Choróbsko mi nie odpuszcza... Zakatarzona musiałam dzisiaj pojechać na wykład z anatomii, ale całe szczęście udało mi się wrócić wcześniej. Jutro od rana mam zajęcia z
Be Fit Be StrongWczorajszy dzień wraz z dzisiejszym poświęcam nauce. Niestety.. wiem, że nie uda mi się nauczyć wszystkich mięśni w dwa dni. Nauczyć, nie przypomnieć, gdyż z
Be Fit Be Strongfioletowo-brązowy, o smaku delikatnym lub z lekką goryczką. Sezon na jarmuż trwa od września do początku zimy. Jarmuż do niedawna był praktycznie nieznanym warzywem i traktowano go raczej jak roślinę ozdobną. Obecnie staje się już coraz bardziej popularny i dostępny w sklepach. Można go podać na surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć
Kuchnia MagdaLenyfioletowo-brązowy, o smaku delikatnym lub z lekką goryczką. Sezon na jarmuż trwa od września do początku zimy. Jarmuż do niedawna był praktycznie nieznanym warzywem i traktowano go raczej jak roślinę ozdobną. Obecnie staje się już coraz bardziej popularny i dostępny w sklepach. Można go podać na surowo, np. w postaci sałatki lub przygotować na wiele sposobów: wycisnąć
Kuchnia MagdaLenyminut – do mocnego zrumienienia *** *** Chlebek lekko studzimy w foremce, następnie wyjmujemy i podajemy *** *** Najlepiej smakuje na ciepło, prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z ApetytemDobrze znana sałatka w nieco innej odsłonie. :) Łatwa i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka oliwa z oliwek sól pieprz 1 brokuł (500 g) mała puszka kukurydzy (170 g) 200 g sera gorgonzola garść prażonych nasion słonecznika rzeżucha do posypania Sos: 2 łyżki lekkiego majonezu 4 łyżki jogurtu greckiego 2 garście startego parmezanu sól
DominikaDolcidylemat co zrobić z brukselką, zróbcie taką sałatkę. Składniki: ok. 500 g brukselki ok. 250 g małych pomidorków (ja użyłam mieszanki) parmezan 1 sałata rzymska pieprz, sól i cukier do smaku oliwa ocet balsamiczny Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. (Na około 1,5 litra wody wsypałam 2 lekko czubate łyżeczki soli i 1 płaską łyżkę cukru
Codzienna kuchnia niecodziennasobą do pracy? Zapraszam na pyszną sałatkę z tuńczykiem, fasolą czerwoną i serkiem wiejskim. Pychotka Składniki: 1 serek wiejski 2 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100g fasoli czerwonej z puszki 100g drobnego makaronu pół cebuli pęczek szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Jajka gotujemy, studzimy i siekamy na cząstki
Cukiernia Pychotkidodajemy dwie łyżki majonezu, doprawiamy pieprzem i lekko solą – pamiętajmy, żeby nie przesolić gdyż makrela i ogórek są już dosyć słone, następnie dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta z makreli i jajek podana na białym lub pełnoziarnistym pieczywie to doskonałe źródło energii na śniadanie. Z apraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i fetą Naleśniki z jabłkami
Księga-Smakuprażyć na suchej patelni, aż stanie się lekko złoty. Następnie przełożyć do kielicha blendera i dodać oliwę z oliwek. Miksować tak długo, aż pasta stanie się gładka i aksamitna. Gotową pastę przechowywać w lodówce. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kuleczki sezamowe w karmelowej skorupce Stek z tuńczyka w sezamie z sałatką z rukoli i pomarańczy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Oryginalny smakgęsty można dodać więcej soku z cytryny. SAŁATKA: Pomidory kroimy w grube plastry, a następnie w kostkę. Rzodkiewkę kroimy w plasterki, paprykę w cienkie paseczki. Czerwoną cebulę kroimy w cienkie piórka. Na półmisek wykładamy mieszankę sałat, polewamy 1 łyżką winegretu i dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy pomidory, rzodkiewkę, cebulę i paprykę. Lekko solimy. Posypujemy natką pietruszki i pestkami słonecznika. Przed
cool and mintyjest tak wyraźny a koniec wieńczy lekka pikantność pieprzu. Podsumowanie: Jest to zdecydowanie intrygująca nowość wpośród raw batonów. Co prawda nie jest to dla nas przekąska, którą mogłybyśmy jeść solo między posiłkami ze względu na zbyt intensywne smaki czosnku czy przypraw ale znalazłyśmy dla nich fantastyczne zastosowanie! Jako dodatek do sałatek czy naszej wersji „sajgonek” sprawdzają się genialnie i każdemu
Candy Pandasszybki w wykonaniu. Idealnie smakuje np z sałatką wiosenną Sezon grillowy w pełni więc może Wam się przyda taki pomysł na kurczaka. Polecam! Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki soku z cytryny 100 g startego zółtego sera sól pieprz Piersi z kurczaka podzielić na kotlety. Każdy z nich skropić lekko sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć
O kuchni z uczuciemwyschła. Ma być soczysta lekko podduszona. Krok 4 Ogórka obieramy ze skórki i kroimy go w ćwiartki, pomidora smażmy i kroimy w ćwiartki , sałatę myjemy i rwiemy w palcach. Dodajemy sól,pieprz do smaku i sok z cytryny, ewentualnie z 2 łyżki wody. mieszamy i gotowe.Na talerz wykładamy sałatkę dwa rodzaje kaszy pół na pół na to fasolka szparagowa
Różowa kuchniaudziału widelca. Do bułeczek bao wrzuciłem jeszcze słynną sałatkę coleslaw, ale żeby nie było nudno, to nowej odsłonie z czerwonej kapusty z gruszką. Oczywiście czym byłby fast-food bez dobrego sosu i frytek? Dlatego nie mogło zabraknąć domowego sosu barbecue z naszymi polskimi wędzonymi śliwkami, które nadają mu niepowtarzalnego aromatu. I lekkich frytek z pietruszki. To jak, piszecie się
Food Square