osób poszukujących czegoś odmiennego w świecie drinków. Historia Jägermeistera sięga 1878 roku, kiedy to niemiecki firmant Wilhelm Mast stworzył recepturę tego popularnego likieru ziołowego. Napój szybko zdobył popularność na całym świecie i stał się trunek często spożywanym w różnych okazjach. Cold Brew Jagermeister Coffee Time Niedawno, aby móc przyciągnąć nową grupę konsumentów firma(...)Brew Jägermeistera różni się od tradycyjnego Jägermeistera. Nowa formuła opiera się na unikalnym procesie zimnego parzenia kawy, który jest w pełni oddzielony od produkcji likieru ziołowego. Zamiast tradycyjnego dodatku herbaty Cold Brew Jägermeister jest parzony na zimno przy użyciu wysokiej jakości ziaren kawy. Proces ten pozwala na wyciągnięcie mocnego i intensywnego
RafalCookszpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w ok. 170-180 st. C przez ok. 30 min. składniki na krem z likierem advocat: 750 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 150 ml likieru advocat/ajerkoniak 250 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 500 ml mleka zagotowujemy(...)gotującego się mleka. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło rozmikowujemy, dodajemy stopniowo budyń a na końcu powoli wlewamy likier i miksujemy na gładki krem. Ok. 4 łyżki kremu odkładamy. dodatkowo: ok. 40 g wiórek kokosowych, które delikatnie prażymy na suchej patelni i odstawiamy do wystudzenia złożenie ciasta: pierwszy blat
Domowy Smak Jedzeniabudyniowy: 750 ml mleka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią 2 budyń waniliowe bez cukru (40 g każdy) 2 żółtka 50 ml likieru adwokat 200 g masła Odlewamy niecałą szklankę mleka, pozostałe zagotowujemy z cukrem. Do pozostałego mleka dodajemy mąkę oraz żółtka i miksujemy. Gotową mieszaninę wlewamy na wrzące mleko, zmniejszamy ogień(...)gotujemy cały czas mieszając do momentu aż krem zgęstnieje. Ugotowany budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i stopniowo wlewamy likier. *jeśli ciasto będą jadły dzieci likier można pominąć Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy na chwilę
Cynamonowe szczęścieowoce i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Tiramisu Składniki: 2 opakowania serka mascarpone 250 g 1 opakowanie biszkoptów języczków 2 żółtka ½ filiżanki przestudzonej kawy rozpuszczalnej 5 łyżeczek likieru Amaretto 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę i dodajemy serki mascarpone. Ucieramy dalej do otrzymania jednolitej masy. Zaparzamy kawę, studzimy(...)następnie dolej do niej likier Amaretto. Każdy biszkopt namaczamy w tak przygotowanym płynie i układamy na kwadratowej blaszce. Na biszkopty wykładamy połowę masy serowej, następnie układamy drugą warstwę namoczonych w kawie z likierem biszkoptów i kolejną warstwę sera. Wyrównujemy i posypujemy kakao. Ciasto wstawajmy do lodówki na całą noc. Sernik jagodowy na zimno Składniki: 150 g ciastek digestive (kruche, pełnoziarniste
RozdomowionaPowiało chłodem i sypnęło śniegiem, zapachniało zbliżającymi się coraz większymi krokami Świętami, dlatego dzisiaj przepis na zimową, popołudniową lub wieczorną rozgrzewkę. Domowy aksamitny likier czekoladowo-truflowy. Kto chce z nim zdążyć jeszcze na Święta trzeba się pośpieszyć, bo to już ostatnia chwila, żeby go zrobić. LIKIER CZEKOLADOWO-TRUFLOWY Składnik: 120 g cukierków trufli w czekoladzie 250 ml wódki(...)potrząsamy i odstawiamy najlepiej na około 3 tygodnie do rozpuszczenia cukierków (minimalny czas, którego potrzebujemy to 2 tygodnie). Cukierki codziennie należy przemieszać. Kiedy cukierki się rozpuszczą mieszamy powstały likier z mlekiem skondensowanym
Bon appetit mon amiebutelek i wstaw do barku. Pamiętaj, aby nie wyrzucać suszonych owoców z nalewki – będą doskonałym dodatkiem do ciast i deserów. Zobacz też inne przepisy na nalewki Likier piernikowy Likier bożonarodzeniowy Nalewka z jarzębiny Likier czekoladowy Nalewka kawowa Świąteczna nalewka z pomarańczy Zobacz też nowe przepisy Nalewka bożonarodzeniowa Kapuśniaczki Rodzaje ekspresów do kawy – co warto o nich wiedzieć Sernik
