lody - 12901 przepisów (strona:237/861)

Deser lodowy z mrożonych bananów i kakao 123

Wiem, wiem, że jesień to czas na rozgrzewające słodkości, ale niezależnie od pory roku moja zamrażarka posiada zapas mrożonych bananów oraz domowych lodów. Prezentowany deser to też doskonała propozycja na nadmiar bananów. Ja gdy wiem, że nie zdążę ich zużyć - to od razu porcjuję i mrożę. Są one doskonałymi składnikami koktajli lub przeróżnych deserów.  Tym razem chciałabym

Di gotuje
Rustykalna ze śliwkami 188

jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika (200ᵒC) na ok. 40 minut. PO tym czasie zmienić ustawienie piekarnika na grzanie dolne i piec jeszcze ok. 10 minut. Propozycje podania : gałka lodów waniliowych. Artykuł Rustykalna ze śliwkami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
domowe rożki do lodów 145

składniki: 30 – 40 g mąki 40 g masła 60 g cukru 1 białko 1/2 łyżeczki cynamonu lub do smaku wykonanie: Masło roztapiamy w rondelku. dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Lodowe miseczki 153

Dziś mam dla Was bardzo króciutki, ale za to bardzo fajny przepis na efektowne lodowe miseczki. Ślicznie prezentują się w nich lody, granita, czy też mocno schłodzone inne owoce. Można też zaserwować w takiej miseczce kawior, sashimi czy carpaccio. Dodatkowej magii tej wyjątkowej „zastawie” i przy okazji trwałości możemy dodać za pomocą ciekłego azotu A co potrzebujemy? Musimy

Kate's Kitchen
Sorbet melonowo – malinowy 125

zmiksować. Rozdrobniony miąższ melona zagotowujemy w 100 ml wody z dodatkiem cukru żelującego i sokiem z cytryny, pod koniec dodajemy żelatynę. Odstawiamy do wystudzenia. Jeżeli posiadamy foremki do lodów to możemy nalać najpierw jeden sorbet schłodzić go, a następnie drugi. Jeżeli jednak nie posiadamy foremek, możemy schłodzić w pojemnikach i podawać w pucharkach. Artykuł Sorbet melonowo – malinowy pochodzi

Pomysłowa kuchnia
Sorbet z ananasa i porzeczki 158

obieramy z łodyżek, owoce miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Mus wlewamy do zblendowanego ananasa, dodajemy cukier. Przez chwilę blendujemy. Powstała masą napełniamy foremki do lodów i wkładamy do zamrażarki na co najmniej 5 godzin, a najlepiej na całą

Kulinarne przygody Gatity
shake truskawkowy z lodami 189

składniki: 300 g truskawek 250 g lodów śmietankowych lub waniliowych 150 ml mleka opcjonalnie: ok. 30 g cukru lub do smaku (w zależności od słodkości truskawek) bita śmietana do podania wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładką konsystencję. Podajemy od razu. Na wierzchu możemy udekorować bitą śmietaną

Domowy Smak Jedzenia
TORT BECZKA Z KOSTKAMI LODU 220

było zbyt wiele ale taki właśnie tort jest idealny do szybkiego wykonania - nie musimy zbytnio przejmować się jego równymi, gładkimi bokami, wszystkie nierówności przykrywają wafelki, a wierzch zdobią "kostki lodu" no i oczywiście %%%%% ;). Po prostu nie może się nie udać.    A efekt wizualny jest rewelacyjny.  SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) Biszkopt idealny : 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki(...)pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Masa: 500 g sera mascarpone 400 ml śmietany 36% 5 łyżek cukru pudru Kostki lodu   😉 2 galaretki krystaliczne Dodatkowo: 500 g  wafelków w czekoladzie małe butelki z alkoholem SPOSÓB PRZYGOTOWANIA BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając

RAROSSA
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 192

rękawa cukierniczego i stworzyć efektowne wzory. W połączeniu z miękkim masłem sprawdzi się także jako krem do tortów, a ze zmrożonej masy można stworzyć pyszne wiórki do deserów i lodów. Polecam wypróbowaną masę krówkową o smaku advocata Helio , osłodzi i udekoruje każdy słodki wyczyn w kuchni! Przepis pochodzi z książki A. Starmach „Pyszne

Zasmakuj Kuchni
Milkshake ciasteczkowy 176

nieprzyzwoicie pyszny i orzeźwiający napój. Słodka rozpusta w upalne, letnie dni. Piekielnie kuszący, ale niewątpliwie grzechu wart. Koniecznie spróbujcie. Składniki (1-2 porcje): Shake: 1,5 szklanki (375 ml) lodów śmietankowych lub waniliowych 0,75 szklanki (180 ml) zimnego mleka 3 ciasteczka markizy czekoladowe z kremem śmietankowym (u mnie Oreo) Dodatkowo: ciasteczka do dekoracji Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki wrzucić

Fitsweet.me
Milkshake bananowo-fistaszkowy 180

wprawi w euforię Wasze kubki smakowe i ucieszy oko. Czeka nas czas pięknej pogody… odpoczywajcie, ładujcie baterie i cieszcie się smakami lata. Składniki (2 porcje): Shake: 1 szklanka lodów waniliowych 1 szklanka zimnego mleka 2 banany schłodzone w lodówce 2 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: Sos toffi bita śmietana orzeszki ziemne Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić

Fitsweet.me
Whiskey Sour 186

Brandy Sour czy Whiskey Sour. Ten ostatni został wpisany na listę IBA, czyli Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów. Składniki: 60 ml Whiskey 15 ml syropu cukrowego 30 ml soku z cytryny Lód Plasterek cytryny oraz wisienka koktajlowa Sposób przygotowania: Na początku shaker wypełniamy lodem. Dodajemy do tego whiskey, syrop cukrowy oraz sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w shakerze. Niską szklankę(...)typu whiskey napełniamy kruszonym lodem. Następnie do tego przelewamy zawartość shakera. Drinka dekorujemy plasterkiem cytryny oraz wisienki koktajlowej. Artykuł Whiskey Sour pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Long Island Iced Tea 177

koloru, który przypomina mrożoną herbatę. Składniki: 20 ml wódka 20 ml rum 20 ml tequila 20 ml gin 20 ml likieru triple sec 30 ml soku z cytryny Cola Lód Sposób przygotowania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy wódkę, gin, tequilę, rum, triple sec oraz sok z cytryny. Całość wstrząsamy w shakerze. Do wysokiej szklanki dodajemy kilka kostek lodu. Następnie przelewamy

CookMag