zrobiłam! Może nie były to najlepsze lody jakie kiedykolwiek jadłam, ale byłam bardzo miło zaskoczona, bo kalafior był bardzo mało wyczuwalny :) Na pewno będę z nimi kombinować w innych wersjach smakowych :) Mam dla Was przepis jeśli jeszcze ich nie próbowaliście. PRZEPIS /1 porcja/ ~250g kalafiora, ugotowanego do miękkosci ~200g mrożonego banana, bardzo dojrzałego ~200g malin (połowę można zamrozić
breakfast of dreamszamknięta? - zamknięta 10. Ulubiony owoc? - banan 11. Morze czy góry? - góry http://evita0007.blogspot.com/ 1. Ulubione mięsko? - kurczak 2. Gotujesz w fartuszku czy bez? - bez 3. Morze czy Góry? - góry 4. Jajecznica czy jajko na miękko? - jajko na miękko 5. Wolisz piwko czy winko? - winko 6. Jaki jest Twój ulubiony smak lodów? - mięta z czekoladą 7. Twoje popisowe danie
Kuchenne zapiski Edytylekko zmielić/. -Obrane banany przełożyć do miski , rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny, dodać nasiona lnu. -Wsypać otręby, kokos, mąkę ryżową zmieszaną z sodą i olej. -Składniki starannie wymieszać łyżką, dodać kropelki czekoladowe, ponownie wymieszać. -Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp.180st.C. -Łyżką do lodów /lub zwykłą / nakładać
Zakamarki mojej kuchnidzięki temu nie ściemnieją). Na banany wyłożyć krem i rozsypać ciasto, które zostało wcześniej przygotowane. zainspirowana przepisem od frosch.blogspot.com Następny kopiec kreta będzie w wersji fit! Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPokochałam te lody od pierwszej łyżeczki :D Taka łatwizna, a ile dobroci :) Nie dość, że mało kalorii, to jeszcze duża porcja :D Są mega puszyste i słodziutkie! Zdrowe, naturalne, bez cukru i słodzików! Pychota! Idealne na deser w gorące dni, i nie tylko :D Składniki: duży dojrzały banan 1 czubata łyżeczka kakao 2 łyżki jogurtu naturalnego
Zdrowie na języku :Pakurat tyle, ile potrzeba na poranną toaletę! Płatki zmiękną i smoothie po zmiksowaniu będzie jeszcze bardziej kremowe i delikatne. W lecie, dla dodatkowej ochłody, zamiast świeżego banana możecie użyć banana zamrożonego po pokrojeniu. Pamiętajcie, że witaminy rozpuszczają i wchłaniają się do organizmu albo z tłuszczu, albo z wody. Do grup witamin rozpuszczalnych w tłuszczach zaliczają się witaminy(...)oleju — np. lnianego czy kokosowego. Uprzedzając pytania które (co wpis o smoothie) dostaję o blender – używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje – jednym przyciskiem. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam
Karo in the Kitchenmrożonego banana 1 miarka roślinnej odżywki białkowej o smaku kakaowym Perform (Siła Roślin) 10 g - 1 łyżka płatków owsianych 5 g - 1 łyżeczka kakao 5 g - 1 łyżeczka lucumy w proszku 1/3 łyżeczki cynamonu 10 g orzechów nerkowca 150 ml mleka roślinnego 100 ml wody 4 kostki lodu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuj
Zdrowie na języku :PCzas przygotowania: 10 minut Składniki: 3 banany 300 g dojrzałego ananasa (waga po obraniu) 1/2 pęczka natki 1 szklanka wody Wykonanie: Owoce obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy je do blendera. Natkę płuczemy, odrywamy listki z łodyżek i również wrzucamy je do blendera. Wlewamy wodę i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z kostkami lodu lub chowamy do lodówki, aby koktajl
