lody - 12901 przepisów (strona:245/861)

Ciasto z tegorocznymi jabłkami 96

formy, wygładzić wierzch i posypać cukrem trzcinowym. Wstawić ciasto do piekarnika i piec godzinę lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na kawałki. Można podać z lodami. Smacznego!   The post Ciasto z tegorocznymi jabłkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Migawki kwietnia 81

się działo w tym miesiącu, więc będzie więcej zdjęć. Były święta i znów odwiedziłam Kraków. Czytałam książki i piłam pyszną kawę. Było też ciacho i kawa na mieście. Pierwsze lody i truskawki. Nawet mała wycieczka. Zapraszam do lektury.   Jak zawsze piłam kawę, oczywiście pięknie podaną. Kocham takie małe chwile.       Jak zwykle czytałam

Izabelawkuchni
Gorąco na Korfu 92

biznes. Tutaj zjedliśmy grecką sałatkę i pysznego, grillowanego bakłażana w pomidorach. Na danie główne wybraliśmy smażone krokiety z dorsza. Spróbowaliśmy też kilka rodzajów deserów. Ulubionym deserem okazały się waniliowe lody z melonem. Ja skusiłam się również na greckiego cheesecake i tartę z jabłkami. Zatrzymaliśmy w hotelu Eros Beach w miejscowości Benitses. Chcieliśmy mieć blisko do morza i mieszkać

codojedzenia
Drink malinowy król 77

Drink na bazie malinowej wódki oraz sprite z dodatkiem świeżych malin, plasterkiem cytryny oraz miętą. Podajemy zimny z kostkami lodu. Przepis tylko dla osób 18+ Składniki: 50 ml wódki 40% malinowej, 100 ml sprite, plasterek cytryny, 3-4 duże maliny ( poza sezonem można użyć mrożonych), kilka kostek lodu, mięta -4-5 małych gałązek Przygotowanie: Do szklanki dodajemy miętę, wódkę oraz(...)sprite. Mieszamy, dodajemy kostki lodu, maliny i plasterek cytryny dla ozdoby

Lena Gotuje
Sernik truskawkowy bez pieczenia 91

Lato to idealny czas na sernik na zimno. Przy panujących upałach jedyne, na co mam ochotę, to coś wyjęte prosto z lodówki lub zamrażarki. Np. lody, jogurty czy właśnie sernik na zimno bez pieczenia (nieużywanie piekarnika to kolejny plus tego ciasta). Warto wykorzystać sezonowe owoce - ja wybrałam truskawki, które uwielbiam, a na które sezon jest niestety króciutki. Sernik

Z notatnika dietetyka
Mrożona herbata 90

herbatę. 4 torebki czarnej herbaty 1,5 l wrzącej wody 2,5 – 3 łyżki cukru kryształu (płaskie) 1,5 cytryny 1,5 pomarańczy kilka gałązek świeżej mięty kostki lodu Mrożona herbata z owocami Jak zrobić mrożoną herbatę. Do dzbanka na herbatę bądź garnka włożyć torebki herbaty , wsypać cukier i zalać wrzącą wodą. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie(...)pomarańcz, dodać również listki mięty oberwane z gałązek. Wymieszać, a następnie odstawić do całkowitego wystygnięcia i kiedy gotowe wstawić do lodówki i dobrze schłodzić. Mrożoną herbatę podawać z kostkami lodu. Mrożona herbata z owocami Warto wiedzieć robiąc mrożoną herbatę. Mrożoną herbatę przygotować można również z innymi owocami, nie musi to być pomarańcz czy cytryna. Owoce, które fajnie sprawdzą się jako

MeCooks
Deser z mango w pucharku 111

borówkami – 10 PRZEPISÓW Oto kilka innych pomysłów na desery z mango, które warto wypróbować: Mango smoothie: Zblenduj dojrzałe mango z jogurtem naturalnym, mlekiem (lub sokiem pomarańczowym) i kostkami lodu. Możesz dodać również trochę mięty lub limonki dla odświeżającego smaku. Fit deser z mango: Ułóż w pucharku lub szklance warstwy pokrojonego mango, jogurtu naturalnego i chrupiących płatków śniadaniowych lub granoli(...)mango na plastry, posyp je cynamonem i skrop odrobiną miodu. Piecz w nagrzanym piekarniku do momentu, aż mango będzie miękkie i lekko zrumienione. Podawaj je na ciepło z gałką lodów waniliowych lub bitą śmietaną. deser z mango w pucharku – PRZEPIS Artykuł powstał przy współpracy ze sklepem e-kuchcikowo.pl

Via Gusto
Dieta 1800 – 2000 kalorii – dzień 7 98

Chleb Tostowy 4 sztuki Serek Wiejski Białkowy 200g Pomidor 1 sztuka Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie – no raczej to rzecz oczywista 🙂 Posiłek – Domowe Lody Zamiast truskawek – brzoskwinie Wartość dnia Kcal 1994 Białko 266g Węglowodany 168g Tłuszcze 61g Zapraszam na mój autorski program na YouTube Dieta 1800 – 2000 kalorii – dzień

