Ciasto z mąki razowej, bardzo zdrowej, farsz z kaszy gryczanej niepalonej z kapustą grillowaną połączonej, stworzyły z ziołami i przyprawami pierożki niepowtarzalne, w smaku niebanalne. Składniki: ciasto: 250 g mąki razowej, 50 g mąki poznańskiej, 2 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli, 120 ml wody, farsz: 100 g kaszy gryczanej białej Kupiec, 200 g grillowanej białej kapusty (opcjonalnie upieczonej w piekarniku), garść natki pietruszki, gałązka świeżego lubczyku, 1 łyżeczka całego kminku, pieprz czarny św... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.