podwoi swoją objętość, jest gotowe do formowania placuszków. W czasie kiedy ciasto rośnie, koncentrat mieszamy z wodą, by nabrał odpowiedniej konsystencji. Ma być taki, by dało się go łatwo smarować na bułeczkach, ale nie może być zbyt rzadki. Dodajemy sól, pieprz, łyżeczkę cukru i zioła. Odstawiamy, by smaki się połączyły. Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na patelni na odrobinie
Ratunku obiadzjem ryby, która ma ości. Jest jednak na to prosty sposób. Ości w łososiu są dość chętne do współpracy. Wystarczy pęseta i chwila cierpliwości. Palcami można łatwo wyczuć wszystkie ości, później należy je tylko złapać pęsetą i wyciągnąć. Po sprawie. To nie zajmuje dużo czasu, a uważam, że warto się tym zająć. Następnie każdy filet z łososia układamy na sporym
Ratunku obiadcałej mąki, wyjmujemy ciasto na blat/stolnicę i zagniatamy. Po chwili dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz zioła i paprykę, dalej wyrabiając. Gotowe ciasto jest gładkie, jednolite i łatwo odchodzi od rąk Miskę delikatnie natłuszczamy i z powrotem przekładamy do niej ciasto. Przykrywamy ją ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po ok. 1-1,5 godz. ciasto powinno podwoić
Ratunku obiadgotować obiadu)? Myślę, że proporcje możecie spokojnie zmniejszyć o połowę (chyba, że gotujecie dla co najmniej 6-7 osób). Gotowanie dla dwóch tylko osób wcale nie jest takie łatwe. Nie wszystkiego da się zrobić mało, ale teraz mam już nauczkę i następnym razem nie będziemy jeść zupy przez prawie tydzień. Na szczęście ogórkowa bardzo dobrze się przechowuje. Słyszałam, że nawet
Ratunku obiadchyba przede wszystkim dla mojego kochanego P. To on jest dla mnie najsurowszym krytykiem i to jego podniebienie staram się codziennie zadowolić, a nie jest to wcale takie łatwe ;) Prawdą jest jednak, że nic tak nie cieszy, jak gotowanie dla ukochanej osoby. Dlatego dzisiaj chciałam mu podziękować. Za to, że co dzień dodaje mi sił, motywacji i jest dla mnie
Ratunku obiadmleko. Dodajemy kakao i barwnik, a jeśli krem jest wciąż zbyt rzadki to również jeszcze trochę cukru pudru. Na koniec powinniśmy uzyskać gęsty, gładki krem, który jednocześnie będzie się łatwo smarował na biszkopcie. Składanie tortu cz. 2 i ostatnia: Schłodzone elementy tortu pokrywamy cienką warstwą kremu maślanego. Tułów i nogi z wierzchu oraz na bokach. Głowę i ręce oraz kitkę
Ratunku obiadsmakował, chrupiąca skórka, a w środku ziarna, które lubię, które sama wybrałam. Świeżutki chlebek z masełkiem i nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Polecam ten chleb, bo jest łatwy i smaczny, chyba nic więcej dodawać nie muszę. Do upieczenia tego chleba zainspirował mnie przepis z bloga Kuchenne Łasuchowanie , ja dodałam ziarna, które lubię. Składniki: 1,5 szklanki ciepłej wody
Blondynka Gotujesię rozłożyć z własną matą, którą chyba każda mama czy tata ma w swojej czyt. Maluszkowej zawsze wypchanej po brzegi torbie. Przewijanie na tylnym siedzeniu samochodu do przyjemnych i łatwych nie należy, zwłaszcza, że przy takiej wyprawie z maluchem oprócz fotelika jest cała masa "niezbędnych maluszkowych rzeczy" na tylnej kanapie... Ale cóż daliśmy radę!!! Po powrocie do domu przypomniało
Miksturownikblendera, dolewamy jogurt i mleko. Dodajemy miód i kardamon. Miksujemy, na gładki koktajl. I podajemy. Smacznego!!! PS. Mango ma dużą pestkę, która jest wrośnięta i nie można jej tak łatwo wyjąć jak np. z awokado. Należy ją okroić. Do lassi zużywamy tylko te części mango, które nie mają włókien z pestki. Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami
Miksturownikdobrym początkiem dnia:) Gdyby ktoś był bliżej zainteresowany dietą strukturalną, to polecam lekturę tej strony . Zalecenia są proste: minimum kalorii przy maksimum substancji odżywczych. "Dieta strukturalna to dieta praktyczna, łatwa i elastyczna. Wystarczy, że co najmniej 2/3 Twojej diety będą stanowiły produkty strukturalne, aby osiągnąć trwałe odchudzanie, odmłodzenie i wzmocnienie organizmu." Dr Marek Bardadyn, twórca diety strukturalnej Listę produktów strukturalnych
Zdrowa Kuchnia Sowylateksowe rękawiczki, odrywałam kawałki ciasta i formowałam je w kulki. Układałam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przyklepywałam widelcem. Kulki były bardzo klejące, więc nie było to łatwe. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 15 min. czyli do lekkiego zbrązowienia. Kulki się rozpłaszczyły i bardzo mocno do siebie zbliżyły, niektóre kompletnie bez poszanowania granic sąsiada
Zdrowa Kuchnia Sowyopóźnieniem jest. Z zapamiętaniem to nie wiem, u mnie działa i na innych blogach też, może Twoje musi zaskoczyć, czy jak, nie mam pojęcia. Ale może jak za łatwo, to by się człowiek rozleniwił i też niedobrze by było;) russkaya 2012/02/15 11:37:50 Zrobiłabym, naprawdę, i to od razu z podwójnej porcji, ale nigdzie nie mogę ciecierzycy w puszce
Zdrowa Kuchnia Sowysukcesu to postępować według rad, które dajemy innym.” Harold Taylor Komentarze ren-ya 2012/06/13 14:08:09 Bardzo lubię mleko sojowe. Zupełnie się spodziewałam się, że można tak łatwo przygotować je w domu. Ciasteczka, jak zwykle wyglądają rewelacyjnie:) He, he... nic się w Twojej kuchni nie zmarnuje:) ren-ya 2012/06/13 14:11:13 "...zupełnie nie spodziewałam się..." - miało być
Zdrowa Kuchnia Sowyzdjęłam z gazu. Nie mam pojęcia jaki smak nadaje tej zupie łupacz, ale dorsz nadał bardzo dobry:) Jeszcze mam jedną porcję na jutro!:) "To, co jest naturalne jest też łatwe do zdobycia, a to, co urojone z trudem trzeba zdobywać" Epikur
Zdrowa Kuchnia Sowyobiecany tort - 18-nastkowy. Jeszcze nie bardzo dorosły :) Robiąc tort użyłam Kremu do tortów - smak ajerkoniakowy firmy Dr.Oetker . Krem łatwy i szybki w przygotowaniu, i bardzo smaczny :) Sposób przygotowania: Wersja z mlekiem i masłem - taką właśnie robiłam Przygotuj: 300ml mleka i 100 g masła 1. Do wysokiego naczynia wlać 300 ml zimnego mleka. 2. Zawartość torebki wsypać do mleka
kolorowotorcikowo