Wiele osób po wakacyjnych grillach, wyjazdach, lodach, piwie itp. jesienią zaczyna diety i odchudzanie. Pewnie dlatego coraz częściej otrzymuję od Was pytania o możliwość zastępowania posiłków jakimiś gotowymi koktajlami w proszku… za miliony monet Tak jak wspominałam gotowych osobiście nie polecam, ale takie własnej roboty ze świeżych nie sproszkowanych składników jak najbardziej tak A zatem dzisiaj moja
Ola la LCHFdalszej przygody z gotowaniem. Zamiast truskawek możemy również użyć inne owoce najlepiej te które w danym sezonie są świeże a całość możemy podać z bitą śmietaną oraz lodami oraz różnego rodzaju posypkami. Warto dodać też że sam przepis robi się niezwykle szybko i możemy wykonać nawet w 10 minut! Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka
CookMagdeser zdecydowanie jest w stanie poprawić nastrój nawet w najbardziej deszczowe popołudnie. Jeszcze ciepła aromatyczna tarta ze śliwkami na kruchym spodzie z delikatną bezą :) Tak sobie myślę, że lody też by tu pasowały. A co! jak szaleć to szaleć ;) Tartę piekłam w foremce z wyciąganym dnem (bardzo ułatwia wydostanie gotowego ciasta, tak żeby nie zrujnować bezy) o średnicy
Ciastkozercymożna w niej piec i zapiekać, można też zmywać ją w zmywarce. Ceramikę znajdziecie tutaj - klik: ( ceramika użytkowa ). Cobbler najlepiej podawać z bitą śmietanką doprawioną prawdziwą wanilią lub lodami waniliowymi, oczywiście zaraz po wyjęciu z pieca smakuje najlepiej, podobnie jak szarlotka na ciepło. Smacznej jesieni kochani
Garniec Magaliesklejając. 10. Nożem przebić ciasto w 4 - 5 miejscach i wstawić do piekarnika. Piec na złoty kolor przez 60 minut. 11. Posypać cukrem pudrem, można podawać z lodami. Smacznego
W mojej kuchniUwielbiam beztroskich i ciągle uśmiechniętych Włochów krzyczących: "Bella, Bella!". Gdybym tylko mogła odwiedzałabym ten kraj jak najczęściej. Italię kocham przede wszystkim za architekturę - jedyną i unikatową, za najlepsze lody na świecie o smaku mango, za pyszne pasty (makarony) podawane na milion sposobów, za aromatyczne espresso i za cornetto z kremem patissiere. Pizza, która smakuje tylko
SMYKWKUCHNIKiedy dorosnę będę... sportowcem Kiedy dorosnę będę... mechanikiem Książeczka Kiedy dorosnę będę... kucharzem pomoże dziecku odpowiedzieć na pytania: Jakie czynności wykonuje kucharz? Z czego powstają lody? W jaki sposób ozdobnie złożyć serwetkę na stół? Bez jakiego składnika nie wyprodukuje się czekolady? Kto zawodowo przyrządza kawę? Czyim dziełem są pyszne desery
Di gotujesuche składniki. Wyrobić pomiędzy palcami by powstały mniejsze i większe grudki. Wyłożyć kruszonkę na owoce i piec w 180ºC przez 25 minut. Podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi. Smacznego
Słodka Strefaskórek, co dodatkowo wydłuża czas przygotowania masła. Gotowe masło orzechowe możesz spożyć na wiele sposobów – na kanapce z bananem, w naleśnikach, z lodami, a także jako dodatek do wytrawnego dania – niedawno przygotowałem makaron soba z brokułem – bazą sosu było małso orzechowe – potrawa smakowała wspaniale! Kliknij tutaj
Vegan Tasteowocami czy jagodami, które mamy pod ręką. Ja miałam akurat nektarynki, więc to właśnie je wcisnęłam i ciasto wyszło pyszne. Najlepiej smakuje zaraz po wyjęciu z piekarnika z lodami albo bitą śmietaną. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Łatwe ciasto z nektarynkami (4 porcje) Składniki: 6 łyżek masła 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku
karmelowyciastem bez dodatku masła oraz dużą ilością jabłek doprawionych cynamonem i gałką muszkatołową. Spód ciasta jest niezwykle prosty w przygotowaniu a smakuje rewelacyjnie. Ciasto podane na ciepło z lodami waniliowymi to po prostu niebo w gębie. Co prawda nie wiem jak smakuje takie ciasto w Stanach, ale wierzę, że właśnie tak jak z tego przepisu. Receptura pochodzi
Złote przepisysłońcem. Czerwone, małe śliweczki, poza wspaniałym zapachem mają jeszcze cudny, rubinowy kolor. Niestety, nie co roku owocują obficie, a szkoda bo bardzo je lubię. Przebojem są u nas lody mirabelkowe i konfitury z tych owoców. Mirabelkowka jeszcze nigdy nie doczekała następnych zbiorów i to chyba znak, że robię jej po prostu zbyt mało. W tym roku też
Smaczna PyzaSkładniki: kiwi 5 sztuk, kawa rozpuszczalna 8 łyżeczek, woda gorąca 1 szklanka, kardamon mielony 1/2 łyżeczki, stewia 1 łyżka, kostki lodu 10 sztuk, mleko 3/4 litra kawę rozpuszczalną wsypać do szklanki i zalać gorącą wodą, wymieszać kiwi obrać ze skórki i wrzucić pokrojone do blendera, wsypać kardamon mielony i stewię w proszku dodać do blendera kostki lodu, wlać kawę(...)mleko zimne wszystko dobrze zmiksować, blender Beko ma noże do kruszenia lodu, podawać od razu do picia - ten koktajl podany z rana daje energii i rozbudza........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędzieci. A bezalkoholowy drink na pewno spodoba się także kierowcom. Kawowe mojito (2 porcje): 2 limonki 2 łyżki kawy zbożowej Inka 4 łyżki cukru trzcinowego garść liści mięty lód w kostkach mineralna woda lekko gazowana listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 limonki 2 łyżki kawy zbożowej Inka 4 łyżki cukru trzcinowego garść liści mięty lód w kostkach(...)rozpuszczamy cztery łyżki cukru trzcinowego i dwie łyżki Inki. Mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy, aż całkowicie wystygnie. Limonki wyparzamy wrzątkiem. Kroimy na ćwiartki. Do dwóch dużych wysokich szklanek wsypujemy lód (do 3/4 wysokości). Wrzucamy miętę i wyciskamy do każdej szklanki sok z jednej ćwiartki limonki. Pozostałe ćwiartki wrzucamy do szklanek, zostawiając po jednej do dekoracji. Wlewamy do środka zimny syrop
Poezja smakusałatek. Figowy Figa kojarzy się nam w sumie niedobrze… z makiem A Portugalczycy z figi robią pyszny dżem. Idealnie nadaje się jako dodatek do deserów, takich jak lody. Z waniliowymi smakuje wybornie. Niektórzy sugerują, by do dżemu figowego dodać trochę wina porto… stworzymy tym samym dżem dla dorosłych Gilowy Nazwa gila po portugalsku znaczy dynia figolistna. Więc
Królestwo Deserów