lody - 12901 przepisów (strona:154/861)

pyszny orzeźwiający shake wiśniowy 229

cukier przekładamy do kielicha blendera i miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 10 sekund. Dodajemy jogurt i ponownie miksujemy na najwyższych obrotach do połączenia się składników. Na koniec dodajemy lody i miksujemy na najwyższych obrotach przez ok. 15 – 20 min. Podajemy od razu

Domowy Smak Jedzenia
Mrożony deser bezowy z jagodami 289

najmniej 3 godz. Przed podaniem można go wstawić do lodówki na ok 15 min, będzie lepiej się kroił. Polać odłożonym kremem jagodowym. Smacznego :) Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: jagody , kremówka

https:KKuchniaMniam
Mrożona kawa a'la Frappe przepis od greka 1510

Przepis na jedną kawę: 1 podwójne espresso lub kawa zrobiona z 2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej ( 3/4 kubka) 1/2 szklanki lodu 1/2 szklanki mleka lub mleka skondensowanego cukier w ilości takiej jaką lubisz opcjonalnie można dodać jedną gałkę lodów waniliowych, śmietankowych lub innych ulubionych Do blendera wrzucić lód, dodać mleko i cukier. Zmiksować na lodową pianę. Do dużej szklanki wrzucić(...)kilka kostek lodu, tak do ok połowy. Zalać kawą, na wierz wlać pianę z blendera. Powinny utworzyć się warstwy, czego nie widać na zdjęciu ( niestety zabrakło mi kostek lodu ). W najbliższym czasie postaram się dodać zdjęcie z warstwami :) Doskonałe kawowe orzeźwienie

Jemy Pijemy
Lody nektarynkowo-bananowe 140

takie upały tylko lody :) Nie potrzeba do nich specjalnego sprzętu, dlatego każdy może je zrobić. Składniki (na ok. 1,2 l lodów): - 8 dojrzałych nektarynek - 7 dojrzałych bananów - 400 g śmietany 18% Nektarynki wypestkować, pokroić na cząstki. Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Owoce położyć na desce, włożyć do zamrażarki. Mrozić ok. 3, 4 godzin. Zamrożone owoce

Corner With Recipes
Deser malinowo-śmietankowy z bazylią 178

mleka garść świeżej bazylii W rondelku zagotować maliny z cukrem. Do wrzących malin dodać wino wymieszane z mąką ziemniaczaną. Ciągle mieszając trzymać chwilę na ogniu, aż sos zgęstnieje. Lody zmiksować z bazylia i mlekiem. Na dno pucharka wyłożyć maliny, następnie wylać mieszankę lodową. Przyozdobić malinami i bazylią. Smacznego! * niech Was nie zmyli mięta użyta do dekoracji, wypadek przy

Moja Galeria Smaku
Lodowe lizaki piña colada z marakują 153

otrzymasz aksamitną konsystencję. Z owoców passiflory wybierz miąższ i rozłóż go równomiernie pomiędzy foremki na lody. Wlej następnie kokosowo-ananasową miksturę. Do każdej foremki włóż patyczek do lodów i wstaw do zamrażarki na minimum 4 godziny . Chcąc wyjąć lizaki z foremek, włóż je na chwilę pod ciepłą wodę. Następnie możesz cieszyć się smakiem tropików. * Tym tropikalnym akcentem

Food Square
Sorbet malinowo- truskawkowy na mleku migdałowym 227

pucharków i zajadamy. Lodów nie mrozimy, tylko konsumujemy od razu. W czasie miksowania owoce się lekko rozmrażają i lepiej nie mrozić ich kolejny raz. Ale bez obaw, lody na pewno się nie zmarnują :) Smacznego

DefinicjaSmaku
Lody pomarańczowe 138

Wprawdzie pogoda za moim oknem nie zachęca do jedzenia lodów, ale przepis może się przydać tym, którym aura bardziej sprzyja. Lody są pyszne, o kremowej konsystencji i głębokim pomarańczowym aromacie, na bazie soku pomarańczowego i jogurtu. Z wszystkich domowych produkcji, te wydają mi się najlepsze.” Przepis dodaję do akcji Amore del tropico i Akcji lodowej 2011 Czytaj

