Lubię takie kremowe likiery szczególnie zimową porą. Zawsze przygotowuję tego typu alkohol na świąteczny stół. Można go przygotować bez żadnego trudu. Wychodzi gęsty i kremowy. Składniki (na 1 litr likieru): 100 ml spirytusu 96% 250 ml whiskey 40% 1 puszka masy kajmakowej (u mnie 510 g) 200 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki kawy rozpuszczanej + 3 łyżki wrzątku cukier puder Sposób przygotowania: 1. Puszkę masy włożyć do garnka z wrzątkiem, by masa była luźniejsza. Przelać ją do miski. Przest... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...