minut – do mocnego zrumienienia *** *** Chlebek lekko studzimy w foremce, następnie wyjmujemy i podajemy *** *** Najlepiej smakuje na ciepło, prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z ApetytemDobrze znana sałatka w nieco innej odsłonie. :) Łatwa i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka oliwa z oliwek sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól
DominikaDolcidylemat co zrobić z brukselką, zróbcie taką sałatkę. Składniki: ok. 500 g brukselki ok. 250 g małych pomidorków (ja użyłam mieszanki) parmezan 1 sałata rzymska pieprz, sól i cukier do smaku oliwa ocet balsamiczny Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. (Na około 1,5 litra wody wsypałam 2 lekko czubate łyżeczki soli i 1 płaską łyżkę cukru
Codzienna kuchnia niecodziennasobą do pracy? Zapraszam na pyszną sałatkę z tuńczykiem, fasolą czerwoną i serkiem wiejskim. Pychotka Składniki: 1 serek wiejski 2 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100g fasoli czerwonej z puszki 100g drobnego makaronu pół cebuli pęczek szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy, studzimy i siekamy na cząstki
Cukiernia Pychotkidodajemy dwie łyżki majonezu, doprawiamy pieprzem i lekko solą – pamiętajmy, żeby nie przesolić gdyż makrela i ogórek są już dosyć słone, następnie dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta z makreli i jajek podana na białym lub pełnoziarnistym pieczywie to doskonałe źródło energii na śniadanie. Z apraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Naleśniki z jabłkami
Księga-Smakuprażyć na suchej patelni, aż stanie się lekko złoty. Następnie przełożyć do kielicha blendera i dodać oliwę z oliwek. Miksować tak długo, aż pasta stanie się gładka i aksamitna. Gotową pastę przechowywać w lodówce. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kuleczki sezamowe w karmelowej skorupce Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakgęsty można dodać więcej soku z cytryny. SAŁATKA: Pomidory kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki. Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka. Na półmisek wykładamy mieszankę sałat, polewamy 1 łyżką winegretu i dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy pomidory, rzodkiewkę, cebulę i paprykę. Lekko solimy. Posypujemy natką pietruszki i pestkami słonecznika. Przed
cool and mintyjest tak wyraźny a koniec wieńczy lekka pikantność pieprzu. Podsumowanie: Jest to zdecydowanie intrygująca nowość wpośród raw batonów. Co prawda nie jest to dla nas przekąska, którą mogłybyśmy jeść solo między posiłkami ze względu na zbyt intensywne smaki czosnku czy przypraw ale znalazłyśmy dla nich fantastyczne zastosowanie! Jako dodatek do sałatek czy naszej wersji „sajgonek” sprawdzają się genialnie i każdemu
Candy Pandasszybki w wykonaniu. Idealnie smakuje np z sałatką wiosenną Sezon grillowy w pełni więc może Wam się przyda taki pomysł na kurczaka. Polecam! Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki soku z cytryny 100 g startego zółtego sera sól pieprz Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć
O kuchni z uczuciemwyschła. Ma być soczysta lekko podduszona. Krok 4 Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidora smażmy i kroimy w ćwiartki , sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól,pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody. mieszamy i gotowe.Na talerz wykładamy sałatkę dwa rodzaje kaszy pół na pół na to fasolka szparagowa
Różowa kuchniaudziału widelca. Do bułeczek bao wrzuciłem jeszcze słynną sałatkę coleslaw, ale żeby nie było nudno, to nowej odsłonie z czerwonej kapusty z gruszką. Oczywiście czym byłby fast-food bez dobrego sosu i frytek? Dlatego nie mogło zabraknąć domowego sosu barbecue z naszymi polskimi wędzonymi śliwkami, które nadają mu niepowtarzalnego aromatu. I lekkich frytek z pietruszki. To jak, piszecie się
