwie kawy będzie potrzeba: 2 filiżanki espresso (ewentualnie troche mocniejszej kawy rozpuszczalnej) 2 łyżeczki czekolady do picia 200ml mleka Wiórki czekoladowe Lód Shaker (słoik sprawdzi się równie dobrze) Parzymy espresso. Dodajemy do kawy czekoladę do picia I energicznie mieszamy żeby nie zrobiły się grudki. Shaker wypełniamy do połowy lodem, wlewamy mleko

Smaki Przyprawy i Kolory
odświeżający lekko kwaśny koktajl 198

ochładza organizm i gasi pragnienie a przy okazji jest zdrowy.   Składniki: 1 szklanka soku z pomarańczy, 1 szklanka soku z jabłek, 1/2 szklanki soku z granatów, Kilka kostek lodu. Wykonanie Zmieszać składniki dodać lód. Przed pomieszaniem soków warto włożyć wszystkie do lodówki, żeby się dobrze schłodziły

Smaki Przyprawy i Kolory
Mohito bez alkoholu 161

łyżeczki syropu Lime (Victoria Cymes) 2 łyżeczki syropu Mięta (Victoria Cymes) kilka listków mięty woda mineralna ok. szklanki - najlepiej gazowana / można zastąpić Spritem dla wzmocnienia smaku kilka kostek lodu Wykonanie:  Limonkę wyparzyć. Pół limonki pokroić na kawałki - łódeczki. Na dno szklanki wlać syropy. Do szklanki włożyć listki mięty, kawałki limonki i kostki lodu a następnie zalać wodą mineralną

Mania Wypiekania
Sok dwuwarstwowy. 229

Składniki: Sok bananowy, sok z czarnej porzeczki, kostki lodu. Wrzuć kostki lodu, najlej sok bananowy, a następnie nalej sok porzeczkowy

W kuchni u Moniki
Smoothie bananowo truskawkowe. 283

Także na szybkiego zrobiłam proste i smaczne smoothie bananowo truskawkowe. Porcja dla dwojga. Składniki: półtora banana - reszta do dekoracji, kilka truskawek (ok.6 + 4 +2), pół szklanki mleka, kilka kostek lodu, miłośnicy słodszych napoi mogą dać cukier. Przygotowanie: 6 truskawek, półtora banana, pół szklanki mleka i kilka kostek lodu zblenderować. Przelać do szklanek. 4 truskawki zblenderować i dolać do szklanek

W kuchni u Moniki
Kruche ciasto ze śliwkami 166

wierzch ścieramy zamrożoną kruszonkę. Wstawiamy ponownie do piekarnika na ok 50 minut w temp. 170st C. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Ps. Jeszcze ciepłe ciasto wyśmienicie smakuje z gałką lodów waniliowych

Kuchnia w czekoladzie
Truskawkowe crumble 196

następnie 10 minut jeśli mamy taką możliwość na grzałce dolnej. Jeśli takiej opcji nie mamy, skręcamy na ten czas piekarnik do 160st C. Podajemy na ciepło z gałką lodów waniliowych lub śmietankowych.  Deser można przygotować zarówno w lecie jak i w zimie z mrożonych owoców

Kuchnia w czekoladzie
Wiśnie deserowe w miodzie pitnym 181

Pozostały sok przelewamy do małych buteleczek i zakręcamy. Zarówno sok jak i wiśnie pasteryzujemy ok 5 minut.   Wiśnie doskonale nadają się do ciast, kremów oraz lodów

Kuchnia w czekoladzie
Fondant - czekoladowy wulkan 208

więc część foremki wyłożyłam papierem do pieczenia. Kokilki do zapiekania nasmarowałam masłem i obsypałam kakao. Włożyć na 12 min do nagrzanego na 200*C piekarnika. Podawać gorące, z gałką lodów lub z sosem malinowym. W środku powinna być płynna czekoladowa masa :) Część upieczonych fondantów można zamrozić i odgrzewać je w dowolnym momencie w 180*C przez 10 minut

Jemy Pijemy
BUDYŃ Z OWOCAMI I SOSEM 191

INFORMACJE O LOKOWANYM PRODUKCIE: Opis - Zero węglowodanów i kalorii  - Bez tłuszczu czy glutenu  - Idealne dla diabetyków  Syrup Walden Farms to doskonałe dodatki do ciast, deserów, lodów, idealnie uzupełniają soczysty smak owoców, doskonale pasują do gofrów czy też naleśników . Odważ się dać sobie trochę luksusu - odrobinę smaku do każdej kombinacji. Teraz możesz zapomnieć o kaloriach, ponieważ

ClauditteMissCooking
Drink Blue Lagoon 409

prosty drink na bazie wódki i blue curacao a jako dopełnienie doskonale nadaje się do niego napój sprite Składniki: 50 ml blue curacao 50 ml wódki sprite do dopełnienia lód Sposób wykonania: Na początek do wypełnionej lodem wysokiej szklanki nalewamy 50 ml blue curacao, 50 ml wódki Całość dopełniamy napojem sprite wszystko razem mieszamy Przepis Wideo: Artykuł Drink Blue Lagoon

Drinkologia