Uprzedzam pytania, te lody nie są kwaśnie, są kwaskowate, i to bardziej w kierunku orzeźwiającym, a nie wykręcają twarzy w grymasie. Cały bajer polega na podpieczeniu rabarbaru, dzięki czemu odparowujemy co zbędne a wydobywamy naturalną słodycz ps. Przeszły bardzo pozytywnie testy na dzieciach. Składniki: 3 zmrożone banany 500-600 g rabarbaru 300 g gęstego mleka kokosowego z puszki(...)gładką masę razem z resztą składników. Przełóż do pojemnika w wstaw do zamrażalnika na minimum 2 godziny. ps. To różowe to cukier różany. Artykuł Bon appetit, czyli lody rabarbarowe pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfjest bosko. Ps. żeby nie było, że jestem zła matka, to Miśce zrobiłam lody bananowo- czekoladowe. Składniki (tortownica 20 cm): Ciasto: 170 g mąki (u mnie to było pół na pół pszenna z żytnią) 150 ml wegańskiego naturalnego jogurtu sojowego 1 średni banan 2 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 120 g masła kokosowego
greenscarfdzięki chilli pobudza zmysły. Składniki: 2 banany duży jogurt naturalny (350g) chilli słodka papryka Przygotowanie: Banany myjemy, obieramy i kroimy. Miksujemy z jogurtem do otrzymania jednolitej konsystencji. Doprawiamy chilli i papryką wedle uznania, ale koktajl musi być ostry. Przelewamy do szklanki z kilkoma kostkami lodu. Fot: Marta Piotrowska
Gotuj z Rumcajsemposiłkami :) ZIELONE SMOOTHIE przepis autorski // 2-3 duże porcje ~2 spore garści świeżego szpinaku ~2 banany ~1/2 dojrzałego awokado ~150g ananasa ~3-4cm kawałek świeżego imbiru (obranego) ~szklanka mleka roślinnego (lub wody gazowanej) lub mniej / więcej do uzyskania pożądanej konsystencji ~opcjonalnie kilka kostek lodu ~opcjonalnie coś do osłodzenia - najlepiej syrop klonowy/z agawy, ksylitol, miód... Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania
chili & sugarporcje): - 500 ml mleka - 2 dojrzałe banany - 4 łyżki kakao - 4 łyżeczki miodu Przygotowanie: Banana kroimy w plasterki i wrzucamy z resztą składników do blendera. Miksujemy dopóki nasz koktajl nie będzie płynny. Podajemy od razu, w gorące dni można dodać kilka pokruszonych kostek lodu
W poszukiwaniu inspiracjibanany 1,5 szklanki maślanki 6 szt śliwek wegierek sok z ćwiartki cytryny Sposób przygotowania Banany pokroić na mniejsze kawałki. Śliwki umyć i usunąć ze środka pestki. Pokroić je na mniejsze kawałki. Owoce umieścić w blenderze, dodać maślanki, wszystko razem zmiksować. Dać kilka kostek lodu. Smacznego
pink envelopesprawą koktajlu bananowego w kilka chwil można zachwycać się wspaniałym smakiem . Składniki: 3 banany 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego odrobina mleka ,zależy jak gęsty koktajl lubicie Powyższe składniki blendujemy na jednolitą masę . Mlekiem regulujemy gęstość koktajlu . Przelewamy do dwóch szklanek i dokładamy lody. Jeśli chcecie kulki lodów również można zmiksować , efekt będzie równie smaczny
Ladylaura.szklanki mleka 3,2%,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii.W zaparzonej kawie rozpuszczamy miód i studzimy. Banany miksujemy z jogurtem, dodajemy kawę, mleko, ekstrakt z wanilii i wszytko dokłanie miksujemy. Następnie napój chłodzimy. Jeśli napój będzie zbyt gęsty można dodać więcej mleka :) Podajemy z kostkami lodu
Delicious TitbitsSKŁADNIKI: 1 cały arbuz (u mnie ok.8kg) winogrona czerwone 2 banany 1 galaretka truskawkowa Winiary * *możemy również wykorzystać galaretki o innym, ulubionym smaku, np.:nową galaretkę arbuzową i/lub galaretkę jagodową - obie nowości od WINIARY . dodatkowo będą nam potrzebne: mocne,patyczki do szaszłyków wykałaczki łyżka do lodów ostry nóż niewysoki pojemnik PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Najpierw przygotowujemy galaretkę(...)wysokość w pojemniku wynosiła ok. 1,5-2cm. Odstawiamy do zastygnięcia Krok 2. Zabieramy się za arbuza i kroimy go w poprzek na pół, łyżką do lodów wybieramy całe wnętrze. Część miąższu użyjemy do szaszłyków, a pozostałą ilość możemy wykorzystać np. do przygotowania orzeźwiającego sorbetu miętowego. Krok 3. Z jednej części arbuza, za pomocą ostrego noża wycinamy