Food Squarepory jadłam.Jednak już pora na przepisy lekkie , niskotluszczowen( i takie będą moje przepisy),tak więc śledzcie dalej mój blog i starajcie się tak komponować przepisy jak do tej pory.Dalej będę podawać kaloryczność danej potrawy i jej skład.Jedzmy kochani 5 posiłków małych dziennie,zastąpmy śmietanę jogurtem naturalnym i podawajmy dużo sałatek i surówek, a dieta będzie smaczna i przyjemna
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipasem, a to idealny czas na lekkie i szybkie w przygotowaniu przekąski. Wiele osób chce w tym czasie zgubić co nieco po zimie, a dzisiejszy przepis na łódeczki z sałaty doskonale się do tego nadaje, to kanapki w wersji light. Te łódeczki to jakby powiedział Wojciech Modest Amaro zdekonstruowana klasyczna sałatka caprese. Zachęcam was gorąco do eksperymentowania z klasycznymi przepisami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięroku powstała najbardziej znana na świecie sałatka. Wariacji na jej temat jej bardzo dużo. Cezar z kurczakiem, z grillowanym łososiem, czy nawet z krewetkami. Ja również postanowiłem zrobić swoją wersję bazując na dwóch podstawowych składnikach – sałacie i parmezanie. A ponieważ na zewnątrz coraz cieplej i czasami chciałoby się zjeść coś lekkiego i innego niż kotlet czy inne smażone
Jacob Tastespasem, a to idealny czas na lekkie i szybkie w przygotowaniu przekąski. Wiele osób chce w tym czasie zgubić co nieco po zimie, a dzisiejszy przepis na łódeczki z sałaty doskonale się do tego nadaje, to kanapki w wersji light. Te łódeczki to jakby powiedział Wojciech Modest Amaro zdekonstruowana klasyczna sałatka caprese. Zachęcam was gorąco do eksperymentowania z klasycznymi przepisami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękilkunastu minut z każdej strony. Sos do sałatki możemy przygotować dzień lub kilka godzin wcześniej przed planowanym spożyciem. Wystarczy połączyć ze sobą przeznaczone na niego komponenty (najlepiej zrobić to w słoiku ze szczelną zakrętką), a następnie tuż przed podaniem polać nim sałatę i wymieszać. Jako dodatek do kurczaka i sałaty proponuję lekko opieczoną kajzerkę :) Smacznego
MyCookBook.pllekko zmiękły (powinny być nadal lekko chrupiące). Groszek ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać warzywa z ryżem i mięsem jeszcze na ciepło. Doprawić całość curry i solą. Można jeść na ciepło, ale najlepiej smakuje jak postoi przez noc w lodówce i smaki się przegryzą. Wtedy można jeść albo zimną jako sałatkę, albo na ciepło jako rozgrzewające, pełnowartościowe danie
Kulinarne Inspiracjeumyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą do sałatek, a na sam koniec skropić sokiem z cytryny. Przygotowanego łososia umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec około 25-30 minut w 180 °C (najlepiej pod przykryciem). W międzyczasie szpinak umyć, a czosnek drobno posiekać. W garnku rozpuścić masło i przesmażyć posiekany szpinak. Gdy lekko zmieni kolor, dodać szpinak. Gdy zmniejszy swą
Ugotowaćzdrowo zakończyć mijający rok ... :) Zdrowa, kolorowa sałatka SKŁADNIKI : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1/2 pora 1 ogórek zielony 2 pomidory sól pieprz 2 duże łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka czarnuszka Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórka i pomidory obrać ze skórki i pokroić. Pora pokroić na drobne kawałki. Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie na twardo, następnie ostudzić, obrać
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprogiem możemy szybko przygotować bardzo smaczną sałatkę. Potrzebujemy: słoik selera konserwowego słoik selera z marchewką łodygę selera naciowego 1 czerwoną paprykę szynkę - najlepiej drobiową puszkę kukurydzy majonez sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Seler ze słoika odciskamy, kroimy drobniej.Seler naciowy i paprykę kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w cienkie paseczki. Całość lekko solimy, pieprzymy, dodajemy 2-3 łyżki majonezu. Mieszamy, dodajemy
