smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy około 25 minut/180 stopni. Domowe słodycze Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comOwoce umieścić w kokilkach lub innych żaroodpornych naczyniach. Wyłożyć na nie kruszonkę. Piec deser przez około 20-25 minut w temperaturze 180ºC. Najlepiej smakują podane z lodami waniliowymi. Smacznego
ChilliJemynajlepiej smakuje z kwaśnymi jabłkami. A że jestem ogromną fanką cynamonu, więc "szczypta" tej właśnie przyprawy nie zaszkodzi :) Drugą moją opcją podania jabłecznika, jest jeszcze ciepłe ciasto z lodami :) Składniki: * 3,5 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 4 żółtka * 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 200 g masła
Zrób to smaczniejest ciekawy i zbyt mocno nie szczypie w podniebienie ;) Na zdrowie! Składniki: 50ml czystej wódki 100ml soku pomarańczowego 20ml soku malinowego (użyłam gęstego, przygotowanego z malinek od Rodziców) kostki lodu Sposób przygotowania: Wódkę oraz sok pomarańczowy mieszamy ze sobą i przelewamy do szklaneczki. Po brzegach szklanki lub po odwróconej łyżeczce wolnym strumieniem nalewamy sok malinowy i czekamy aż osiądzie(...)dnie. Wrzucamy kostki lodu :) Jak widzicie na zdjęciu, ja pokusiłam się o przygotowanie lodowej kuli, w której umieściłam drinka ;) Przyznaję jednak, że choć ładnie wyglądają, to praktyczne nie są ;) No chyba, że ktoś lubi pić w trybie expresowym, bo choć soki mocno schłodzone, to zaraz i tak ocieplają lód i topi się błyskawicznie ;) A jak zrobiłam te kule? Do napchanych
Kuchnia w czekoladziewykorzystałam takie jakie miałam. Jeśli mamy świeże owoce, galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody. Polecam również pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami i ciepłymi lodami KLIK
Pani na deserjest to moje pierwsze spotkanie z tym lokalem. Byłam tu na śniadaniu prasowym zorganizowanym tuż po otwarciu restauracji w grudniu. Wtedy uraczono nas boskim ciastem marchewkowym z domowymi lodami pistacjowymi, teraz wróciłam, żeby spróbować czegoś więcej. Fatto a Mano Ristorante & Vine Bar - pysznie i prawdziwie po włosku Z końcem listopada na warszawskim Żoliborzu przy ulicy Rydygiera
Kulinarne przygody Gatitywciskając. Posyp ewentualnie cukrem perłowym. Piecz około 40-50 minut, do suchego patyczka. Wyjmij na kratkę i zostaw do ostudzenia. Podawaj letnie, albo wystudzone, z lodami, lub kleksem bitej śmietany
Lejdi of the houseDzieci zjadły i zawołały o więcej. Nawet Daniel (13 miesięcy) skonsumował spory, napchany orzechami kawałek. Ciasto bardzo dobrze zgrałoby się na przykład z lodami waniliowymi, albo bita śmietana, czy sosem custard . A przy okazji braku kalorycznych dodatków i w towarzystwie kubełka dobrej kawuni też będzie super... Przepis z bloga Dagmary . Składniki: (blaszka 20/20cm
Lejdi of the housezostaw do ostudzenia na kratce. Dodatkowo: można zamrażać; przed pieczeniem można posypać wierzch brazowym cukrem; można dodać garść kropelek czekoladowych do ciasta; pyszne lekko ciepławe i z lodami; można posypać cukrem pudrem po wyjęciu z piekarnika. Przepis ze strony Netmums - Banana muffins
Lejdi of the houseokoło 20-25 minut*. Zostaw na 5 minut do przestudzenia w blaszce, a następnie wyjmij na kratkę i ostudź całkowicie. Idealne z kleksem niesłodzonej bitej śmietany, lub lodami waniliowymi
Lejdi of the housebędzie Wam potrzebne do przygotowania tych małych przegryzek? Foremka do lodów i dobry nóż! Ale wcześniej należy przygotować ciasto jak na pizzę. Składniki do ciasta: 180 g ciepłej wody 8 g suchych drożdży 20 g oliwy z oliwek 350 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki soli Drożdże rozpuszczamy w wodzie. W misce mieszamy mąkę z solą, dodajemy(...)wyrobione. Ciasto nie musi wyrastać. Od razu podzielcie je na 4 części. Każdą z nich należy rozwałkować na odpowiednią wielkość. Choć zawsze będzie ona przybliżona, ponieważ plastikowe foremki na lód do zamrażarki są praktycznie zawsze w standardowej wielkości. Foremkę zwilżamy lekko oliwą, ponieważ później (tak jak ja) możecie mieć problem z wyjęciem ich z foremki. :) Rozwałkowane ciasto przekładamy
MamaOskarkaDrink którego czasy największej popularności już chyba minęły jednakże jest to nadal najpopularniejszy drink na bazie żubrówki. Składniki : 50 ml żubrówki z trawą (Bison grass) 100 ml soku jabłkowego lód Przygotowanie: Do szklanki wrzucamy kilka kostek lodu. Na lód wlewamy żubrówkę. Dolewamy sok jabłkowy i mieszamy. Drinka na koniec można posypać szczyptą cynamonu
Mechanik w kuchniwiększości potraw, opartych na owocach morza i ryżu, dostrzec można silne wpływy kuchni chińskiej, malajskiej oraz hiszpańskiej. Filipińczycy kochają także słodycze (o ile można do nich zaliczyć lody o smaku awokado czy sera :) ). Dlatego tym bardziej warto spróbować steku wołowego po filipińsku z cytrusową nutą. Składniki: 2 steki wołowe o wadze ok. 200-250g każdy; najlepiej
Pociąg Do KuchniTrzeba dobrze poznać swój piekarnik i próbować. Raz wychodzi lepiej, a raz gorzej. My cieszyliśmy się smakiem wprost z kokilek. Jednak najczęściej deser podawany jest ze świeżymi owocami, lodami lub oprószony cukrem pudrem. W każdej z odsłon smakuje wyśmienicie. Składniki (na 2 kokilki) : 100 g gorzkiej czekolady (60-70%) 50 g masła cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią
zadanie-gotowanieJego prostota jest zaskakująca, to specjalna, dosyć klejąca odmiana ryżu, gotowana na mleku kokosowym o słodko-słonym smaku z dodatkiem świeżego mango. Po lewej na dole obłędne lody kokosowe domowej roboty! <3 Tak wyglądała nasza uczta na koniec warsztatów w Kati Culinary Cooking school and Restaurant. Wszystkie zdjęcia, które przedstawiają przygotowanie potraw pochodzą z warsztatów
Czerwona Porzeczka