okolicepalnika.plDziś mam dla was kolejne bardzo ciekawe ciasto o nazwie Cassis, które składa się z kakaowego biszkoptu, warstwy dżemu porzeczkowego z dodatkiem likieru Cassis, puszystego kremu śmietankowego oraz chrupiącej czekoladowej bezy. Całość prezentuje się naprawdę smakowicie i tak też smakuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasto Cassis nie jest skomplikowany, jednak wymaga trochę uwagi i pracy, dlatego świetnie sprawdzi się(...)mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 3/4 słoika dżemu porzeczkowego + 2 łyżki likieru porzeczkowego Creme de Cassis (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno z odrobiną soli. Następnie cały czas miksując stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa
Przepiski.plShot Blue kamikaze-to jeden z najbardziej popularnych drinków. Idealny na wszelkiego rodzaju imprezki. Shot Blue kamikaze składa się z 3 składników :wódki, likieru oraz soku z cytryny. Sok z cytryny można również zastąpić sokiem z limonki. Przygotowanie drinka jest bardzo proste i szybkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shot blue kamikaze składniki: 50 ml wódki 50 ml likieru Blue Curacao(...)soku z cytryny kilka kostek lodu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shot blue kamikaze przepis: Do shakera wrzucamy parę kostek lodu. Następnie wlać wódkę, likier Blue Curacao i sok z cytryny. Wszystko razem wstrząsamy kilka sekund. Następnie przez sito od shakera rozlać do 4 kieliszków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Shot Blue kamikaze pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!Domowa nalewka z wiśni na spirytusie według sprawdzonej, tradycyjnej receptury. Wśród alkoholi domowej roboty, najpopularniejsza jest bez wątpienia wiśniówka. Aromat i smak wiśni idealnie łagodzi moc alkoholu, dzięki temu likier okazuje się delikatny i bardzo przyjemny do picia. Do naszej nalewki możesz wykorzystać wiśnie dowolnej odmiany. Rzecz jasna, że im słodsze będą owoce, tym nalewka będzie lepsza. Domowa wiśniówka spożywana(...)trzymać w lodówce. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do deserów i ciast. Na wyjątkową okazję również jako wiśnie w czekoladzie. Na naszym Blogu Kulinarnym znajdziesz również przepis na pyszny likier truskawkowy na wódce oraz aromatyczny likier słony karmel . Prozdrowotnie warto również przygotować nalewkę z czosnku i spirytusu . Gorąco polecamy przetestować! Wiśniówka Domowa wiśniówka czy jest zdrowa? Wiśnie zawierają dużą ilość
Kuchnia Na WypasieAperol Spritz to ponad 110-letnia historia. Aperol Zacznijmy zatem od początku. W roku 1912 bracia Luigi i Silvio Barbieri, właściciele firmy z likierami mieszczącej się w Padwie, postawili sobie za cel stworzyć wyjątkowy likier, aperitif. Ich prace trwały siedem lat, a w roku 1919 powstał, po wielu próbach, błędach i tym podobnych historii Aperol. Idealna mieszanka słodko-gorzkiego, korzennego(...)pomarańczowego likieru, receptura, która do dziś jest objęta tajemnicą i od początku jest niezmienna. Spritz Ciekawa historia związana jest z drugą częścią nazwy tegoż koktajlu Spritz. Istotnie pochodzi on od niemieckiego czasownika-spritzen. Cesarstwo Austro-Węgier było właścicielem regionu Veneto w XIX wieku. Kiedy żołnierze pierwszy raz próbowali włoskich win, były one dla nich oczywiście za…mocne (amatorzy
RafalCookKrem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 4 żółtka 8 łyżek cukru pudru Poncz: 350 ml mocnej słodzonej kawy espresso 100 ml likieru amaretto lub rumu Mus truskawkowy: 350 g świeżych truskawek 1 łyżka cukru 100 ml wody 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: Ciemne kakao do oprószenia Sposób przygotowania: Poncz(...)Zaparzoną i ostudzoną kawę wymieszać z likierem amaretto lub rumem. Odstawić. Przygotować truskawkowy mus: Obrane z szypułek truskawki pokroić wsypać do rondelka dodać cukier i wlać wodę, gotować do momentu aż się rozpadną, zmiksować blenderem na mus. Do gorącej masy wsypać suchą galaretkę, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Przygotować krem: Żółtka jaj połączyć z cukrem pudrem i utrzeć
Wanilia i Kardamon