Walijskie Pichcenielekko orzechowa, w konsystencji trochę chrupiąca. Myślę, że warto jej spróbować, jeśli gdzieś ją zobaczycie. Jest tylko jeden szkopuł - w czasie gotowania (i już nawet moczenia), borlotti traci swoje śliczne różowe kropeczki i przybiera kolor beżowy. Straszna szkoda... Dla porównania, w niskiej szklance fasola sucha, a w wysokiej po nocnym moczeniu. W kuchni fasolę żurawinową wykorzystuje się do przygotowywania sałatek(...)pęczek posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Wlej wodę do garnka, wrzuć do niej fasolę i zagotuj. Gotuj na dużym ogniu przez 10-15 min., następnie lekko posól fasolę, zmniejsz ogień do małego i gotuj jeszcze 25-35 min. Dodaj pomidory z puszki i marchewkę i gotuj jeszcze ok. 20 min., aż fasola będzie miękka
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam makarony. To jedna z lżejszych wersji, bo na formę pracujemy przecież cały rok. Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też
Karola gotujeAmerican cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z
Korniszonkikulinarną podróż do Grecji. Kuchnia tego kraju pokazuje, że na prawdę niewiele trzeba, by z prostych składników wyczarować bardzo smaczne danie. Dowodem na to jest ta pyszna sałatka ze szparagami, szpinakiem i winogronami. Urzekła mnie swoim smakiem i teksturą: jest kremowa dzięki gęstemu jogurtowi greckiemu. Świeżości nadaje szpinak, szczypiorek i koperek. Swoją chrupkość zawdzięcza uprażonym migdałom, a odrobinę słodyczy winogronom(...)większą kostkę i wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy około 5 minut, wyjmujemy z bulionu kurczaka i odstawiamy do wystudzenia. Szparagi myjemy, odłamujemy stwardniałe końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty. Gotowe odcedzamy i szybko umieszczamy w wodzie z lodem, by nie utraciły swojego koloru. Do kurczaka dodajemy umyte winogrona, pokrojone na większe kawałki szparagi, szpinak
Wędrówki po kuchniPrzepyszny, dietetyczny, lekki i zdrowy. Czego chcieć więcej od dania idealnego na obiad? Wiem, że początek roku to często czas, gdy podejmujemy różne wyzwania, a często jest to także zmiana złych nawyków i początek zdrowego odżywiania. Początki nie są łatwe, ale zdecydowanie będą dużo przyjemniejsze, gdy będziemy jedli przede wszystkim smacznie! a zdrowo tak jakby w nawiasie czy przy okazji(...)spróbujcie sami i oceńcie, czy mięso z indyka w połączeniu z cukinią i suszonymi pomidorami może je przypominać? Jako dodatek możecie ugotować trochę ryżu lub kaszy gryczanej i przygotować sałatkę z pomidorków koktajlowych <3 Wykonanie Zmiel mięso, dodaj do niego wodę i wymieszaj używając dłoni ;p Zetrzyj na tarce o dużych oczkach cukinię. Pokrój pomidory w drobną kostkę. Cebulę
Eat me! Fit me!kupiłam go w internetowym sklepie z produktami arabskimi przy okazji większych zakupów, o których opowiem Wam w ramach cyklu "Moje #kuchenneskarby" , na który zapraszam już w najbliższą niedzielę. Sałatka z moghrabieh (izraelskiego kuskusu) z brokułami, burakami, fetą i kuminowym jogurtem Składniki (na 4 porcje): 400 g moghrabieh (izraelskiego kuskusu) - możecie zamienić na makaron orzo (w kształcie ryżu) lub muszelki(...)minutach do garnka dorzuć brokuła i gotuj razem z izraelskim kuskusem przez kolejne 5-7 minut, aż oba produkty ugotują się al dente (kuskus ma pozostać sprężysty, a brokuł lekko twardy). Odcedź na durszlaku i pozostaw do przestygnięcia. W tym czasie pokrój buraki na półplasterki. Większe liście szpinaku pokrój w paseczki, mniejsze możesz zostawić w całości. Na suchej patelni
Chilli Czosnek i Oliwaświeżo zmielony pieprz 1 szklanka pokrojonych truskawek Dodatkowo: 200 g ryżu basmati Skworcu i 1 i 3/4 szklanki wody sól 1 łyżka oleju lub masła u mnie sałatka z nagietkiem Wykonanie: Filety z kurczaka opłukać, osuszyć i doprawić solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypać chili, paprykę, rozmaryn, oliwę, sok i skórkę z limonki, wymieszać i tą mieszanką(...)nadmiar skrobi, po dwudziestu minutach opłukać i odsączyć. W garnku rozgrzewamy olej lub masło, dodajemy ryż i podgrzewamy na małym ogniu do czasu aż ziarenka ryżu będą się robić lekko przezroczyste. Następnie zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na średnim ogniu do momentu, aż ryż wchłonie całą wodę. Nie mieszamy! Garnek zdejmujemy