Kulinarne przygody Gatityodparuje ). Na samym końcu dodać banany-wymieszać. Do osobnej miski przesiać mąkę, wsypać cukier i posiekane zimne masło, wyrobić kruszonkę rękami. Jabłka przełożyć na blachę ( naczynie żaroodporne ) posypać kruszonką i piec w 160st C do momentu, kiedy kruszonka się ładnie zrumieni ( jakieś 15 - 20 min ) Smacznego Świetnie smakuje na ciepło z lodami
Gaździnka warzyUpał zwala z nóg. To nie jest pogoda dla mnie i zaczynam tęsknić do jesieni. Nie tylko nam upał nie służy, zakwas na chleb dziwnie pachnie
Dzieje kuchennej Wiewióryminuty). Stale miksując, dodać rozgniecione banany, płynny olej oraz ekstrakt waniliowy. Następnie zmniejszyć obroty do najniższych i powoli wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą. Wymieszać mikserem jedynie do połączenia składników. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do tak przygotowanej blachy na muffinki nakładać łyżką ciasto (u mnie łyżką do lodów o średnicy 6 cm), wypełniając każdą
Gospodyni Miejskaświeżej mięty Przygotowanie: Banany obieramy ze skóry i kroimy w kawałki. Przekładamy do kielicha blendera i zalewamy mlekiem. Mieszamy chwilę blenderem i wrzucamy listki mięty. Miksujemy aż mięta nie będzie widoczna. Z okazji premiery książki LODOVO zapraszam po przepisy na mrożone smakołyki i do udziału w konkursie! Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery
Życie zaczyna się w kuchniliści szpinaku pęczek natki pietruszki 1 banan 1 kiwi 1 szklanka soku jabłkowego 1/2 szklanki mleka kokosowego sok z 1/2 pomarańczy sok z 1/2 limonki Przygotowanie: Najpierw miksujemy zielone składniki (szpinak i pietruszkę) z sokiem jabłkowym, aż do uzyskania zielonego płynu. A następnie dodajemy pozostałe składniki i ponownie miksujemy. Podajemy z kilkoma kostkami lodu
Smakowity Blog Kulinarnyowoce. Z pomarańczy wyciąć fileciki, banany pokroić w plasterki, kiwi w półplasterki truskawki na połowy ,winogrona również i wyjąć pestki. Owoce ułożyć na półmisku i zalać syropem z wina. Marynować przez dzień lub noc w lodówce. Wyjąc goździki i cynamon. Ozdobić listkami mięty. Podawać same, a doskonale smakują z sorbetem pomarańczowym lub lodami waniliowymi. Jeżeli ,ktoś nie może
Kulinarny karnet ChristopheraKochani w tym wpisie chciałbym Wam pokazać w jaki sposób możecie zastąpić pełnowartościowy posiłek zdrowym bananowym koktajlem. Koktajl przygotowany według tego przepisu z całą ilością dodatków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pokroić na plasterki, 2. Banany oraz truskawki zamrozić na 1 do 4 godzin- w zalezności od stopnia chłodzenia lodówki. Upewnić się, że owoce nie są mocno zmrożone, by nasz blender się nie zepsuł. U mnie wystarczyło około 2 godziny. 2. Zamrożone owoce blendujemy na gładki mus 3. Nakładamy za pomocą łyżki do lodów. Bądź w razie potrzeby chłodzimy
KreatywnePinykawowo-rumowym, czekoladowych naleśników z bananami i sufletu czekoladowego, które popijacie musem malinowo-czekoladowym. Śniadanie, po którym wychodzicie na dwór, zjadłszy jeszcze na szybko kawałek brownie z orzechami. Wyobraźcie sobie ciepłe promienie słońca oblewające Wasze twarze i Was siedzących w ogródku kawiarni z przyjaciółmi i delektujących się borówkowym semifredo, ochładzających się smażonymi lodami z sosem wiśniowo-imbirowym
GRUBY WAŁEK