Sorbet bananowo-truskawkowy

Sorbet bananowo-truskawkowy

Sorbet bananowo-truskawkowy

Przepis na : deser

Składniki: (na 5-6 porcji-gałek) 400 g truskawek 2 banany Przygotowanie: 1. Banany obrać i pokroić na plasterki, 2. Banany oraz truskawki zamrozić na 1 do 4 godzin- w zalezności od stopnia chłodzenia lodówki. Upewnić się, że owoce nie są mocno zmrożone, by nasz blender się nie zepsuł. U mnie wystarczyło około 2 godziny. 2. Zamrożone owoce blendujemy na gładki mus 3. Nakładamy za pomocą łyżki do lodów. Bądź w razie potrzeby chłodzimy w zamrażalniku do uzyskania pożadanej gęstej konsystencji. Na zdjęciu sorb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KreatywnePiny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.