Blondynka Gotujebokach. Całość obsypujemy przygotowanymi wcześniej okruszkami, lekko dociskając, aby się przykleiły *** *** Gotowe ciasto wkładamy na minimum dwie godziny do lodówki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ciasto dyniowe
Blog z ApetytemSłodko-kwaśne marynowane wiśnie. Przepis na lekko korzenne marynowane wiśnie na zimę. Łagodne, ciepłe i korzenne przyprawy w zupełności wystarczą, aby wzbogacić smak owoców zamkniętych w tych słoikach, ale go nie zdominować. Te wiśnie można zastosować jako dodatek do pieczonych mięs : wieprzowiny lub drobiu. Odcedzone wiśnie można również serwować jako składnik sałatki z serem feta i pieczonym mięsem, można
Moja Książka KucharskaPanierowany kalafior, i jajo sadzone, albo sałatka z pomidorów i cebuli, albo zielona sałata, do tego młode ziemniaki z masłem i koperkiem … tak, mięso zdecydowanie nie jest mi teraz potrzebne;) 1 kalafior 2-3 jajka bułka tarta kwasek cytrynowy sól, pieprz, cukier olej Podzielony na różyczki kalafior gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości kwasku
Smaki Na Talerzubardziej złożone, ale też bogatsze w smaku. Sałatka z młodych ziemniaków, bobu i fasolki Danie w stylu włoskim, bo składnikiem sprowadzającym wszystkie trzy warzywa do jednego mianownika jest proste pesto. Ale młode ziemniaki muszą być polskie! Bób z migdałowym pesto z suszonymi pomidorami Bób z pesto z migdałów- aromatyczne danie, w którym lekki orzechowy smak bobu podbijają subtelnie migdały
Niedzielny kucharzsmażyć z obu stron na lekko złoty kolor , a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym. Podawać solo lub z ulubionym sosem. Tuńczyk to źródło pełnowartościowego białka czy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza witaminy B, A i D, fosfor, żelazo i na dodatek jest fit! To doskonała baza do sałatek, kanapek, makaronów czy zapiekanek, świetnie nadaje
Di gotujeMuffinki z czekoladą mają dla mnie kilka niepodważalnych zalet. Po pierwsze można je przygotować w pół godziny, po drugie pasują na każdą okazję - do podjadania
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasobie obiadu bez jakiegokolwiek warzywa. Obiad bez sałatki, surówki, czy choćby ogórka kiszonego to nie obiad! Oczywiście w sezonie na piękne i świeże warzywa wybór jest ogromy i można poszaleć. Zimą wykorzystujemy głównie przetwory i kiszonki, ale czasem warto odbiec od tej reguły. Mam dla Was prostą i pyszną surówkę z aromatycznym, lekko czosnkowym sosem. Poznaj recepturę
PichceniomaniaMoja wersja Caprese - na wzór włoskiej sałatki, przyrządzona z pokrojonych gotowanych buraczków skropionych octem balsamicznym przełożonych na przemian mozzarellą, posypana prażonym słonecznikiem i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Składniki: 2 duże buraki 250g mozzarelli 3 łyżki łuskanego słonecznika ocet balsamiczny świeżo zmielony kolorowy pieprz sól liście sałaty Wykonanie: 1. Buraki ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić, pokroić w plastry
Szalona Kuchnia EwelinyTo nie pierwsza sałatka brokułowa na moim blogu i z pewnością nie ostatnia tego typu kompozycja. Sałatki z brokuła są naprawdę proste w przygotowaniu, bo warzywo
nietylkopasta.ploliwy z oliwek i gotowe! Lekkie śniadanie, przystawka czy niezły pomysł na np. Andrzejkowe Party! Dla urozmaicenia smaków, można dodać podprażone na suchej patelni orzechy włoskie, słonecznik czy posypać ziarnami sezamu. Bardzo lubię łączyć pieczone buraki z kremowym serkiem i czarnuszką, doskonale to smakuje! Jeszcze tylko chrupiąca ciabatta i gotowe! Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem
Moja smaczna kuchniasprawdza się jako drugie śniadanie albo lekki posiłek przed treningiem. Jego przygotowanie sprowadza się do zmiksowania wszystkich składników w blenderze. A co za tym idzie jest pysznie, szybko i zdrowo! Roszponka – mała roślina o wielkiej wartości Roszponka to roślinka, której warto poświęcić trochę uwagi. Nie tylko nadaje się jako podstawa do sałatki ale także jako główny składnik zielonych koktajli
