Łatwe w przygotowaniu i lekko „odchudzone” pączki. Nie zawierają jajek a główną bazą jest jogurt naturalny. Podane z ciepłym syropem migdałowym smakują wyśmienicie. Składniki ciasto 2 szkl mąki 1 szkl jogurtu naturalnego 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru ok.4 łyżki ciepłej wody szczypta soli syrop migdałowy 1 szkl cukru 3/4 szkl wody 1 łyżeczka soku z cytryny ekstrakt migdałowy 50 g zmielonych migdałów dodatkowo olej rzepakowy do smażenia 1. Drożdże mieszamy z ciepłą wodą, cukrem i odrobiną mąki. Odstawi... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...