łatwe - 3300 przepisów (strona:139/220)

Domowa chałwa 229

mnie lipowy miód Sądecki Bartnik oraz ulubione dodatki, rodzynki, migdały, żurawina i inne   Przygotowanie: Sezam uprazyć na suchej patelni. Radzę wam go podgrzać około 2 minuty, mieszając. Łatwo go przypalić, a przypalony robi się gorzki. Gdy ziarno ostygnie, mielimy partiami w młynku do kawy.  Do zmielonych ziaren dodajemy miód i dodatki i zagniatamy. Formujemy baton, zawijamy w papier

kolorowotorcikowo
Szybka sałatka makaronowa 373

Przed podaniem chwilę schłodzić w lodówce. Majonez  OCETIX miałam okazję stosować pierwszy raz - jest nieco rzadszy niż majonezy powszechnie stosowane, niemniej jednak - do sałatki idealny. Szybko i łatwo łączy się z produktami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Placuszki twarogowo-bananowe 258

rzepakowym. Na rozgrzanej patelni kłaść łyżką porcję ciasta - placuszki smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiano. Przekręcając placuszki należy być ostrożnym, gdyż ciasto jest bardzo miękkie i łatwo placuszki rozerwać. Na drugiej patelni uprażyć pestki słonecznika. Do uprażonych ziaren dodać miód - wymieszać. Placuszki podawać ze słonecznikiem w miodzie. Smacznego

kolorowotorcikowo
Roladki w młotkowanym pieprzu muśnięte olejem rzepakowym 240

Drobiowe roladki to danie łatwe do przygotowania, a zarazem efektowne. To od Was zależy co zamkniecie w kawałku mięsa - niech zadziała wyobraźnia. Ja swoje nadziałam łososiem i szparagami. Musnęłam olejem rzepakowym i obtoczyłam w młotkowanym pieprzu. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego powinien znaleźć zasłużone miejsce w każdej kuchni. To jeden z najzdrowszych tłuszczów, odpowiednio zbilansowany

kolorowotorcikowo
Mleczna pianka z truskawkami 461

Puszysta, lekka pianka z truskawkami. Ten pyszny deser wbrew pozorom, jest szybki i łatwy do przygotowania. A i składników w nim nie wiele. Żeby jeszcze przepis uprościć, można zrobić bez spodu ! A do środka - co lubicie. Teraz sezon na truskawki, niedługo będą maliny, porzeczki, jagody. Z każdymi owocami będzie pysznie. Składniki: Na spód: 100 g herbatników 100 g ciasteczek amaretti

kolorowotorcikowo
Biszkopt z truskawkami a'la torcik 172

Urodzinowo częstuję biszkoptem z truskawkami. Łatwy i smaczny torcik w kilka chwil. Truskawki wykorzystuję na maxa w tym roku.  I jeszcze nie mam ich dość... A sezon powoli dobiega końca - niestety ... Składniki na tortownicę średnicy 20 cm Biszkopt: * 4 jajka * 4 pełne łyżki cukru * 5 pełnych łyżek mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej Jaja myć, oddzielić żółtka od białek

kolorowotorcikowo
Witlinek z piekarnika 348

czosnku pieprz Wykonanie: 1. Masło łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 2. Tuszę układamy na folii aluminiowej, jeśli zachodzi taka potrzeba to nożem trzeba bardziej rozciąć rybę tak, by łatwo było posmarować ją w środku masłem czosnkowym. 3. Na tuszy wypełnionej masłem układamy plasterki cytryny, posypujemy pieprzem i natką pietruszki. 4. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut, w temperaturze

Pasja Smaku
Racuchy z jabłkami 362

Smak dzieciństwa. Ulubione i łatwe do przygotowania. W ostatnim czasie robiłam je już naprawdę wiele razy. Polecam :) Składniki: duży kefir szklanka mąki 2 jajka 4 papierówki (lub 2 większe jabłka) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru Wykonanie: 1. Kefir zmiksować z mąką, jajkami, cukrem i proszkiem do pieczenia. 2. Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Dodać do ciasta

Pasja Smaku
Ziemniaki pieczone z włoskim sosem 160

Testuję przepisy na pewną małą uroczystość. Przepis na te ziemniaki spodobał mi się od razu. Łatwe wykonanie, ciekawe połączenie, idealny dodatek do obiadu. Mi smakowało, domownikom także. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

Pasja Smaku
Cukinia, bakłażan, dynia. Najlepsze przepisy - recenzja 180

każdego przepisu dołączone jest zdjęcie i to - moim zdaniem - jest sporym minusem, zwłaszcza, że książeczka liczy tylko 96 stron. Z tego, co zauważyłam składniki wykorzystywane w przepisach są całkiem łatwo dostępne, szczególnie w marketach, a czas przygotowania potrawy nie przekracza 50 minut

Pasja Smaku
Pomysł na... papirus 143

papirus" z ziołami prowansalskimi. Postanowiłam wykorzystać go jak najszybciej - hasła "smażenie bez tłuszczu", "soczysta pierś kurczaka" trafiają do mnie od razu. Kurczaka smażonego w pergaminie przygotowuje się bardzo łatwo, wszystkie przyprawy i tłuszcze są już w paczce.  w opakowaniu znajdują się 4 sztuki pergaminu jak widać pergamin jest w całości pokryty przyprawami i ziołami Składniki: 1 filet z kurczaka

Pasja Smaku
XIX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 145

nich miały naprawdę duże zainteresowanie.  Warto wspomnieć, że cała impreza odbywała się na zamojskiej starówce - pięknym rynku, który naprawdę warto zobaczyć. Dzięki temu dotarcie do Jarmarku było łatwe, a wszystkie stoiska można było umieścić w tym samym miejscu bez problemów lokalizacyjnych.  Kupiłam chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki

Pasja Smaku
Sałatka królewska 14092

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na prostą w wykonaniu sałatkę na różne imprezy i wydarzenia. Jej składniki są łatwo dostępne i popularne. Zapraszam do krojenia :) Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

Pasja Smaku
Jesienna kartoflanka 137

Lubię zupy, choć rzadko je robię. Dziś przepis z recenzowanej przez mnie książki "Łatwe zupy" .  Składniki: 350 g ziemniaków 1 cebula 2 łyżki masła 1 liść laurowy 1 litr gorącego bulionu 150 g mrożonej mieszanki warzywnej na zupę 125 g śmietany sól, pieprz ziołowy majeranek gałka muszkatołowa posiekana natka pietruszki Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę

Pasja Smaku
3 lata Pasji Smaku! 165

dopiero się tak naprawdę zaczyna. Od niedawna poświęcam mu tyle uwagi na ile zasługuje i staram się, by był coraz lepszy. I wierzcie mi - to wcale nie jest takie łatwe jak się wydaje. Blog kulinarny to coś więcej niż gotowanie i pstrykanie fotek. PS. A niedługo na blogu urodzinowy konkurs. Śledźcie stronę i fb.   Sałatka z zupek chińskich Sałatka

Pasja Smaku