lody - 12901 przepisów (strona:235/861)

Prosta szarlotka z kruszonką 211

super kruchą szarlotkę z mnóstwem soczystych, aromatycznych jabłek. Rozpływającą się w ustach z delikatnym posmakiem kardamonu oraz wanilii otuloną słodką kruszonką. Doskonale smakuje na ciepło podana z gałką waniliowych lodów. … The post Prosta szarlotka z kruszonką appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Mrożona kawa zbożowa 98

przygotowanie jest bardzo proste i zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Polecam, spróbujcie. Składniki: 300 g napoju migdałowego lub owsianego 2 czubate łyżeczki kawy zbożowej np. Inka kilka kostek lodu 1 czubata łyżeczka kremu czekoladowo-orzechowego np. takiego jak ProteinoweLove Propozycja podania: bita śmietana, sos czekoladowy i listki świeżej mięty Przygotowanie: Do blendera wsypujemy kawę, wlewamy napój (zimny) i dodajemy łyżeczkę(...)kremu. Miksujemy składniki. Do słoiczka wsypujemy kostki lodu (u mnie do 1/3 wysokości), wlewamy naszą kawę. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną, polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy listkami świeżej mięty. Podajemy od razu. Smacznego The post Mrożona kawa zbożowa first appeared on Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko

Słodkie okruszki
Chao Kuai – Grass Jelly – Galaretka z Trawy 95

liście gotuję się z węglanem potasu, odrobiną skrobi, po czym schładza się płyn do postaci galaretki. Z czym podawać Grass Jelly. W Tajlandii tradycyjnie podawana jest z kruszonym lodem i brązowym cukrem. W zależności od regionu Chao Kuai podawane jest ze skondensowanym lub odparowany mlekiem, lub przeróżnymi owocami jak choćby: -chlebowcem -mango -sago -arbuzem -kantalupą -i innymi… Owoce mogą(...)mój Instagram , gdzie również znajdziesz mój drogi, czytelniku — podglądaczu, przepisy do dań, które pożeram. Składniki Opcja 1 Galaretka Grass Jelly – do kupienia oczywiście w sklepach internetowych Kruszony lód Brązowy cukier Opcja 2 Galaretka Grass Jelly – do kupienia oczywiście w sklepach internetowych Jogurt grecki Mleko Ekstrakt Waniliowy Brązowy cukier *Ilość dobierz, oczywiście mój drogi czytelniku – podglądaczu pod swój

RafalCook
Do czego pasuje czerwone wino 137

półsłodkie jest serwowane do każdej potrawy. Wino czerwone wytrawne i półwytrawne pasuje do: dziczyzny kaczki wędlin gęsi mięsa wołowego mięsa wieprzowego Wino czerwone słodkie i półsłodkie pasuje do: lodów serów innych słodkich deserów Ile kalorii ma czerwone wino Wiele osób przed wypiciem lampki czerwonego wina zastanawia się, czy może sobie na to pozwolić. Bardzo trudno jest określić kaloryczność czerwonego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Espresso tonic 105

miara. Możemy znaleźć w kartach wersje przedpołudniowe, popołudniowe i wieczorne. Czym tak właściwie jest espresso tonic – to połączenie mocnego aromatycznego espresso z orzeźwiającym tonikiem, limonką i kostkami lodu. Wersje popołudniowe są podawane z domieszką wanilli, cynamonu, goździków i anyżu. Składniki ok. 40 ml aromatycznego espresso 150 ml toniku kostki lodu plasterek limonki Jak przygotować espresso tonic Zaczynamy od zaparzenia(...)mocnego, aromatycznego espresso. Do przeźroczystej szklanki wkładamy kostki lodu, uzupełniamy szklankę dobrym tonikiem, a następnie delikatnie po brzegu szklanki wlewamy espresso. Do szklanki dodajemy plasterek cytryny i cieszymy się bardzo, bardzo orzeźwiającym napojem. Artykuł Espresso tonic pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Frużelina wiśniowa 111

Frużelina wiśniowa to bardzo prosty i szybki dodatek do deserów wszelakich, racuchów, gofrów, naleśników, lodów, twarożku. Pasuje do kanapek czy tostów podanych na słodko. Możesz dodać do niej trochę ulubionego likieru albo aromatycznych przypraw, np. cynamonu, imbiru, kardamonu. Podstawowa frużelina to tylko 3 składniki: owoce, cukier i mąka ziemniaczana, którą możesz zastąpić środkiem żelującym pochodzenia roślinnego – agar

