ugotowaniu staje się lekko przezroczysty, a neutralny smak, jaki posiada, pozwala na istne szaleństwo w przygotowywaniu do niego sosów i użycia rozmaitych dodatków. Na rynku dostępnych jest kilka rodzajów, m.in.wstążki i nitki. Ja zdecydowanie wybieram pierwszy wariant! Makaron rewelacyjnie smakuje na ciepło, ale z pewnością sprawdzi się również w wersji na zimno, jako składnik sałatek czy samodzielny dodatek
Sajkofanka smakupodobnie jak do sałatki z botwinki dodałam do sosu: miód, ocet winny, sos sojowy, sos sweet chilli i dodatkowo majonez delikatny, ale w roladkach znalazła się też pyszna smażona kaczka i pomidorki koktajlowe. Majonezowe roladki z botwiną i kaczką wyszły bardzo smaczne, wyglądały również apetycznie. Ten majonez doskonale w cieście zastępuje olej. Naleśniki wyszły rewelacyjne, lekkie, puszyste, doskonale nadają się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębraku białego puchu, lekkich mokrych płatków, przylepiających się do czapki. Marznące dłonie, uśmiechnięte rumiane twarze. A tu co? Szaro, buro, wietrznie i deszczowo. Nastrój świąt też jakoś zanikł. Te ozdoby wystawiane ponad miesiąc prędzej, straciły już swój urok. Nie czuję tegorocznych świąt. Postanowiłam więc wprowadzic odrobinę wspomnień i nutki świątecznej, w kuchni rzecz jasna. Uwielbiam sałatki śledziowe. Przedstawiam Wam moją
W kuchni Karmel-itkiIdzie wiosna, za oknami ale również i na talerzu :) Bukiet kolorowych warzyw podanych z grillowanym kurczakiem i sadzonym jajkiem pasuje na kolację, lekki obiad w pracy
ChilliJemyFasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle. Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób
ChilliJemyTureckie smaki są dość specyficzne, a zarazem niesamowite. W jednym kęsie możemy poczuć wiele różnych smaków przeplatających się ze sobą i tworzących idealną całość. Jednakże, gdybyśmy
Be Fit Be StrongSkładniki: bakłażan 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 1 łyżka czerwonego octu winnego sól pieprz Przygotowanie: 1. Pokrój bakłażana na 1 cm
AZgotuj!Pomarańczowa rozpusta. przepis na dwie porcje SZAFRANOWE PÓŁKULE 60 ml smietany kremówki 25 ml mleka 1 łyżeczka żelatyny sól i szczypta szafranu do smaku Śmietanę i
na gazieSkładniki: 1 duża pierś kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa (w kawałkach) 6 gałązek selera naciowego 1-2 łyżeczki musztardy 3 łyżki majonezu,
IMPRESJA SMAKUocet wylewa się dosłownie po kropelce! To duże ułatwienie, ponieważ już nie raz zdarzyło mi się go nalać za dużo XD Ma wspaniały, intensywnie jabłkowy smak i piękny kolor. Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 średnia główka sałaty lodowej puszka kukurydzy (użyłam firmy Jamar ) 1 ogórek zielony opakowanie mini mozzarelli 2 jajka płatki kukurydziane(...)płatkach kukurydzianych i od razu wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor. Gdy będą gotowe odkładamy na ręcznik papierowy do odcieknięcia i zostawiamy do lekkiego przestudzenia. Oliwę dokładnie łączymy z octem jabłkowym, miodem, musztardą, czosnkiem, oregano, pieprzem i solą. Najlepiej użyć do tego słoiczka – dodać do niego wszystkie składniki, zakręcić i kilka razy porządnie wstrząsnąć
PatiGotujezrobiliśmy razem z niedzielnym obiadem, na który był również kurczak, tyle że panierowany w bułce. Ziemniaki i sałatka ze szpinaku też pochodzą z niedzielnego obiadu. No i na deser sałatka warzywno-owocowa przygotowana przez nas wieczorem. Czas – 10 minut. Sami widzicie, że przygotowanie czterech lanczy to łatwizna. Dwa dania trafiły do zamrażalnika, spakowane do plastikowych pudełek i gotowe do zabrania(...)tydzień roboczy nie trwa cztery dni. Ostatnio rozmawialiśmy też z Agnieszką, że pomysł z ośmiogodzinnym dniem pracy jest zupełnie do bani. Lubimy naszą pracę, ale osiem godzin to lekka przesada, bo, jeśli masz np. jakąś sprawę w urzędzie to nie załatwisz jej ani przed ani po pracy. Siedem to byłoby w sam raz. Tak sobie rozmawialiśmy, nie wiedząc, że jedna
Niedzielny kucharzkurczaka" sałatkę i posiłek gotowy. D zięki temu, że kurczak jest zawinięty w ciasto francuskie, inne węglowodanowe dodatki typu ryż, makaron czy ziemniaki nie są już potrzebne. Składniki: filet z kurczaka, opakowanie ciasta francuskiego, 200 g pieczarek, duża cebula, 4 plastry żółtego sera, sól, pieprz, 1 jajko. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę i lekko poddusić
Moja kraina smakówpieczenia i posmarowanym lekko olejem. Kaszę gryczaną ugotować w dwóch szklankach osolonego wrzątku. W tym czasie buraka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić octem winnym. Cebulę drobno posiekać, a paprykę pokroić. Warzywa zeszklić na małej ilości oleju i wymieszać z burakiem. Całość doprawić na ostro solą i pieprzem. Ugotowaną, gorącą kaszę wymieszać z sałatką buraczaną i posypać
Przepisy Mikołajasycąca sałatka z ryżem, paluszkami krabowymi i ogórkiem. Do tego jest bardzo łatwa i szybka do zrobienia. Doskonale sprawdzi się na domową imprezę. Składniki: 250 g paluszków krabowych 2/3 szklanki ryżu 3-4 ogórki konserwowe 1 średnia czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 pęczka szczypiorku majonez sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie
magiczna kuchnia Kasizaleta takiej sałatki to jej szybkie przygotowanie i składniki ,które raczej w każdym domu mamy pod ręką. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej 4 średnie ogórki kiszone 6 jajek 2 średnie cebule 10 dag sera żółtego ( dowolny) 2 łyżki majonezu sól pieprz do smaku WYKONANIE Jajka gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w drobną kostkę, lekko solimy
W kuchennym oknie Ewy