Sałatka, którą robi się w 5 minut! Kilka prostych składników i nasz lunchbox gotowy! :) Składniki: 1 jajko, 50g mix sałat, kilka plasterków pomidora, kilka plasterków ogórka zielonego, kiełki rzodkiewki, pieprz, sól Przygotowanie: Jajko wbijamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy jajko pod przykryciem, aż białko nam się całkiem zetnie, ale żółtko pozostanie lekko płynne. W tym czas myjemy ogórka, pomidora i kroimy
Lena GotujeOstatnio oszalałam na punkcie sałatek. Oczywiście nie dlatego, że się odchudzam… Po prostu, doceniłam fakt ich szybkiego przygotowania. Wcześniej jadałam je tylko od czasu do
Be Fit Be Strongwłoskim klimacie Zapraszam! Sałatka z szynką szwarcwaldzką pomidory (ilość w zależności od wielkości półmiska) rukola szynka szwarcwaldzka parmezan ziarna słonecznika, Sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny odrobina soli 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie) Pomidory kroimy w plastry, rukolę myjemy, a następnie suszymy, parmezan kroimy w cienkie plasterki, słonecznik lekko prażymy, a szynkę zwijamy
Kuchnia moimi oczamiSałatka z pomidorów z parmezanem Składniki: dojrzałe pomidory (wybrałam w różnych kolorach) 1 mała czerwona cebula ząbek czosnku parmezan lub pecorino romano (albo inny ostry dojrzewający ser) świeża bazylia oliwa sól świeżo mielony pieprz Cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek posiekać. Pomidory pokroić. Warzywa przełożyć do miski, dodać listki bazylii, lekko posolić, posypać
Obiad gotowykolejne 30 minut. Następnie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i czekamy jeszcze 1 godzinę *** *** Ciasto po upieczeniu trochę opada, jest to normalne. Ciasto zawsze wychodzi, tylko należy ściśle trzymać się przepisu *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE
Blog z Apetytemzdecydowana faworytka wśród wszystkich sałatek . Lubimy ją ze względu na smak i łatwość wykonania. składniki: 1 brokuł (lub paczka mrożonego) 150 g szynki konserwowej 200 g sera typu feta 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 2 łyżki sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika wykonanie: Brokuł dzielę na różyczki i wrzucam na lekko osolony wrzątek, gotuję
babka w formiesałatkę. Dodatkowo można dodać grzanki. Gotowe. Obiad do pudełka : Kurczak z makaronem w sosie pomidorowym Czas wykonania: 20 min Składniki: 200 g fileta z kurczaka 70 g makaronu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżka oleju kokosowego 4 łyżki passaty pomidorowej ( Przepis na blogu ) świeże zioła Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko osolonej
KuchniaWeDwoje.plsuper smaczną, kolorową sałatkę obiadową. :) Składniki - 1 główka młodej kapusty - 1 cebula - 1 papryka czerwona - łyżka masła - pół pęczka koperku - pół łyżeczki czosnku mielonego - szczypta majeranku - sól, pieprz do smaku Wykonanie Kapustę szatkuję, paprykę kroję w paski, cebulę w kostkę. W dużej, głębokiej patelni roztapiam łyżkę masła dodaję do niego cebulę i paprykę, lekko duszę. Dodaję kapustę i dolewam dosłownie
Kuchnia z widokiem na ogróddania obiadowe: zupy, sałatki, kopytka, kotleciki, pulpety czy tarta. Ale przy okazji tego „zadania” od ładnebebe uświadomiłam sobie, że nie ma na bogu ciasta, chociaż o cieście z kaszy jaglanej myślałam nie raz. Powstał więc ten jagielnik, z dodatkiem wiórków, mąki i mleka kokosowego. Jest wegański i bezglutenowy, zdrowy i pyszny – szczególnie jeszcze lekko ciepły z dodatkiem
Cooking for Emilywitamin polecam sałatkę z porów, pożywną ,smaczną i łatwą w przygotowaniu. Składniki : 2 duże pory , 4 jajka gotowane, 3-4 ogórki w occie w zależności od wielkości , 1 kiełbasa ( może być kawałek szynki ), majonez, sól,pieprz, Wszystko kroić w pół plasterki, Pokrojoną porę ” morzę „( czyli przelewam wrzątkiem i zimną wodą ,żeby była lekko strawna ) Pokrojone składniki mieszamy
Pysznosci Babci Basijest Tabbouleh – odmiana sałatki warzywnej z kaszy bulgur, z dodatkiem cebuli, czosnku oraz świeżych ziół. Ja dziś mam dla Was swoją wersję Tabbolueh z dodatkiem bobu, którego teraz pod dostatkiem na naszych targach, placach i straganach. Połączenie bobu z kaszą bulgur, orzeszkami pinii i świeżymi ziołami z własnego ogródka jest fajnym pomysłem na lekki obiad w te upalne
Ostra na Słodkojest Tabbouleh – odmiana sałatki warzywnej z kaszy bulgur, z dodatkiem cebuli, czosnku oraz świeżych ziół. Ja dziś mam dla Was swoją wersję Tabbolueh z dodatkiem bobu, którego teraz pod dostatkiem na naszych targach, placach i straganach. Połączenie bobu z kaszą bulgur, orzeszkami pinii i świeżymi ziołami z własnego ogródka jest fajnym pomysłem na lekki obiad w te upalne
Ostra na Słodkoroślina o bardzo ciekawym, lekko orzechowym smaku. Jeszcze do niedawna niedoceniany i prawie zupełnie zapomniany dziś wraca do łask. I dobrze, bo jest pyszny! Bulwy topinamburu można jeść na surowo, ugotowane, smażone lub pieczone. Urozmaici nie jedno danie i jeśli jeszcze go nie próbowaliście z pewnością Was zaskoczy. Pozytywnie, oczywiście! Można dodawać go do sałatek, zup lub przygotować z niego
Smakowity Blog Kulinarnychili, klopsy maja być lekko ostrawe.Następnie dodać roztrzepane jajka i bułkę tartą.Dobrze wyrobić cała masę.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, ręce maczać w wodzie i formować dość duże klopsy, układać obok siebie w naczyniu. Zapiekać w piekarniku około 40 minut, następnie wlać sos i zapiekać jeszcze około 15/ 20 minut. Podawać z dowolna sałatką.Proporcje oczywiście możecie zmniejszyć. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili