świecie. Szczególnie dobrze wyglądają z nią torty w stylu „naked cake” lub z samym „crumble coat” (czyli ciasto cienko zabezpieczone kremem, jak ten torcik), wysokie co najmniej na 5-6 warstw. Czekolada tworzy świetny, mocny graficzny wzór, zostaje bardzo błyszcząca, miękka i łatwa do krojenia. Najlepiej wygląda przygotowana z ciemnej , gorzkiej czekolady, ale z mlecznej lub w wersji pół(...)temperaturze około 30-32⁰C. Za ciepła – rozpuści nawet bardzo zimny krem. Dopiero wtedy, gdy mamy gotową polewę czekoladową w odpowiedniej temperaturze, wyjmujemy z lodówki bardzo mocno schłodzone ciasto. Na wierzch wylewamy część czekolady i przesuwamy ją szpachelką lub szerokim nożem w stronę krawędzi, tworząc zacieki na bokach ciasta. Pracujemy dookoła, przy wszystkich krawędziach, zużywając resztę polewy (film
Karo in the Kitchenwww.izoni-smaki.blogspot.c om Justyna z www.niePieprz.pl Renata z www.gotowanie-jest-latwe.b logspot.com Eliza z www.pasja-kulinarna.blogsp ot.com Dziewczynki! Baaardzo Wam dziękuję za wspólne pieczenie! No i myślę, że na jednym wyzwaniu się nie skończy (po cichu liczę już na jakąś wersje grudniową, np. z ciasteczkami?;) hihi;)) Ciasto na małą, kwadratową blaszkę Składniki: Ciasto: 125 g masła 150 g cukru
My simple kitchenjedzenie ich w takiej ilości jak w Polsce. I jak tu się poczuć jak w domu? Łatwo nie ma i trzeba się ratować dostawami z Polski. Dzisiaj chciałam zaprezentować wam sernik na zimno. Łasuch stwierdził, że bardzo wysoko podniosłam sobie tym ciastem poprzeczkę i teraz nie mogę upiec nic gorszego. hmm w sumie idealna motywacja dla ambitnej osoby
ciastkarnia na kruchym spodziełatwo i szybko. Polecam! Składniki: 3 szklanki mąki 250g zimniej margaryny lub masła (użyłam pół na pół) 1 szklanka kwaśnej śmietany 12% lub 18% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania rogali, marmolada, masa makowa albo czekolada – do nadziewania, cukier puder do posypania lub polukrowania rogalików *** Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy *** *** Ciasto umieszczamy
Blog z Apetytemrozwarstwia się na trzy części. Góra jest biszkoptowa, środek jest kremem, a dół przypomina zbitą masę budyniową. Ciasto robiłam już dwa razy, jest bardzo smaczne i efektowne. Plus za wielką radość i czekanie niczym dziecko, czy się uda. W wykonaniu jest bardzo łatwe, należy jednak wykonywać je krok po kroku wg przepisu. Zdecydowanie będę powracać do tego przepisu, bo jest(...)sztywno Białka stopniowo wkładać do masy i bez użycia miksera łopatką od miksera, albo trzepaczką rózgową delikatnie łączyć – zostaną grudki nie połączone Piec 1 godzinę – ciasto na wierzchu będzie rumiane. Studzić w formie 3 godziny, na początku w piekarniku – nie powinno wystygnąć raptownie. (opcjonalnie) posypać cukrem pudrem. Tak przygotowana masa będzie bardzo wodnista i rzadka. Spokojnie
Mojewlasne.plKruche,chrupkie ciasto wypełnione przepysznym nadzieniem z orzechów ,stające się wspaniałą ucztą w naszych ustach z każdym ugryzionym kęsem. Kwiaty soli morskiej podkreśliły całość nadając nadzieniu słodko-słony smak.Łał....Bardzo ten przepis POLECAM.Tarta łatwa do zrobienia ,warta " grzechu "!. 2 szkl.mąki 1 kostka masła 2/3 szkl.cukru pudru 4 JAJKA 1 łyżka śmietany 18% 2/3 szkl.miodu(...)włoskich kwiaty soli morskiej lub gruba sóla morska szczypta ************************************************************ Połowę prawdziwego masła posiekać z mąką , dodać 2 łyżki cukru pudru , 1 jajko oraz 1 łyżkę śmietany.Zagniatamy szybko ciasto,formujemy placek i wkładamy do foli spożywczej.Wsadzamy na 15 minut do lodówki po czym wałkujemy i wylepiamy formę na tartę( dokładnie)ciastem.Przykryć papierem do pieczenia i piec tartę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzedstawiam przepis na nuggetsy - fajny obiadek, i w dodatku bezglutenowy. Przepis łatwy, szybki i przyjemny. Jeżeli zostanie użyta certyfikowana bułka tarta bezglutenowa, wtedy przepis będzie odpowiedni dla osób chorych na celiakię. Natomiast w przypadku naszej rodziny wystarczy eliminować bezpośrednią postać mąki pszennej dla poprawy samopoczucia, dlatego uciekamy od produktów typowo bezglutenowych, z których gluten został usunięty w procesie chemicznym (skład(...)kurczaka kroimy na małe cząstki. 2. Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą oraz przyprawy i mieszamy. 3. Następnie dodajemy wodę i jajko. 4. Następnie miksujemy do uzyskania lekko naleśnikowatej formy ciasta. 5. W osobnej miseczce mieszamy bułkę tartą z sezamem. 6. Cząstki kurczaka obtaczamy w cieście a następnie w naszej panierce. 7. Smażymy w głębokim tłuszczu z obu stron. 8. Usmażone
Kawa z mlekiemPomysł na nieco inną babkę świąteczną :) Mocno cytrynowa, bardzo aromatyczna i mięciutka. Długo zachowuje świeżość. Łatwo i szybko się ją robi. Na pewno będzie zadowoleni z efektu końcowego, ten keks to cytrynowe szaleństwo, które spodoba się Waszym kubkom smakowym :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)miksera. Wystudzone masło połączyć ze śmietaną, sokiem z cytryny i ekstraktem cytrynowym. Dodać do masy wraz ze skórką cytrynową. Dokładnie wymieszać. Formę keksową natłuścić i oprószyć bułką tartą, wyłożyć ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Wystudzić, oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Domowa cukiernia Ewypomysł nie tylko na obiad dla dzieciaków , ale również na kolację na dwojga. Delikatne kakaowe ciasto wypełnione słodkim bananowym kremem z dodatkiem prażonym migdałów tworzy obłędną całość , która posmakuje nie tylko naleśnikożercom takim jak ja! Serduszko na górze , które można zrobić w bardzo łatwy sposób na pewno zachwyci drugą połówkę i taki drobny gest pokaże , że naprawdę kochamy. Dobra dobra(...)przesiewamy z kakaem , solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala. Na suchej patelni prażymy płatki migdałów. Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami. Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego
Ostra na Słodko2-3 pieczone buraczki 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki cukru (Buraczki piekę zawsze w większych ilościach, podczas pieczenia mięsa czy ciasta) Buraczki zetrzeć na tarce
Gotowanie jest łatwe1 cukinia 250 g bryndzy 0,5 szkl mleka 1 jako sól pieprz szczypta oregano kilka suszonych pomidorów z oliwy na ciasto 1,5 szkl mąki
Gotowanie jest łatweTrudno oprzeć się kolejnym kawałkom :) Łatwa do zrobienia, efekt piorunujący ;) Polecam! Ps. Zapraszam na stronę http://piatkabus.pl/ - przejazdy dla każdego ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej
Domowa cukiernia Ewyjakiegoś płynu…Ale nie chcę Was wystraszyć, bo drożdżowe wypieki jak bułeczki z Chelsea są łatwym wypiekiem. Bułeczki z Chelsea przypominają szwedzkie cynamonowe ślimaczki . W odróżnieniu do nich piecze je się z suszonymi owocami. Ja wybrałam rodzynki sułtanki, a do ciasta dodałam otartą sok i otartą skórkę z pomarańczy. Bułeczki są bardzo aromatyczne. Pachniało nimi w całym domu! Czułam
codojedzeniawody. Gotować , bez mieszania, aż całkiem wypije wodę ⅛ łyżeczki cynamonu 2 krople ekstraktu waniliowego-niekoniecznie Wykonanie Kasza jaglana jako jedyna wśród kasz jest bezglutenowa , a więc nie uczula oraz łatwo się przyswaja i trawi. Ma właściwości antywirusowe, wysusza nadmiar wydzieliny na błonach śluzowych, jest więc dobrym lekarstwem na katar i kaszel. Poza tym jako jedyna, razem z kaszą gryczaną(...)migdałowego oraz migdałową masę, którą możesz wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, zagęszczenia sosu, dodać do kotletów warzywnych lub pasztetu. Migdały ze względu na neutralny smak mogą być dodawane niemal do wszystkiego. Wykonanie 1. Migdały zalej wodą i zostaw na noc. Po namoczeniu odcedź na sitku, możesz obrać je ze skórki – łatwo odejdzie. 2. Wrzuć migdały do blendera kielichowego 3. Zmiksuj
w mojej kuchni