Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa

Frużelina wiśniowa to bardzo prosty i szybki dodatek do deserów wszelakich, racuchów, gofrów, naleśników, lodów, twarożku. Pasuje do kanapek czy tostów podanych na słodko. Możesz dodać do niej trochę ulubionego likieru albo aromatycznych przypraw, np. cynamonu, imbiru, kardamonu. Podstawowa frużelina to tylko 3 składniki: owoce, cukier i mąka ziemniaczana, którą możesz zastąpić środkiem żelującym pochodzenia roślinnego – agar lub zwykłą żelatyną. Frużelina ozdobi wypieki, torty, serniki, babeczki. Przy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.