lody - 12901 przepisów (strona:144/861)

Gruszki w polewie czekoladowej 68

Pyszny, deser w postaci gruszek gotowanych w syropie, w towarzystwie mandarynek i kiwi, podane z gałka lodów waniliowych :)   Składniki:  -5 gruszek -4 łyżki cukru  -skórka z cytryny  Polewa: -pół tabliczki gorzkiej czekolady -2 łyżki pełnego mleka Dodatki: -mandarynki -kiwi -lody waniliowe  -siekane orzechy włoskie    Obrać gruszki, nie obcinać ogonków. Wydrążyć(...)zalać mlekiem. Wstawić do większego garnka, z gorącą wodą, trzymać na małym ogniu,  mieszać czekoladę z mlekiem, aż do rozpuszczenia. Gorącą oblać gruszki, posypać orzechami. Wyłożyć obok gałkę lodów, cząstki mandarynek i plasterki kiwi. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Kulinarne przemyslenia
Proteinowe lody truskawkowe z mieszanką studencką 102

Chyba mało kto nie lubi lodów!? Wiadomo, że lody z budki to niebo a ziemia, co domowe, ale zawsze jest jakaś alternatywa! Zachęcam do przygotowania proteinowych lodów z mieszanką studencką od Hebar ! Składniki: 500 ml jogurtu pitnego skyr o smaku truskawkowym 9 g śmietan-fix 50 g mieszanki studenckiej z belgijską czekoladą  Sposób przygotowania

Truskawkowa Fiesta
Rustykalna tarta z gruszką i jabłkiem 95

idealnie sprawdzi się kawka z syropem dyniowym typu Pumpkin Spice Latte , którą możesz przygotować również w domu. Tarta z gruszką i jabłkiem fantastycznie smakuje podana na gorąco z gałką lodów waniliowych, podobnie jak szarlotka z lodami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tarta z gruszką i jabłkiem 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe(...)u017c do miski. Zagnie\u0107 d\u0142oni\u0105 a\u017c uzyskasz jednolit\u0105 mas\u0119. Uformuj w kulk\u0119, w\u0142\u00f3\u017c do woreczka foliowego i wstaw do lod\u00f3wki na 1 godzin\u0119 a\u017c masa sch\u0142odzi si\u0119 i st\u0119\u017ceje.","text":"Twar\u00f3g, mas\u0142o pokrojone w kostk\u0119, m\u0105k\u0119 oraz cukier

ProstePesto.pl
Deser z wiśniami jak ciasto filadelfia – PRZEPIS 196

samodzielny deser lub jako dodatek do innych słodkości. Szarlotka z wiśniami – klasyczna szarlotka z dodatkiem świeżych lub mrożonych wiśni. Koktajl wiśniowy – smoothie z dodatkiem jogurtu, mleka lub lodów waniliowych i świeżych wiśni. Panna cotta z wiśniami – delikatna, kremowa panna cotta z dodatkiem galaretki wiśniowej i świeżych wiśni. Deser z lodami i wiśniami – deser(...)składający się z ulubionych lodów z dodatkiem świeżych lub mrożonych wiśni i kruszonki. Clafoutis w wersji bezglutenowej – bezglutenowa wersja klasycznego clafoutis z mąki ryżowej lub migdałowej. Wiśniowe pierogi – pierogi wypełnione świeżymi wiśniami, podsmażone na maśle i posypane cukrem pudrem. Deser z mrożonymi wiśniami – mrożone owoce, rozdrobnione w blenderze i podane w formie sorbetu lub granity, idealne

Via Gusto
Jak można używać Yerba Mate w kuchni? 75

skusi się na taką odmianę. Możesz też spróbować zabarwić suszem klasyczną babkę  piaskową lub biszkopt. Mrożony deser lub pudding w kolorze yerby Jeśli umiesz i lubisz kręcić domowe lody, sprawdź, jak domownicy zareagują na nowy, yerbowy smak. Do ulubionych lodów śmietankowych dodaj łyżkę jak najdrobniej zmielonych liści i przyrządzaj deser jak zawsze. Podobnie możesz postąpić(...)jednak opcja raczej dla tych, którym smak naparu z yerba mate całkiem odpowiada, bo zdążyły się do niego przyzwyczaić. Jaka yerba jest najlepsza do kuchni? Aby uzyskać efekt zabarwienia lodów, ciasta czy puddingu, najlepiej wybrać jak najdrobniej zmielony proszek świeżej, pachnącej intensywnie yerby. Po zakupie nowej paczki warto całość przesiać, aby uzyskać najdrobniejsze cząstki właśnie do tego celu

