Przepis z bloga Gin . Składniki: (tortownica 23cm) 4 jajka 100g cukru 200g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 200g masła 250g marcepanu dodatkowo 200 g rabarbaru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej 2 łyżki cukru perłowego (opcjonalnie, ja nie miałam) Rozgrzej piekarnik do 180stC (160stC z termoobiegiem). Przygotuj tortownicę wyłożona papierem do pieczenia. Rabarbar pokój na kawałki grubości 1 cm. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Masło rozpuść i przestudź.&... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...