Zasmakuj Kuchni
Lodowy deser malinowy FIT 93

Lodowy deser malinowy FIT to kombinacja na pograniczu naturalnych lodów owocowych i gęstego milkshaka. Obłędnie kremowy, nieprzyzwoicie pyszny i cudownie orzeźwiający. Idealna FIT rozpusta na cieplejsze dni. W jednym słoiczku/szklance mamy połączenie słodkiej, aksamitnej warstwy … The post Lodowy deser malinowy FIT appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Shake pina colada. 157

puszki, ale najlepiej smakuje oczywiście ze świeżym ananasem.  Spróbujcie, polecam :)   Składniki: 5 plastrów ananasa z puszki 1 szklanka mleka 1 szklanka mleczka kokosowego 2-3 gałki lodów kokosowych Wykonanie: Ananasy włożyć do pojemnika blendera lub robota.  Zblendować.  Dodać resztę składników i ponownie zblendować.  Przelać do szklaneczek

Agusiowe smakołyki
Jabłka pieczone faszerowane kremem 124

jabłka z ogonkiem. Obsypać jabłka cynamonem i cukrem waniliowym. Piekarnik nagrzać do 180 C i piec 15-20 minut. Ja piekłam w airfyer, wyszło super. Jabłka podawać z gałką lodów i polać wytworzonym sosem. Bardzo polecam

Kuchnia Pokoleń
Śmietankowe kanapki lodowe 118

równie uwielbiane przez nas lodowe kanapki. Efekt? Już nie kupimy gotowych. Są tak MEGA smaczne, że można zajadać i zajadać. Wykonanie? Kilka składników Ta przyjemność chrupania z śmietankowym posmakiem lodów…ah Co nam trzeba? Opakowanie wafli ryżowych Kupiec (np. slim) śmietana 36% 500ml opakowanie Mascarpone 250g 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 3 tabliczki mlecznej czekolady +50ml śmietany

Latosiowydom
Yellow Bird 203

który produkowany jest we Włoszech. Jest to drink dla wszystkich wielbicieli drinków z rumem. Jednak drink z rumem to dla wielu nadal po prostu alkohol zmieszany z colą i lodem. Możemy napotkać wiele różnych kombinacji właśnie z użyciem rumu. Polecam Wam drink Yellow Bird, a z pewnością na stałe zagości na waszej liście ulubionych drinków. Jest on łatwy do przygotowania(...)nasze inne przepisy na drinki z rumem . Składniki: 15 ml likieru Galliano 30 ml białego rumu 15 ml likieru Curaco triple sec 15 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki Lód w kostkach Sposób przygotowania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy likier Galliano, biały rum, likier Curaco triple sec oraz świeżo wyciśnięty sok z limonki. Następnie całość energicznie mieszamy. Gotowego drinka przelewamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dalgona Coffe 165

Ostatnimi czasy internet podbija kremowa pianka z rozpuszczalnej kawy z dodatkiem lodu i mleka. To właśnie Dalgona Coffe, która pojawia się dosłownie wszędzie i wymaga tylko kilku składników. Postanowiłam pokazać Wam jak łatwo i szybko się ją robi. Dalgona Coffe świetnie orzeźwia i pobudza do działania, a dodatkowo świetnie wygląda. Sprawdźcie sami i zróbcie ją u siebie! 😉 Przygotowanie 5 minutes(...)Ilość porcji: 1 Składniki: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki cukru 2 łyżki gorącej wody mleko lód Sposób wykonania: Do miseczki wsypujemy kawę i cukier. Dolewamy wodę i za pomocą trzepaczki ręcznej lub miksera ubijamy kawę na jasną, gładką i kremową piankę. Do szklanki wsypujemy lód i zalewamy go mlekiem do 3/4 wysokości szklanki. Kawową piankę wykładamy łyżką na powierzchni

Mostek w kuchni
Bacardi Drink 163

wymaga wymyślnych składników. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 20 ml Grenadiny 50 ml białego rumu Bacardi 30 ml soku z limonki lub cytryny Kostki lodu Opis przygotowania: Shaker wypełniamy kostkami lodu. Następnie dodajemy do tego rum, sok z limonki lub cytryny oraz Grenadinę. Całość energicznie mieszamy. Następnie zawartość shakera wraz z kostkami lodu przelewamy do kieliszka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Orzeźwiająca woda z limonką, mięta, miodem i kostkami lodu z kwiatami bzu 128

nich napary, syropy, aromatyzuje się nimi cukier lub ocet. Możemy również zatopić kwiaty w wodzie i zamrozić.  Dzięki temu przechowamy na jakiś czas kwiaty, a woda schłodzona takim lodem będzie orzeźwiającym wspomnieniem maja. Składniki 1 l wody mineralnej 1 limonka 1 łyżka miodu garść listków mięty szklanka kostek lodu z kwiatami bzu Wykonanie Przepis jest banalnie prosty, wystarczy wrzucić(...)dzbanka lub karafki plasterki limony, liście mięty, dodać miód, zalać wodą i wymieszać. Dobrze odstawić napój na godzinę aby przeszedł smakami. Tuż przed podaniem wrzucamy kostki lodu z kwiatkami bzu i … już! Orzeźwienie gwarantowane

Tajemnice Smaku