Zakwas żytni do wypieku chleba i pieczywa

Zakwas żytni do wypieku chleba i pieczywa

Zakwas żytni do wypieku chleba i pieczywa

Zakwas żytni z mąką żytnią razową to jeden z najważniejszych składników, jaki potrzebujemy do wypieku chleba. Dzięki zakwasowi z mąki żytniej upieczesz różnorakie chleby, zarówno biały chleb z mąką pszenną jak i chleb razowy. Do przygotowania zakwasu potrzebujesz kilka minut i dwóch podstawowych składników, później zakwas robi się już praktycznie sam. Zakwas sprawia że upieczony chleb dłużej zachowuje świeżość, jest miękki i sprężysty. Odkąd przygotowałem sama swój pierwszy zakwas, ciągle gości on w mojej lodówc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.