Moja smaczna kuchnia
Przepisy na ulubione sylwestrowe drinki 92

likieru brzoskwiniowego 40 ml soku żurawinowego 40 ml soku pomarańczowego Wszystkie wymienione składniki poza sokiem żurawinowym wlewamy do shakera i mieszamy. Całość przelewamy do szklanki wypełnionej do połowy kostkami lodu, na koniec dodajemy sok żurawinowy. 2. Mohito prosty w przygotowaniu i smaczny klasyczny drink na bazie białego rumu, mięty i limonki. Składniki: biały rum (60 ml) syrop cukrowy(...)cukier (biały lub trzcinowy – 2 łyżeczki) mięta (6-8 listków) 1 limonka podzielona na 4-5 cząstek kruszony lód woda gazowana Do szklanki wkładamy cząstek limonki, rozgniecione listki mięty oraz wlewamy syrop cukrowy lub dwie łyżeczki cukru brązowego. Wszystko rozcieramy muddlerem (ugniataczem). Wlewamy biały rum. Dokładnie wszystko mieszamy i uzupełniamy kruszonym lodem i wodą gazowaną. Dekorujemy plastrem limonki i gałązką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Truskawkowa kawa mrożona 122

wiosenno-letnim. Taki napój możemy przygotować z różnych sezonowych owoców. W moim przypadku są to truskawki, ale mogą to być również maliny, borówki, itp. Truskawkowa kawa mrożona z dodatkiem lodów nie tylko chłodzi, ale też pobudza w upalne dni. Dodając do kawy mrożonej z truskawkami bitą śmietaną może ona też zastąpić tradycyjny deser. Taka truskawkowa kawa mrożona szybko ugasi(...)Inką. W przypadku, gdy postanowimy użyć kawy Inki to truskawkowa kawa mrożona może być podawana również młodszym smakoszom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Truskawkową kawę mrożoną: 2 kulki lodów o smaku truskawkowym 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 100 ml gorącej wody około 200 ml mleka krowiego bita śmietana truskawki do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Truskawkowej kawy mrożonej: Kawę rozpuszczalną

Danka Pichci
Przepis na lemoniadę miodowo-bazyliową 87

uzyskania dodatkowego aromatu do napoju można dodać rozmaryn. Napój ten można także przygotować z arbuza. Rozgnieć melona w blenderze lub robocie kuchennym i zamroź go w pojemniku na kostki lodu. Miętowa lemoniada bazyliowa Ten orzeźwiający letni napój wykorzystuje liście mięty i bazylii, aby uzyskać słodki i orzeźwiający smak. Aby przygotować miętową lemoniadę bazyliową, należy najpierw przygotować syrop. Liście bazylii miesza(...)się z cukrem i 2 szklankami wody. Następnie dodać sok z cytryny i kolejne 2 szklanki wody. Dobrze wymieszać i podawać z lodem. Udekoruj kilkoma gałązkami bazylii. Ten przepis można dostosować do własnych upodobań. Można też użyć świeżych liści mięty i bazylii, aby uzyskać orzeźwiający letni mocktail. Wymieszaj wodę i cukier na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Wlej mieszankę

Patchwork
Jakie zamienniki stosować, żeby nasze desery były mniej kaloryczne? 122

Fakt, że przechodzimy na dietę, nie musi już oznaczać całkowitej rezygnacji z deserów, wypieków, ciast czy lodów. Wystarczy nauczyć się przygotowywać je w domu, stosując zdrowe zamienniki kalorycznych produktów. W ten sposób nasze desery nie stracą na smaku, ale zdecydowanie stracą na kaloriach. Czym zastępować cukier? Oczywiście najwięcej kalorii w deserze dostarcza nam cukier. Popularnymi zamiennikami są miód, syrop(...)jednej miseczce takiego deseru znajduje się 150-200 kalorii. Jeżeli więc mamy ochotę na coś słodkiego, to będzie ona dobrym wyborem. Do dietetycznych słodkości na lato należą sorbety. Lody ogółem nie są zbyt kaloryczne, nawet te śmietankowe czy czekoladowe. Sorbety na bazie owoców mają jednak naprawdę mało kalorii – w 100 gramach jest to około 50 kalorii. Zamienniki pozwolą