RafalCook
Lemoniada arbuzowa 72

zaskoczyło. Jest jeszcze chłodnik, ale co do niego jeszcze mam wątpliwości. Wracając jednak do samej lemoniady, wyszła pięknie. Jeżeli macie bardzo słodkiego arbuza, pomińcie dosładzanie. Dodajcie jednak tonę kostek lodu i cytrusów.  Składniki: ćwierć średniego dojrzałego arbuza 750 ml wody 3 cytryny 2 limonki 1 łyżka cukru (opcjonalnie) parę liści mięty kostki lodu Miąższ arbuza wydrążamy, wrzucamy do blendera(...)przelewamy do dzbanka. Dodajemy do niego soki z cytrusów (z paru można odciąć kilka plasterków i wrzucić je do lemoniady), liście mięty, cukier, dokładnie mieszamy. Przed podaniem dodajemy kostki lodu. Podobne przepisy: Lemoniada Lemoniada z ogórkami Sima – fiński napój cytrynowy z drożdżami Lemoniada Lemoniada truskawkowo-arbuzowa Artykuł Lemoniada arbuzowa pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Espresso tonic 62

wpadło mi w oko. Wzięłam, wypiłam i przepadłam. W tym napoju ważne są proporcje i dobrej jakości espresso. Jeżeli dodacie zwykłą kawę, wyjdzie sikacz. W espresso tonic jest sporo lodu i toniku, który rozcieńcza kawę. Jeżeli chodzi o ilość espresso, wszystko zależy od Waszych upodobań. Jeżeli lubicie konkret – zróbcie z podwójnym, jeżeli macie obawy na początku – zróbcie(...)Próbujcie. I polecam espresso tonic robić w wyższej wąskiej szklance, nie tak jak jest na zdjęciu. Składniki: 30 lub 60 ml espresso 150 ml schłodzonego toniku plaster cytryny kostki lodu (przepis na 1 porcję) Do połowy szklanki wsypujemy kostki lodu. Wlewamy tonik, następnie bardzo powoli małym strumieniem wlewamy kawę. Na koniec dodajemy plaster cytryny. Artykuł Espresso tonic pochodzi z serwisu

Kardamonovy
Dżem z pieczonych truskawek 74

sposób upiekę truskawki. Za jednym zamachem. Naczynie w którym je piekłam, to średniej wielkości gęsiarka. I użyłam ostatecznie 4 kg truskawek, 1 kg poszedł na podskubywanie i lody. Możecie też upiec truskawki w dwóch naczyniach żaroodpornych, wkładając je do piekarnika jednocześnie. Ja tak zrobiłam chyba ze śliwkami. Ja wykorzystałam jedno szklane naczynie większe – prostokątne, drugie – owalne

Kardamonovy
Lemoniada 91

Zupełnie zwyczajna. Jedynie z cytryn, miodu, wody i lodu. Nie dodawałam nawet do niej liści mięty, mimo że kusiły mnie z balkonu. Urwałam jedynie parę liści do zdjęć. I tyle. Od paru dni myślałam o publikacji lemoniady. Na blogu zdecydowanie ostatnio wchodzicie w tego typu przepisy. I dobrze. Nikt normalny nie będzie przy 35 stopniach gotował i jadł fasolkę(...)będę od czasu do czasu to robić. Pijcie na zdrowie. Składniki: 1 l wody mineralnej 3 średniej wielkości cytryny 2 łyżki miodu (ja użyłam rzepakowego) kostki lodu   Wodę wlewamy do dzbanka, dodajemy do niej miód, rozpuszczamy go. Cytryny bardzo dokładnie myjemy (głównie tą, której plasterki wylądują w lemoniadzie). Kroimy je na pół (jedną połówkę zostawiamy i kroimy w cienkie

Kardamonovy
Dutch Baby pieczony ze śliwkami 71

wakacje, zawsze w niej lądujemy. I zawsze omijamy weekendy, bo ciężko znaleźć w niej wolne miejsce. To zupełnie zwyczajnie wyglądający bar z kuchnią domową, z przewagą ryb. Podobno lody też mają bardzo smaczne, jutro to sprawdzimy. Na fb pewnie w relację wrzucę jakieś zdjęcia z Drewutni, możecie sobie rzucić na nie okiem. Czy ten wstęp ma coś wspólnego

Kardamonovy
Gin z tonikiem, sokiem grejpfrutowym i rozmarynem 100

trzeba. Alkohol jest wyczuwalny, ale nie za bardzo. Głównie czuć sok grejpfrutowy, gdzieś tam w z tyłu pałęta się rozmaryn (jeżeli przed dodaniem trochę go wytarmosicie). Jest orzeźwiający lód, trochę cytryny, jest naprawdę smacznie. A przepis jest stąd: masteofficial . Ja pominęłam cukier. Gin z tonikiem, sokiem grejpfrutowym i rozmarynem na pewno wyląduje na stole w najbliższą sobotę. Poza mną, jest(...)Zaglądajcie do mnie. Składniki: 50 ml ginu 150 ml toniku 50 ml świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta pół plasterka grejpfruta 1 plaster cytryny mała gałązka rozmarynu 5-6 kostek lodu (przepis na 1 porcję) Do szklani wsypujemy lód. Wlewamy do niej gin, tonik, sok grejpfrutowy, mieszamy. Do szklanki wrzucamy plaster cytryny i pół plasterka grejfruta (można je pokroić na mniejsze

Kardamonovy
Bakalie — 5 powodów, dlaczego warto je jeść? 100

wytrawnych — możesz je dodawać np. do zdrowych sałatek. Niektóre orzechy po zmieleniu (np. migdały) mogą stanowić wartościową mąkę. Doskonale sprawdzają się w deserach, zwłaszcza ciastach, tortach, ale również lodach, dzięki którym stają się bardziej wartościowym posiłkiem pod względem zawartości minerałów i witamin. Masz ochotę na pyszne i zdrowe bakalie? Sklep Smaczne Podróże ma coś dla Ciebie ! W ofercie

Kuchennyviral.pl