lody - 12901 przepisów (strona:241/861)

Kokosowy shake (kokosowy szejk) 189

Lubię zimne napoje z lodem, a odkąd mam od piątku specjalny blender do koktajli przygotowuję różne ekspresowe koktajle kilka razy dziennie, doskonale chłodzą podczas upałów i gaszą pragnienie. Wpadłam na pomysł aby przygotować sobie pysznego mlecznego shake z wiórków kokosowych, mleka, kefiru, kostek lodu i cukru w kostkach. Mój nowy Blender do koktajli doskonale poradził sobie z miksowaniem wiórków(...)szejk) dla 2 osób potrzebujemy: - 4 łyżki wiórków kokosowych - 200 ml zimnego mleka - 150 ml domowego kefiru (można go pominąć zwiększając ilość mleka) - 3 kostki brązowego cukru - 4 kostki lodu - blender do koktajli Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, najpierw miksujemy pulsacyjnie, potem włączamy miksowanie ciągłe. Przygotowanie tego pysznego napoju kokosowego zajęło dosłownie chwilę. Polecam. The post Kokosowy shake (kokosowy szejk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić Frappé ? 537

rozpuszczalnej kawy (jeśli ktoś woli mocną kawę to 1 łyżkę), wlewamy trochę wody, tyle aby zakryła kawę, (jeśli słodzimy kawę to dodajemy 1-2 łyżeczki cukru) dodajemy kilka kostek lodu, zakręcamy słoik i potrząsamy nim tak długo aż kawa się rozpuści i uzyskamy gęstą pianę. Ja jednak przygotowując moje Frappé robię to w specjalnym dzbanuszku do kawy (na jedną porcję(...)pianki. Do wysokiej szklanki wlewamy do jej połowy mocno schłodzone mleko (3,2% lub mleko skondensowane z puszki), a na nim układamy sztywną, kawową pianę z 3-4 kostkami lodu, jeśli wykorzystaliśmy mleko skondensowane to wlewamy go mniej do szklanki, ale uzupełniamy wtedy Frappé zimną wodą lub dodajemy więcej kostek lodu. Można też przygotować czarne frappé, wtedy piankę kawową rozcieńczamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dla odmiany banany 170

naturalniej postaci, to tym razem skosiłam się na bananowy napój. Ku memu zaskoczeniu smakował wyśmienicie i był cudownie zimny. Shake bananowy składniki na 2 porcje 2 banany 2 gałki lodów straciatella 250 ml jogurtu naturalnego wykonanie Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, rozlewamy napój do szklanek. Możemy go jeszcze schodzić przez chwile, ale dla nas był dobry tuż po przygotowaniu

Przysmaki Karolki
Moje lodowe partfait 152

dajemy do środka każdy niech da wg siebie. Ograniczyć może was tylko fantazja. Takie słoiczki są świetne na piknik pod warunkiem ze nie ma w nich lodów. Wtedy warto dać dużo owoców, budyniu, kremu, śmietany, bakalii. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przepisy dla dzieci: zdrowe i smaczne posiłki dla najmłodszych 80

owoce dziecka (np. truskawki, maliny, banany) z jogurtem naturalnym. Możesz dodać odrobinę miodu lub syropu klonowego dla słodszego smaku. Podawaj z płatkami owsianymi lub jako dodatek do kaszek. Domowe lody bananowe – pokrój dojrzałe banany na plasterki i zamroź. Następnie zmiksuj zamrożone banany na gładką masę. Możesz dodać kakao, orzechy czy owoce dla urozmaicenia smaku. Podawaj od razu

Wiszniówka
Sernik nowojorski 88

żelatyną. Ale jeśli mam powiedzieć który jest NUMBER ONE, zawsze, wszędzie i o każdej porze to jest to sernik nowojorski. Delikatny, niezbyt słodki, z nutą wanilii. Kremowy jak lody, rozpływający się w ustach, na lekko słonym spodzie. Oj tak, jadłabym go nawet z podłogi, jak w Przyjaciołach , nie wadziłoby mi to. Uwielbiam go i serwuje na każdą okazję

Smaczna Strona
Czego nie łączyć z kapustą kiszoną? 71

prowadzić do uczucia ciężkości w żołądku. 4. Słodkie desery Kapusta kiszona ma wyrazisty, kwaśny smak, który niekoniecznie dobrze komponuje się z słodkimi deserami. Połączenie kapusty kiszonej z ciastami, lodami lub innymi słodkimi przekąskami może prowadzić do nieprzyjemnego kontrastu smakowego. Ponadto, kwasowość kapusty kiszonej może zakłócać trawienie cukrów, co może prowadzić do problemów trawiennych. 5. Owoce Kapusta kiszona jest