Book of spellsświetną propozycję na sałatkę z ogórkiem i koperkiem. Idealna na wszelkie przyjęcia ale też na co dzień. Pychotka Składniki: 200g szynki konserwowej 100g ryżu pół puszki kukurydzy 1 długi ogórek szklarniowy lub 4 ogórki gruntowe garść koperku majonez, jogurt Sposób wykonania: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Wstudzić. Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórek obrać
Cukiernia Pychotkiserwują tam również włoskie przysmaki takie jak sałatki czy desery, ale nie znajdziecie ich w stałym menu tylko na tablicy kredowej, która znajduje sie na jednej ze ścian i która zmienia się w zależności od dostępności składników. Włoskie przysmaki na zamówienie Sam lokal to ciekawe i klimatyczne miejsce. Całość jest utrzymana w lekko włoskich lub prowansalskich klimatach. Nie znajdziecie
RelaxtimeChyba nie znam osoby, która nie lubiłaby sałatki jarzynowej. Jest po prostu wspaniała i najlepiej smakuje w czasie świąt Wielkanocnych czy Bożonarodzeniowych. Momentami lubię wracać do
Be Fit Be StrongMarchewka jak wielu z Was wiadomo jest bogatym źródłem witaminy A i potasu. Ananas także bogaty jest w potas oraz w witaminę C. Surówka jest lekka
Niebieski kubek z kawasmak jak kalarepa). U mnie dziś pyszna sałatka! Składniki: 1 brokuł 20 dag pieczarek 20 dag koktajlowych pomidorków 2 łodygi selera naciowego 1 cytryna 1 pęczek szczypiorku sól do smaku pieprz do smaku majonez Wykonanie: Brokuł podzielić na różyczki, przelać wrzątkiem i osuszyć. Pieczarki dokładnie opłukać, cienko pokroić, skropić sokiem z cytryny, lekko posolić i gdy puszczą sok odlać
Tradycyjna KuchniaKuskus wcale nie musi być pszenny, można przygotować go z kalafiora, który po rozdrobnieniu przypomina właśnie kuskus. Jeśli wcześniej upieczemy go w piekarniku, nabierze lekko orzechowego
Smakowity Blog Kulinarnyorzezwiajaca i lekko slodka. Calosc to perfekcyjny, lekki, smaczny i szybki obiad. Polecam! Skladniki : 250g bialej ryby (u mnie lupacz) 1 jajko 2-3 lyzki maki 2 lyzki wiorkow kokosowych sol, pieprz tluszcze do smazenia pol glowki salaty lodowej pol zielonego ogorka 2 lyzki majonezu 1 lyzka sosu sweet chilli Przygotowanie : Przygotowanie salatki - salate posztakowac, ogorka dokladnie umyc, przekroic wzdluz
Codzienne Gotowaniepieprz Przygotowanie: Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy i dzielimy na różyczki. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem. Ogórka obieramy, kroimy go w kostkę razem z serem fetą. Wszystkie przygotowane składniki łączymy, polewamy majonezem i śmietaną a doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę podajemy z ulubionym chlebkiem
Zainspirowana w kuchnisera i jajek. Widziałam różne wersje tej sałatki, z pieczarkami marynowanymi, smażonymi i gotowanymi, ja wybrałam gotowane i wyszła bardzo dobra. 0,5 kg pieczarek 3 jajka 150 g żółtego sera 3 łodygki selera naciowego majonez sól pieprz Pieczarki dokładnie umyć, pokroić na niewielkie cząstki i obgotować w osolonej wodzie (ale tylko lekko) i odcedzić. Jajka ugotować na twardo
Jadło i czytadłoSałatki są ciekawą alternatywą dla kanapek - na drugie śniadanie :) Odpowiednio skomponowane dostarczają wszystkich potrzebnych składników odżywczych :) Składniki : 80 g tuńczyka z puszki garść sałaty np. lodowej 3 łyżki ryżu (najlepiej brązowy) 4 pomidory koktajlowe 1 ugotowane jajko 2 łyżeczki majonezu sól, pieprz Do pojemniczka włożyć lekko rozdrobnioną sałatę, tuńczyka i ryż. Wkroić jajko i pomidory. Dodać majonez i doprawić
Chocolate Muffin BlogUwielbiam ten czas, gdy na sklepowych półkach można znaleźć świeże figi. W zeszłym roku przygotowywałem przystawkę/sałatkę z figami, mozzarellą i awokado . Dziś inna propozycja
kulinarnyJastopni. Podpiec do lekkiego zrumienienia. Na podpieczone ciasto wysypać równomiernie otręby, a na nie nałożyć farsz paprykowy. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać odrobinę soli i pieprz. Wylać na farsz. Wierzch posypać drobno utartym serem. Zapiekać w 190 stopniach do zrumienienia się sera. Taka tarta dobrze smakuje z prostą sałatką z pomidora ze szczypiorkiem. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodzienna