Mamy dla Was kolejny patent na pożywną, szybką przekąskę. Tym razem z winogronem w roli głównej. Po dodaniu kostek lodu, przyniesie Wam słodkie orzeźwienie w cieplejsze dni. Składniki na 1 porcję: 250 ml mleka dojrzały banan połówka jabłka kilka szt. (0k. 8) winogron 3-4 listki świeżej mięty sok z ćwiartki cytryny (łyżka) Sposób przygotowania: Wlewamy mleko do blendera
Pyszny Duetdzieci zazwyczaj przepadają za lodami, wiec wyprzedzając zapotrzebowanie rosnących pociech zacząłem wiercić Agnieszce przysłowiową "dziurę w brzuchu" o lody. Dzięki temu możemy zaproponować kolejny zdrowy deserek i to bez cukru... 😄 Składniki: 500g truskawek 200g bananów (dobrze dojrzałych) 1 łyżka miodu Przygotowanie: Truskawki obieramy z szypułek i myjemy, wkładamy do blendera, dodajemy obrane i pokrojone na mniejsze
Dieta Rozdzielna i Zdrowiebutelki) WYKONANIE Z arbuza wybrać miąższ, obrać z pestek i umieścić w misie blendera. Truskawki umyć obrać z szypułek, banana obrać ze skórki, dodać do arbuza, wlać wodę i zmiksować. Podawać schłodzone lub z kostkami lodu
Passions hobbies lifeSkładniki: 1 banan 0,5 kg arbuza (wyciągnąć pestki i odciąć skórkę) Arbuza i banana pokroić na kawałki. Wrzucić do blendera i miksować. Ja dodałam jeszcze po zmiksowaniu 4 kostki lodu z racji tego że za oknem tak gorąco :). Smacznego
Moje-pitraszenieTaki prosty a taki pyszny :) Składnikiem są wyłącznie owoce. Zdrowy, lekki - w sam raz na cieplejsze dni :) Idealnie zastępuje sklepowe lody, ba nawet jest lepszy :) Składniki na 1 porcję: - 5 dużych truskawek mrożonych - 0,5 dużego banan Truskawki, które są mocno zamrożone lekko odmrażamy i razem ze świeżym bananem miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. PYCHOTKA
Zdrowie na języku :Pcukier, który uprzednio karmelizujemy na patelni. Podsmażamy kilka minut.Na naczynie do tarty wykładamy owoce, dodajemy pokrojonego na połówki świeżego banana i przykrywamy wg uznania kruszonką.Pieczemy w 200 stopniach przez ok 25 minut. Podajemy z lodami na ciepło
BaRepasformie lodów jogurtowych (bananowe kulki) oraz drugie w formie mrożonego jogurtu (mango – wersja dla leniwych, którzy nie chcą czekać paru godzin). Przepis podpatrzyłam uDomi w kuchni, jednak oryginalnie pochodzi on od Jamiego Oliviera, który jeszcze nigdy mnie nie zawiódł! Zapraszam Was do wykorzystania różnych wariantów smakowych – ja najpierw zrobiłam z mango, ale wersja z bananem wyszła równie genialna. Teraz(...)pucharki: 2 mango (64 dag)/ 2 banany 200g jogurty naturalnego (mały pojemnik) Opcjonalnie miód Opcjonalnie owoce do dekoracji: u mnie kiwi i arbuz Przygotowanie: Mango/banany obrać, pokroić w kosteczkę i zamrozić – można zostawić w zamrażarce na całą noc. Po wyjęciu z zamrażarki rozdzielić kawałeczki owocu, włożyć do miksera z funkcją kruszenia lodu i zmiksować. Dodać jogurt i miód i zmiksować
Fabryka pomysłów180ºC rozpuść margarynę rozgnieć banany widelcem – nie bardzo dokładnie, ale żeby masa była lekko płynąca do bananów dodaj pozostałe składniki – rozpuszczoną margarynę, jajka, cukier, mąkę, proszek, mleko i szczyptę soli. dokładnie wymieszaj przełóż ciasto do foremek (1 łyżka do lodów/babeczkę) na każdą porcję ciasta nałóż łyżeczkę masła orzechowego i lekko wymieszaj (dosłownie kilka ruchów wykałaczką) piecz(...)wyrosną i wierzch babeczek zacznie się rumienić gotowe babeczki bananowe wystudź w foremce, w której się piekły podaj posypane odrobiną kakao Smacznego! *doskonałe są „lekko przechodzone” i mocno dojrzałe banany **jeśli masz masło orzechowe w formie bardziej stałej, podgrzej je lekko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kliknij, jeśli chciałbyś wesprzeć rozwój bloga 🙂 Dziękuję! Ingredients (for 15-16 cupcakes): 2 bananas