Wiem co jem
.966. odpoczynek 176

bananowe lody twarogowe podane z domową granolą bananowo-kokosową (przepis) ~ Przepis podawałam już dawno temu TUTAJ , pod zdjęciem tych lodów - jedynie w wersji kakaowej ;) Tutaj kakao zostało pominięte. Dlaczego wpis dzisiaj tak późno? Otóż...wstałam o 12... Mój organizm chyba potrzebował się zregenerować, a ja, cóż, nie będę się mu sprzeciwiać ;) Mogłabym wstawać o tej godzinie częściej

breakfast of dreams
SOLONY KARMEL – idealny do lodów, naleśników i gofrów! 165

Solony karmel to jeden z moich ulubionych dodatków do lodów, deserów i ciast. Ostatnio wykorzystałam go do Pavlovej z lodami – zobaczcie tutaj . Obłędnie słodki ( a co za tym idzie kaloryczny :p ) krem z nutką soli z całą pewnością niejednego już zachwycił. Można go w bardzo łatwy i szybki sposób przyrządzić w domowym zaciszu ze składników, które

Ostra na Słodko
Semifreddo z bezami i czereśniami 276

Kiedy zamrażalnik jest jeszcze w pełni wypełniony wspomnieniami lata, a ochota na lody nie odpuszcza trzeba zapomnieć o znalezieniu miejsca na misę do maszynki do lodów i wyczarować tylko mały kącik dla keksówki. W takich chwilach semifreddo jest idealnym rozwiązaniem - lodowy deser, który nie wymaga udziału maszynki, mrożenia jej misy, czy innym skomplikowanych urządzeń - jedyne czego

Plate of Joy
Zdrowy deser lodowy 212

najlepiej i najszybciej zrobić deser? Jak dobrze wykorzystać mrożone owoce? To proste - zrobić szybkie domowe lody! Bez maszynki do lodów, bez specjalnej maszynerii  - jedyne co nam potrzebne to blender z zamykanym pojemnikiem. Pyszne, zdrowe i szybkie - deser idealny! Składniki: (2 - 3 porcje) 300 g mrożonych owoców,* 4 łyżki gęstszego jogurtu naturalnego, miód/ syrop z agawy** Owoce

Plate of Joy
pyszny tort lodowy 1505

śmietankowych i 1 l śmietankowych z bakaliami) 200 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżki cukru pudru ok. 50 g orzechów włoskich zmielonych wykonanie: Na jednym blacie ciasta rozsmarowujemy lody i przykrywamy drugim. Tort wkładamy do zamrażalnika na ok. 2 godz. Następnie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Wyciągamy ciasto z zamrażalnika smarujemy wierzch i boki bitą śmietaną oraz posypujemy

Domowy Smak Jedzenia
Shake waniliowo-migdałowy z chia 193

szklanki i zalewamy je 1/2 szklanki mleka migdałowego. Wkładamy szklankę do lodówki i zostawiamy na około 1-2 godziny aż nasionka zwiększą swoją objętość. W misie miksera umieszczamy lody, resztę mleka migdałowego, zmielone migdały, aromat waniliowy i miód, dodajemy nasiona chia (nie odsączamy mleka!) i dokładnie wszystko miksujemy. Smacznego :) P.S. Możecie umieścić wszystko w blenderze i za jego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
koktajl z kokosem i ananasami 225

szkl. mleka 1/2 szkl. mleka kokosowego 6 gałek lodów waniliowych 2 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE Mleko podgrzać z cukrem i zalać nim wiórki kokosowe, a następnie wystudzić. Do blendera wrzucić ananasy, mleko kokosowe i namoczone wiórki. Zblendować. Włożyć do zamrażalnika na ok 30 min. Po tym czasie wyjąć i wymieszać z lodami. PORCJE

zabawa smakiem

Proponowane wyszukiwania