Lody bananowe z 2 składników bez cukru są z pewnością pysznym oraz zdrowym deserem, który polubią zarówno dzieci, jak i dorośli. Przygotowałam je wspólnie z córką i Natalia wymyśliła, że będą w czekoladzie, ale jak spróbowała loda bez dodatków, to stwierdziła, że czekolady już nie potrzebujemy. Czytaj więcej
Di gotujeSemifreddo to klasyczny włoski deser ze śmietany i ubitych na kogel-mogel jaj podawany w zamrożonym stanie. Jest łatwiejszy do wykonania niż lody, bo nie wymaga użycia maszynki do lodów i mieszania podczas zamrażania. Myślę, że na taki upalny dzień jak dzisiaj to doskonały wybór. Semifreddo przygotujesz szybko i nie musisz czekać całej nocy na zamrożenie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki /4 porcje: – 4 gruszki – garść orzechów włoskich – 1/2 szklanki cukru trzcinowego – 1 łyżka wody – 1 łyżka rumu – lody waniliowe Przygotowanie: Gruszki umyć obrać i przekroić na pół pozbywając się przy tym pestek. Na suchą patelnię wsypujemy cukier a następnie wodę. Gdy cukier się rozpuści wrzucamy nasze gruszki i orzechy. Całość karmelizujemy(...)wyraźnie zmniejszy swoją objętość – dodajemy rumu. Wszystko delikatnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie ściągamy z patelni. Wyciągamy gruszki na talerze, polewamy sosem i dodajemy gałkę lodów waniliowych . Dekorujemy świeżą miętą . Smacznego. Artykuł Gruszki karmelizowane w rumie pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki /4 porcje: – 4 gruszki – garść orzechów włoskich – 1/2 szklanki cukru trzcinowego – 1 łyżka wody – 1 łyżka rumu – lody waniliowe Przygotowanie: Gruszki umyć obrać i przekroić na pół pozbywając się przy tym pestek. Na suchą patelnię wsypujemy cukier a następnie wodę. Gdy cukier się rozpuści wrzucamy nasze gruszki i orzechy. Całość karmelizujemy(...)wyraźnie zmniejszy swoją objętość – dodajemy rumu. Wszystko delikatnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie ściągamy z patelni. Wyciągamy gruszki na talerze, polewamy sosem i dodajemy gałkę lodów waniliowych . Dekorujemy świeżą miętą . Smacznego. Artykuł Gruszki karmelizowane w rumie pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEzdjęcia Shake truskawkowo-śmietankowy Tak właśnie smakuje lato! przygotowanie: 10 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 10 min czas całkowity: 20 min Składniki: 150g truskawek umytych i beaz szypułek 150g lodów śmietankowych 100 ml mleka bita śmietana do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie: Jak przygotować Shake truskawkowo-śmietankowy? Truskawki zmiksować z lodami, stopniowo dodając mleko. Udekorować bitą śmietaną. Od razu podawać
Pełny talerzZastanawiacie się pewnie czym jest parfait? Tłumacząc dokładnie to słowo z języka francuskiego oznacza po prostu krem mrożony. Można nawet stwierdzić, że jest to francuska wariacja na temat domowych lodów. Podawany zwykle w wysokich kieliszkach deser powstaje z masy mleczno-jajecznej wymieszanej z bitą śmietaną. Potem dodaje się aromatyczne dodatki, które całkowicie są uzależnione od naszej własnej fantazji. Jest(...)moją wariację parfait z mango oraz granolą. Jednak postanowiłam trochę odtłuścić nasz deser i użyłam jogurtu naturalnego. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery oraz inne przepisy na lody . Składniki: 400 g świeżego mango 1/2 szklanki cukru pudru 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki granoli 1 łyżka soku z cytryny 3 płatki żelatyny Sposób przygotowania: Zaczynamy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneszypułki i dokładnie myjemy pod zimną i bieżącą wodą. Następnie kroimy je na pół i wrzucamy do kielicha od blendera. Do truskawek dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy również lody śmietankowe oraz mleko i ponownie całość miksujemy, aż do otrzymania gładkiej konsystencji. Gotowy koktajl przelewamy do wysokich szklanek. Możemy podawać bez dodatków jako napój bądź możemy też
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneupalne dni. Obok panny cotty zajmuje szczególne miejsce w moim letnim, sezonowym menu. Do kruszonki możecie dodać trochę wiórków kokosowych lub cukier z wanilią. Crumble podaję z lodami waniliowymi lub śmietankowym, spróbujcie – będzie pysznie! Ten deser smakuje o każdej porze dnia i roku Crumble ze śliwkami i morelami SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 250 g mąki pszennej(...)nią wysypuje równomiernie kruszonkę. Na środkową półkę z wyposażenia piekarnika wkładam crumble z owocami i piekę 35-40 minut do zezłocenia kruszonki. Podaję ciepłe lub chłodniejsze z gałką lodów waniliowych. Szybkie i proste crumble gotowe. Smacznego
Zasmakuj KuchniPolecam również notkę: Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy Składniki Arbuz 500g Miód 4 łyżki Cytryna 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie: Arbuza pokroić na kawałki, w miarę możliw The post Lody arbuzowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeporcje. Składniki: 2 duże banany 1 szklanka mleka 1 kulka lodów waniliowych Wykonanie: Banany pokroić i wrzucić do naczynia. Wlać mleko. Zblendować na gładką masę. Na koniec dodać lody i jeszcze chwilę blendować. Przelać do pucharków
Agusiowe smakołykiKokosowa granita, czyli domowe lody kokosowe Granita z mleka kokosowego to cudowna alternatywa dla tradycyjnych lodów. Z dodatkiem odrobimy soku z cytryny lub limonki, podana z sosem czekoladowym, stanowi świetny deser na upalne popołudnie. Kokosowa granita - potrzebne składniki: 2 małe puszki pełnotłustego mleka kokosowego 1/4 szklanki cukru (lub miodu) 1/4 szklanki wody 1/2 limonki lub 1/4 cytryny
Korniszonkidłużej w zamrażarce to przed podaniem trzeba wystawić z zamrażaki aby trochę odpuścił i dopiero nakładać łyżką do lodów. Masę truskawkową można także wlać do pojedyńczych foremek na lody. *Ilośc cukru zależy od naszego smaku i od słodkości truskawek
Monia miesza i gotujeproste lody truskawkowe na bazie jogurtu. Bez cukru, bezglutenowe i bez laktozy (choć można zrobić laktozowe). Idealne dla osób na diecie i nie tylko. Składniki na 10 lodów: 300 g jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) 300 g truskawek 2 łyżki ksylitolu Opcjonalnie: 2 łyżeczki przyprawy zdrowia (u mnie czarny bez + dzika róża) Przygotowanie: Wszystko blendujemy
Czarnawisienkakoniec mieszania dodajemy płatki czekoladowe. Całość przelewamy do pojemnika i zamrażamy. Można w trakcie mrożenia przemieszać 2-3 razy w celu uniknięcia opadania czekolady i mięty na dno pojemnika. Lody można również przygotować bez użycia maszyny. W tym celu przelewamy je do pojemnika w którym będziemy je zamrażać pamiętając o tym by kilkakrotnie podczas etapu zamrażania je przemieszać
KUCHNIA POLSKA