SandraFrej.comZdrowy i smaczny koktajl ze szpinaku, banana, kiwi i gruszek. Dodałam łyżkę siemienia lnianego, jest bardzo zdrowe, i warto go wprowadzić do codziennego jadłospisu. Ja użyłam
Takie tam pichcenieupalne, letnie dni każdy z nas szuka sposobu aby chociaż na chwilę ochłodzić swój organizm. Zamiast wybierać kolejną porcję ulubionych lodów, polecamy sięgnąć po zdrowe owoce, które w połączeniu z jogurtem, maślanką czy kefirem stworzą pyszne i pięknie wyglądające koktajle. Każdy z nas lubi inne miksy owocowe, niektórzy wolą te bardziej kwaśne, inni sięgaja tylko po słodkie, Aby otrzymać(...)wrzucić do blendera i zmiksować. Po kilkunastu sekundach dodać miód i jogurt i dalej miksować, do uzyskania płynnej konsystencji. Smacznego :) Składniki na 1 koktajl: 125 ml maślanki naturalnej 1/2 banana 1 nektarynka Banana i nektarynkę pokroic w kawałki i wrzucić do blendera, zmiksować kilkanaści sekund. Smacznego
Banana Smilespić , a po co sięgać po napoje ze sklepu jak możemy przygotować je sami, zdrowe i bez chemii . Ja mam dzisiaj propozycję na wieloowocowy napój z dodatkiem miodu i lodu(...)Zapraszam :) Składniki : 1 szklanka wyciśniętego soku z marchwi 1 szklanka soku z jabłek 1 szklanka wyciśniętego soku z pomarańczy 1 banan 1 duża brzoskwinia może być z puszki 1 maracuja 1/2 mango 1, 2 plasterki ananasa 3 owoce liczi 1 lub 2 łyżki miodu lipowego Miody Polskie sok z cytryny do smaku około
Sama słodycz i szczypta chiliCzęsto zdarza nam się wyrzucać przejrzałe banany, a przecież można je wykorzystać w ciekawy sposób, np. przygotowując pyszne ciasto, shake bananowy, a nawet lody. Tym razem pokażę Wam ciekawy przepis na ciasto bananowe z dodatkiem cynamonu, słonecznika, żurawiny, rodzynek oraz orzechów. Ciasto bananowe z cynamonem i bakaliami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpogodny słoneczny wieczór Składniki; 1 Banan 1 Pomarańcza 1 Marchew Pół szklanki soku pomarańczowego Wszystko razem traktujemy blenderem i gotowe ,można dodać lodu na ochłodę ,a to już według uznania ,i przelewamy do wysokiej szklanki i gotowe
Mój Smakcytryny woda lub kefir Wykonanie: Mango dokładnie umyć pod bieżącą wodą, obrać i usunąć pestkę. Wydrążyć miąższ, dodać obrane kiwi i banana. Zmiksować z odrobiną wody lub kefiru. Pod koniec dodać wyciśnięty sok z cytryny. Podawać z rozkruszonym lodem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Tradycyjna Kuchnianiezwykłego smaku, a ponadto lody nabrały jeszcze lepszej konsystencji niż dotychczas :) Już jedna łyżeczka oleju arganowego na porcję lodów sprawi, że będą one jeszcze lepsze zarówno pod względem smakowym jak i odżywczym :) Składniki: 1 mrożony banan 1/2 mrożonego mango 1 łyżeczka oleju arganowego Bio Planete (dostępny np. TUTAJ ) Wszystkie składniki zmiksuj na gładziutką masę :) Smacznego
Zdrowie na języku :POstatnio króluje u mnie ten prosty i zdrowy deser. Zmieniam tylko rodzaj owoców, świetnie sprawdzają się też brzoskwinie, banany, mango. Każdy owoc, który można zamrozić nadaje się do tego deseru. Konsystencja podobna do lekko rozmrożonych lodów. Składniki (2 duże porcje): - 250 g zamrożonych borówek amerykańskich - 300 g gęstego jogurtu naturalnego - 1 łyżka miodu - sok z 1/4 cytryny - kilka listków
Corner With Recipesmałe kawałki 2 małe pomarańcze pokrojone w półplasterki Wszystkie składniki wlać do dużego dzbanka i dodać pokrojone owoce. Zasypać lodem. Popijać ze smakiem ;) Piękne szkło dzięki: http://e-kwk.pl/ Do sangrii można dodać więcej różnych owoców, np. truskawki, banany, winogrona. Co kto lubi. Na zdrowie
Jemy Pijemyskorzysta zje lody na śniadanie, zaraz po wypiciu kaszki. Ludzie…!!!!!!!!!! Kto to widział, żeby dziecko o 7 rano lody jadło. A no ja widziałam i sama mu je dałam. Smakowało? Smakowało, komu by nie smakowało. Banan, czekolada i dużo rodzynek z orzechami. Ile to trwa.... Czas roboty? A bo ja wiem z 30 minut
ClauditteMissCooking