jako dodatek do sałatek, kanapek, mięs. Szczerze polecam. PS. Z podanych proporcji wyszedł mi jeden słoik, widoczny na zdjęciu. Składniki: 1 i 1/2 kg pomidorów 2 ząbki czsonku 1/2 szkl. oliwy z oliwek 1 płaska łyżka ziół prowansalskich sól Wykonanie: Pomidory umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko posolić i piec
zadanie-gotowanieKONKURS!!! Ogłaszamy konkurs lekki i przyjemny :) Nagrodą jest mega karton powyższych ekologicznych wafli + zestaw otrębowych talerzy Biotrem ( nasza recenzja talerzy ). Co trzeba zrobić: -polubić fanpage SIEJEJE -udostępnić informacje o konkursie na swoim fb -wysłać na maila ( monishka1@o2.pl ) zdjęcie (przepis nie jest konieczny) propozycji z czym najchętniej zjedlibyście wafle Biojeje :) Może to być danie, deser, sałatka, śniadanie… wszystko
Candy Pandassłodkim mango. Sos jest lekko pikantny, z dodatkiem chili, mleczko nadaje mu delikatnego, kremowego smaku. Mango jest nazywane owocem bogów, ma ciekawy smak i piękny zapach. Zawiera wiele cennych składników, mikroelementów i witamin. Antyoksydanty zawarte w mango zapobiegają nowotworom i wielu chorobom, spowalniają również procesy starzenia. Mango świetnie sprawdzi się w wielu potrawach, jako składnik sałatek, lodów, deserów, jako dodatek
Smak mojej kuchnisobą łączy tworząc łatwą sałatkę, którą można podać znajomym na kolację, a także zabrać ze sobą do pracy. Czego potrzebujemy? 2 małe buraki, garść rukoli, pół kostki sera feta, pół szklanki łuskanych ziaren słonecznika, 2 ząbki czosnku (opcjonalnie) opcjonalnie ocet balsamiczny Przygotowanie Buraki dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nie obieramy ich. Możemy nakroić je lekko od góry i włożyć
two broke sistersmojego oczywiście jest to sałatka, która pierwsza znika na domowych imprezach. Co tu zachwalać trzeba spróbować. Składniki: 1/2 główki białej kapusty 1 puszka kukurydzy 1 por ok. 100-150 g prażonego słonecznika (można uprażyć słonecznik na suchej patelni również samemu ) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować. Skropić sokiem z cytryny i lekko posolić, aby kapusta zmiękła
IMPRESJA SMAKUsmakowało. Smacznego zatem. Sałatka z grillowanym bakłażanem i twarogiem składniki: 1 bakłażan 250 g twarogu solankowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 garść orzechów laskowych 2 łyżki sezamu 1 opakowanie jogurtu greckiego (180ml) sok z cytryny sól, pieprz 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek wykonanie Bakłażana myjemy i kroimy w plastry grubości około 2cm. Lekko solimy i odstawiamy
Przysmaki KarolkiLekko rozbijamy. Z jednej strony posypujemy czerwonym delikatem i suszonym czosnkiem. Z drugiej strony przyprawiamy vegetą i mielonym pieprzem. Cebulę kroimy w plasterki. Karkówkę wkładamy do pojemnika/ miski i przekładamy plasterkami cebuli. Przykrywamy. Wstawiamy do lodówki. Całość marynujemy kilka godzin ( można pozostawić na noc ). Grillujemy z obu stron. Idealnie pasuje do sałatki ziemniaczanej i sosu czosnkowego ( publikowanych na blogu
Smaki Ewydodatkiem liści mięty. Sycąca sałatka, bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna do zabrania ze sobą, kiedy zapowiada się długi pracowity dzień. Składniki: ¾ szklanki czarnej soczewicy 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka ziarnistej musztardy 1 łyżeczka syropu klonowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz 1 łyżka posiekanych liści świeżej mięty 2 łyżki pestek dyni/słonecznika 1 jabłko (odmiana lekko kwaśna) 2 cebulki dymki
Roślinna - blog wegańskibywa z sałatkami - dowolność w tej kwestii jest ogromna! :) Ja dodałam do niej ser żółty, szynkę drobiową oraz dla lepszego aromatu - mój ulubiony seler naciowy. Składniki: (ilość jest nie istotna, zależy od naszych upodobań smakowych) rzo dkiewki szynka drobiowa ser żółty łodygi selera naciowego majonez koperek sól pieprz Wykonanie: Rzodkiewkę ścieramy na tarce, lekko solimy i odstawiamy
Walijskie Pichcenieszybkie w przygotowaniu, lekkie, pachnące, kolorowe i tryskające energią, hmm a raczej to my po nim powinniśmy mieć energie i chęć działania. Idzie wiosna, lato będzie moc świeżych owoców i warzyw, więc będzie pole do popisu. Dania będą przygotowywane w większości dla 1 osoby dlatego składniki będą podawane w małych ilościach. Królować będą przekąski, sałatki, kolorowe kanapki!!! No to zaczynamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wykwintnie. Do przygotowania mojej sałatki z polędwiczkami wieprzowymi i gruszką, nie potrzeba wybitnych zdolności ani dostępu do unikalnych składników. Delikatny smak polędwiczek podkreśli masło wraz ze świeżo startą gałką muszkatałową i białym pieprzem. Dodamy unikalne w smaku orzechy nerkowca, chrupki seler naciowy, soczystą gruszkę i winogrona a wszystko to pod sałatą i szpinakiem. Polecam na lekki obiad czy też romantyczną
Kuchnia PROzdrowotnaLubicie buraczki na ciepło do obiadu? U nas mają tyle samo przeciwników co zwolenników. Ta wersja jest lżejsza od tej tradycyjnej, na zasmażce. Do
Sto kolorów kuchnimiskę sałatki: 1 filiżanka kaszy gryczanej niepalonej 5 filetów śledziowych po wiejsku 1 pomarańcza 1 mała cebula 2 jajka 2-3 ogórki kiszone 2 płaskie łyżki majonezu pieprz kolorowy, sól do smaku Przygotowanie: Filiżankę niepalonej kaszy gryczanej (jasnej) przesyp na sitko i dokładnie wypłucz pod bieżącą wodą. Następnie ugotuj w dwóch filiżankach lekko osolonej wody. Przestudź. Ugotuj jajka
Ze smakiem i z pasjąPropozycja light dla tych, którzy uważają na kalorie. Pastę możemy wykorzystać do smarowania pieczywa lub do mięsa. SKŁADNIKI 1 opakowanie serka wiejskiego typu light 2
W kuchennym oknie Ewyodmiana libańskiej sałatki, dodatek do mięs lub samodzielne danie, które może być podawane na zimno i ciepło. Głównym składnikiem jest specjalna kasza bulgur , zastępowana często kaszą kuskus, której zamiennika nie akceptują ortodoksyjni kucharze. Nie dość, że to bomba witaminowa, to do tego aromatyczna, sycąca i dietetyczna! To kolejny przepis, który został przeze mnie lekko zmodyfikowany. Mam nadzieję, że moje
Kitchens Alphabet