lody - 12901 przepisów (strona:303/861)

Solony karmel 257

Lubicie solony karmel? Ja bardzo! Lubię połączenie smaków słodkich ze słonym. Solony karmel jest idealny do lodów, do ciast i innych słodkości czy deserów. Gorąco polecam! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Solony karmel 257

Lubicie solony karmel? Ja bardzo! Lubię połączenie smaków słodkich ze słonym. Solony karmel jest idealny do lodów, do ciast i innych słodkości czy deserów. Gorąco polecam! Czytaj więcej

Ana Mari's world
Test naczynia Staub Mini Cocotte 236

Cocotte   kładę pokrojone gruszki. Owoce oprószam cynamonem. 3. Na wierzchu owoce posypuję kruszonką. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni. 4. Podaję z bitą śmietaną lub lodami. Naczynko Staub Mini Cocotte spełniło wszystkie moje oczekiwania. Wspaniale przygotowuje i serwuje się w nim potrawy. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
TORT CHAŁWOWY Z ANANASEM 206

można było się od niej oderwać. Teraz sama chałwa już tak mi nie smakuje jak dawniej - albo smak mi się zmienił albo chałwa już inna... Za to uwielbiam lody chałwowe i różnego rodzaju wypieki z chałwą 😊 Dostałam od mojej mamy dużą chałwę z Ukrainy, więc nie pozostało mi nic innego jak upiec coś chałwowego. Padło na tort chałwowy

Kuchnia MagdaLeny
Beziki 192

cukier. Mogą być przyrządzane dwoma metodami – na ciepło i na zimno. Możemy z nich wykonać wiele ciekawych rzeczy, między innymi tort pavlova, bezy przekładane kremem, czy lody kawowe. Bezy z reguły nie pieczemy, suszymy je w niskiej temperaturze, aby miały białą lub bladożółtą barwę. Według mnie bezy to jedne z prostszych wypieków pod warunkiem, że będziemy ściśle

AleTorcik
Ciasto z zatopionymi truskawkami 193

Jest to proste i bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto. Wilgotne, puszyste i słodkie. Można podawać z lodami, ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt. Składniki: 150g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 200g mąki 100g mąki ziemniaczanej 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 50g zmielonych migdałów 500g truskawek Mąkę, mąkę ziemniaczaną i zmielone migdały mieszamy razem z proszkiem

AleTorcik
Recenzja książki “Zioła dla smaku, zdrowia i urody” 183

bolące stawy, -nauczysz się robić własne kosmetyki do pielęgnacji całego ciała – kremy do rąk i stóp, szampony, maseczki, pilingi, -przygotujesz ciekawe dania: makaron nagietkowy, podpłomyki z jarzębiną, lody bzowe a także przetwory oraz smakowite dodatki: ziołowe masła, sosy, przyprawy, -dowiesz się jak bez dużych nakładów finansowych zadbać o dobre samopoczucie i wygląd. Dziękuję Wydawnictwu Edgard za wspaniały

Pieguskowa Kuchnia
Wegańskie sajgonki Tomka 266

serio! Ostatnio usłyszałem, że fajnie by było, gdybym zrobił sajgonki. Zachcianka ciążowa żony, do tego taka smaczna! Bez problemu bym pojechał w środku nocy do Tesco po lody orzechowe, albo kupił kolejną puszkę sardynek. Więc zrobiłem i sajgonki! A że wyszły pyszne, to postanowiłem się podzielić przepisem z Wami. Niedawno stwierdziłem, że przejdę na dietę wegańską

Dietolog
Blender kielichowy IN Amica i jesienne koktajle owocowo-warzywne 201

jednak nie dopuszczać do takich sytuacji, gdyż to zawsze źle wpływa na trwałość każdego urządzenia.  W blenderze można także rozdrabniać twarde produkty takie jak: marchew, orzechy czy kostki lodu. Kilka informacji technicznych: moc - 800 W pojemność dzbana - 1500 ml posiada zabezpieczenie przed przegrzaniem posiada zabezpieczenie przed uruchomieniem bez wstawionego dzbanka system zwijania kabla - pod podstawą blendera obudowa wykonana jest(...)stali szlachetnej nóż zrobiono ze stali nierdzewnej szklany dzban miarka w pokrywie blendera funkcja kruszenia lodu podświetlenie LED nad włącznikiem Czy warto kupić ten blender? Blender kosztuje ok. 250 zł. Jest estetycznie i solidnie wykonany. Ładnie wygląda na blacie kuchennym. Jego moc jest wystarczająca do miksowania zarówno miękkich owoców jak i twardych warzyw, orzechów czy lodu. Pracuje niezbyt głośno

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem 188

wypełniam farszem orzechowym. 3. Jabłka przykrywam odciętymi wierzchołkami i układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 4. Jabłka podaję z bitą śmietaną lub lodami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Nie marnuj jedzenia - poznaj Taste&Share 200

dopełnienie dania. Deser, czyli bread pudding - namoczone w mleku z gotowania topinamburu resztki pieczywa, zapieczone z bakaliami i jajkiem to jeden z moich ulubionych, ekspresowych deserów. Podany z lodami, zyskuje miano deseru wyrafinowanego ;) *************** APLIKACJA DO POBRANIA: http://tasteandshare.pl/#aplikacja

kolorowotorcikowo
Pudding chlebowy - Bread pudding – jak wykorzystać czerstwe pieczywo 145

Znów bardzo starannie wymieszać. Foremki wysmarować masłem. Przełożyć do nich masę. Na wierzchu ułożyć kawałek masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około godzinę. Podawać z lodami. *podczas warsztatów użyłyśmy mleko, w którym gotował się topinambur na zupę. Ja bym użyła mleko zagotowane z wanilią. Pudding, według przepisu Juliana Karewicza, przygotowałyśmy podczas warsztatów promujących aplikację Tast

królestwo garów
Weselne toasty po duńsku. I żółciutka tarta z kurkami 259

kuzyn C. podszedł do mnie i wyszeptał do ucha, że po deserze mam być gotowa. Wzięłam głęboki oddech, i stwierdziłam, że będę. Pięć minut później okazało się, że lody potrzebują jeszcze chwili, więc przemowę mam wygłosić przed deserem. Jonas ścisnął mnie za ramię, życzył szczęścia... I zapowiedział pannę młodą. Wydobyłam z torebki kartkę (Młoda spisała się na medal

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szybkie mini szarlotki 223

jesień to tylko jabłka, jak jabłka to szarlotki, jabłeczniki i pod kruszonką <3 Dziś zapraszam na mini szarlotki z lodami waniliowymi <3 Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szybki koktajl truskawkowo bananowy 125

Powoli kończy się już sezon na truskawki. Z ostatków najlepsze są przetwory i domowe koktajle oraz lody. Ten bardzo prosty i super popularny napój bez dodatku cukru polecam głównie dla Dzieci. Jest zdrowy i bardzo sycący :-) Czas przygotowywania:  5 minut Ilość porcji:  4 Składniki: • 300 g truskawek • 1 dojrzały banan • 500 ml maślanki

AniaGotuje.pl