Moja Książka Kucharskadżemach, ciastkach, ciastach, lodach. Wiem, że to nie logiczne i conajmniej dziwne, ale właśnie tak mam.Także gdy przychodzi pora, że w sklepach truskawki nas wręcz napadaja, ja przyrządzam sobie koktajle. Czasami z samych truskawek, czasami z dodatkiem innych owoców. Bomba witaminowa, która w dodatku fantastycznie orzeźwia.I dziś taki koktajl z dodatkiem bananów chciałabym zaprezentować.Potrzebujemy
W mojej holenderskiej kuchniwysokie szklanki): 3 banany ok. 750 ml mleka 2 łyżki miodu Wykonanie: 1. Obieramy banany, kroimy w kawałeczki, wrzucamy do kielicha blendera, zalewamy mlekiem, dodajemy dwie łyżki miodu i miksujemy. Schłodzony koktajl lepiej smakuje, dlatego warto dodać zimnego mleka, albo do miksowania dodać kostki lodu. 2. Powstaje nam pyszny sycący koktajl. Zapraszam na filmik
Kawa z mlekiemoknem słońce świeci, uwielbiam lody, najlepszy deser zaraz obok mrożonej kawy . Dzisiaj proponuję 3-składnikowe. Szybkie w przygotowaniu, smaczne, i zdrowe :). A to znaczy, że można się nimi zajadać bez ograniczeń! Zapraszam! Składniki: 2 banany 10 daktyli 3 łyżki masła orzechowego (100% orzechowe) Wykonanie: Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do zamrażarki
TrufelkowoSkładniki : 1 dojrzały banan 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki zaparzonej i schłodzonej kawy espresso 2 łyżki ekologicznego masła orzechowego ( bez soli i cukru ) 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka kakao kilka kostek lodu Sposób wykonania : B anana obierz ze skórki, miąższ pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki zmiksuj blenderem na jednolitą masę. Gotowy koktajl rozlej do szklanek
Przepisy i porady kulinarnełyżka miodu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Truskawki myję a następnie dzielę na połówki. Banana obieram i kroję na kawałki. Do blendera wlewam jogurt naturalny,dodaję owoce następnie dodaję płatki owsiane i miód. Wszystko blenduję. Przelewam do kubka. Wkładam do lodówki. Podaję z kostkami lodu albo bez. Taki koktajl jem zamiast śniadania albo kolacji.Smacznego
Gotowanie Patkiłyżka miodu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Truskawki myję a następnie dzielę na połówki. Banana obieram i kroję na kawałki. Do blendera wlewam jogurt naturalny,dodaję owoce następnie dodaję płatki owsiane i miód. Wszystko blenduję. Przelewam do kubka. Wkładam do lodówki. Podaję z kostkami lodu albo bez. Taki koktajl jem zamiast śniadania albo kolacji.Smacznego
Gotowanie Patkiwypiła. Za to Syncio wypił cały kubas i pytał o jeszcze. Zielony koktajl dwa banany, bardzo dojrzałe dwie solidne garści umytych listków szpinaku, bez ogonków łyżka soku z cytryny szklanka soku jabłkowego, mętnego, najlepiej świeżo wyciśniętego lub z kartonu z kranikiem ew. kilka kostek lodu Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki napój. Podajemy w kubku ze słomką
Dzieje kuchennej WiewióryUpały są niemiłosierne :( Człowiek wychodzi spod prysznica i już jest spocony. Gdybym jadała lody, pewnie bym je serwowała non stop. Ale cóż - nie lubię. Dlatego wspomagam się koktajlami. Dziś z domieszką szpinaku i natki pietruszki. Składniki (na 4 szklanki): pół litra maślanki naturalnej banan brzoskwinia typu ufo dwie garści szpinaku 6 liści pietruszki naciowej Szpinak, natkę
Weekendy w domu i ogrodziecynamon. Suche składniki zamieszaj. Do drugiej miski wlej mleko ryżowe, dodaj rozgniecione widelcem banany oraz syrop klonowy. Mokre składniki połącz ze sobą i przelej do suchych składników. Wszystko dokładnie zamieszaj, a na koniec wrzuć do ciasta posiekane orzechy włoskie. Za pomocą łyżki do lodów nadziewaj przygotowane papilotki ciastem. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki na posypkę. Gotową mieszanką udekoruj
Roślinna - blog wegańskikoktajlu! Składniki: 2 banany 70 g jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki kawy marcepanowej Przepis: Banany kroimy na mniejsze części i zalewamy jogurtem. Blenderem miksujemy całość na zupełnie gładką masę, następnie dodajemy kawę i ponownie miksujemy. Koktajl najlepiej smakuje schłodzony lub z dodatkiem kilku kostek lodu
Emcia Pichci