Żyję by jeść
Robot kuchenny i blender 3w1 Ninja BN800EU 77

sprostać nawet największym kuchennym wyzwaniom. Miksuje twarde i miękkie produkty, wyrabia ciasta (także na chleby, pizze i pierogi), mieli, sieka, szatkuje, kroi w plasterki, ściera jak tarka, kruszy lód oraz blenduje koktajle i zupy na gładki, jedwabisty krem. Siekanie za pomocą robota kuchennego Ninja 3w1 Malakser z blenderem wysokoobrotowym Ninja BN800EU jest wyposażony w 4 ostrza ułożone pionowo jedne(...)przypadku noży do siekania, są one umieszczone pionowo. Dzięki temu mogę uzyskać idealnie gładką konsystencję zup i koktajli, także z mrożonych warzyw i owoców lub z dodatkiem lodu. Dużo wygodniej niż w większości blenderów jest rozwiązane zamykanie i otwieranie pokrywy, za pomocą umieszczonego na górze przycisku. W pokrywie znajduje się również dzióbek do nalewania, dzięki czemu można z niej nalewać

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Proste bananowe babeczki 87

proste w przygotowaniu i pyszne. Ja uwielbiam bananowe babeczki. Polecam i Wam. Jeśli szukacie innych przepisów z bananami wypróbujcie te: Ciasto czekoladowo-bananowe z pistacjami Puszyste bananowe placuszki Zdrowe lody orzechowe Jak zrobić bananowe babeczki? Składniki:  (na około 9 babeczek) 2 średnie banany 240 g mąki pszennej 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodkie okruszki
Nastolatka w kuchni: sticky toffee pudding... 78

minutę, następnie wył ącz ogień, wlej resztę śmietanki i wmieszaj, aż sos będzie gładki. 7. Pokrój ciasto na porcje (9-12) i podawaj ciepłe, polane sosem. Pyszne z lodami, ubit ą śmietanką, albo creme fraiche. ODGRZEWANIE: Deser jest najlepszy na ciepło - można go łatwo podgrzać w mikrofali przez 30-60 sekund na średnim lub wysokim ustawieniu

Lejdi of the house
Co to jest melasy z karobu? 81

melasy z karobu Melasa z karobu jest szeroko stosowana w przemyśle spożywczym jako naturalny słodzik i zagęstnik. Jest popularnym składnikiem w wyrobach cukierniczych, takich jak czekolady, ciasta, ciasteczka i lody. Dodaje słodyczy i konsystencji produktom spożywczym, a także poprawia ich smak i teksturę. Ponadto, melasa z karobu jest również wykorzystywana w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Znajduje zastosowanie

Żyję by jeść
Burak ziemniak awokado dla niemowlaka 101

gotowałam różne warzywa w różnych zestawieniach na parze, bez soli, czasem z ziołami. Potem miksowałam te warzywa, w późniejszym etapie już rozgniatałam tylko i zamrażałam w foremkach do kostek lodu. Czasem to tych warzyw ścierałam na tarce jakiś owoc, mieszałam i zamrażałam. Czasem gotując dla całej rodziny zupę, zanim ją posoliłam i doprawiłam, odlewałam chochelkę do miseczki i też rozdrabniałam(...)przekładałam do naczynia na kostki lodu i zamrażałam. Takie kostki z różnego rodzaju warzywami przekładałam potem do woreczka strunowego i trzymałam w zamrażarce. Potem można codziennie maluchowi wyjmować inną konfigurację takich kostek a co za tym idzie innych składników i innych smaków, wzbogacając je o zdrowe tłuszcze i inne dodatki jak kaszki, świeże owoce i warzywa, mięso itd. Po więcej

Dorota Smakuje
Czym różni się kisiel owocowy od kisielu mlecznego? 85

gładką konsystencję. Do uzyskanego soku dodaje się cukier i skrobię, która nadaje deserowi żelopodobną strukturę. Kisiel owocowy jest zazwyczaj serwowany na zimno i często podawany z bitą śmietaną lub lodami. Kisiel mleczny Kisiel mleczny, jak sama nazwa wskazuje, jest przygotowywany na bazie mleka. Jest to deser o bardziej kremowej konsystencji niż kisiel owocowy. Podobnie jak w przypadku kisielu

Żyję by jeść