Słodkie okruszki
Blender do smoothie – co musisz o nim wiedzieć? 120

smoothie. Zanim odpowiemy na pytanie o blender do smoothie – krótka informacja, czym ono jest. Smoothie to gęsty, schłodzony napój o aksamitnej konsystencji. Wykonuje się go z warzyw, owoców, wody, lodu, soków owocowych, soku z cytryny, świeżych ziół. Można również dorzucać do niego takie dodatki jak orzechy, miód, siemię lniane, spirulina, nasiona chia. Co do zasady smoothie’s różnią się(...)mleka, najczęściej z dodatkiem owoców takich jak truskawki, banany czy owoce jagodowe. Do koktajli można dodawać również jogurtu naturalnego czy suszonych owoców (np. daktyli). Często podaje się je z lodami (albo blenduje z lodami). W praktyce nazwy „smoothie” i „koktajl” bywają używane zamiennie. Zwłaszcza, że w przepisach na smoothie można znaleźć również dodatek w postaci mleka

Żyję by jeść
Zakwas żytni do wypieku chleba i pieczywa 124

odczekaniu tego czasu zakwas jest ju\u017c gotowy, mo\u017cna wykorzysta\u0107 go do wypieku chleba. Je\u015bli jednak nie chcesz piec pieczywa w danym momencie, wstaw go do lod\u00f3wki. W lod\u00f3wce mo\u017cesz przechowywa\u0107 go oko\u0142o 10 dni.","text":"Po odczekaniu tego czasu zakwas jest ju\u017c gotowy, mo\u017cna wykorzysta\u0107 go do wypieku(...)chleba. Je\u015bli jednak nie chcesz piec pieczywa w danym momencie, wstaw go do lod\u00f3wki. W lod\u00f3wce mo\u017cesz przechowywa\u0107 go oko\u0142o 10 dni.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/zakwas-zytni-do-wypieku-chleba-i-pieczywa\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f609f8500a44","image":""}]},{"@type":"HowToSection","name":"PRZECHOWYWANIE W LOD\u00d3WCE","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"Ka\u017cdorazowo wyjmuj\u0105c zakwas \u017cytni z lod\u00f3wki, pozostaw

ProstePesto.pl
Wilgotne ciasto czekoladowe w kokilkach 150

nowego, to był jedyny deser który wychodził dobrze z tego piekarnika. A jedliśmy go naprawdę często, zaspokajał głód na słodkie i mocno czekoladowe smaki. Na gorące ciastko obowiązkowa kulka lodów waniliowych i świat stawał się zdecydowanie słodszy. Składniki (na 2 porcje): 50g miękkiego masła 4 łyżki brązowego cukru oraz dodatkowo 2 łyżki 50ml mleka 2 czubate łyżki mąki(...)łyżki kakao i dodatkowo 1 łyżeczka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100ml gorącej, ale nie wrzącej wody lody waniliowe do podania   Nagrzewamy piekarnik na 180°.   Do miski wkładamy miękkie masło, dodajemy do niego 4 łyżki brązowego cukru i chwilę ucieramy do połączenia. Do tego dodajemy mleko oraz 2 łyżki kakao – wszystko dokładnie mieszamy do jednolitej

Smaczna Strona
Dżem – sos z rabarbaru 109

Czas czytania: < 1 min Pyszny, aromatyczny i błyskawiczny dżem – sos z rabarbaru, który wykorzystuję do lodów, drożdżówek czy innych słodkości. Jest dość rzadki w swojej konsystencji, bo jest zrobiony z myślą, aby wykorzystywać go głównie jako sos do deserów. Świetnie smakują z nim lody, serniki i naleśniki. Polecam ten smak, jest niecodzienny, ale zapewniam(...)pyszny! Print Dżem - sos z rabarbaru .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Dżem, a  może raczej sos do naleśników, lodów i innych deserów. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword rabarbar Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 35 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 400 g obranego rabarbaru 200 g cukru trzcinowego

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania