Old English Apple Pie znalazłam w prasie angielskiej i mimo łatwego przetłumaczenia na język polski, postanowiłam nie tłumaczyć nazwy tego przepisu. Książka jest z początku lat
Magiczny GarnekWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 3 plastry szynki, 6-8 plastrów sera żółtego, czubata łyżka posiekanej natki pietruszki, 3 większe pieczarki, 1/4 małej papryki, zioła prowansalskie, koncentrat pomidorowy, papryka słodka. Przygotowanie: Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam
JejKuchniachińsku – bo z chińskimi naleśnikami i dodatkami. Smacznie i w miarę szybko – bo mimo tylu składników, wszystko robi się łatwo, prosto i przyjemnie. CHIŃSKIE NALEŚNIKI To szybsza i zdecydowanie prostsza wersja tradycyjnych chińskich naleśników pełnych szczypiorku – bez formowania i wałkowania ciasta. Z wierzchu są lekkie i chrupiące, smakowicie przypieczone na niewielkiej ilości tłuszczu, w środku – miękkie i takie lekko
Karo in the KitchenJakie ma być jedzenie zdaniem Donny Hay? Ma być gotowe szybko i prosto, tak żeby bycie kapłanką domowego ogniska łatwo połączyć z pracą i życiem towarzyskim. Nie ma nic złego w korzystaniu z półproduktów np. warzyw w puszce i gotowego ciasta francuskiego, szybszych i sprytniejszy wersji dań np. risotto robione w piekarniku, czy potraw typu zrób
Ugotowane pozamiatanePuree z dyni można zrobić bardzo łatwo. Osobiście robię je od razu w dużej ilości i mrożę w pojemnikach i woreczkach. Takie gotowe puree można wykorzystać do ciast, zup, sosów, dań dla niemowlaków itp. SKŁADNIKI dynia - ilość wedle uznania WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Blaszkę z piekarnika wyłożyć folią aluminiową. Dynię umyć, przekroić na pół i wydrążyć
Passions hobbies lifeI znowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a
Ania i Marcin gotująKuchnia włoska czyli spaghetti, pizza, lazania a także ravioli. Pyszne małe pierożki łatwe w wykonaniu i pyszne w zajadaniu. Tym razem dołożyłam do pierogów wraz ze
Moje Małe Czarowanie500 g szpinaku mrożonego cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz pół papryczki chili 100 g sera feta 3-4 płaty ciasta filo 1 łyżka masła
Gotowanie jest łatwe1 litr rosołu 1 jajko 4 łyżki mąki odrobina mleka (3-4 łyżki) sól pieprz Jajo rozbełtać z mlekiem dodać mąki tyle by ciasto było
Gotowanie jest łatweMyślicie o szybkim i łatwym obiedzie, gdy wracacie zmęczeni z pracy? Oto najprostsze i najszybsze danie, no i oczywiście bardzo smaczne;) Paczka gotowego, rozwałkowanego kruchego ciasta Koncentrat pomidorowy Wasze ulubione dodatki, wędlina (szynka, salami, peperoni), warzywa (cebula, oliwki, papryka, pomidory, pieczarki, jalapeno, kukurydza, itp). Wszystko zależy od tego co macie w domu i na co macie ochotę. Pizza
Codzienne GotowanieKażdy może dobrze wyglądać... ale nie każdy chce? Uważamy, że to ciężka sprawa. Wcale nie. Kilka łatwych trików oraz zmian nawyków żywieniowych pozwoli nam lepiej traktować
fitolarun.blogspot.comwierzchu... Mmmm..... Słodka rozpusta. A tak na serio, to polecam szczerze, ciacho łatwe, szybkie i zaskakujące w smaku. Ja go nie przekładam, ale można przeciąć na dwa blaty i przełożyć, np. dżemem porzeczkowym. Idealne do kawy i plotek :) Składniki: (26cm) Ciasto: 250 g czekolady (ja daję 150 g czekolady gorzkiej i 100 g czekolady mlecznej
Cakes By KejtWitam już poświątecznie i zapraszam na obiecany makowiec z kokosową kruszonką. Bardzo smaczny, wilgotny, łatwy w przygotowaniu. Praktycznie bez wad, no może jest jedna - za szybko znika ze stołu - :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm.) Ciasto kruche: - 20 dkg masła - 37 dkg mąki - 13 dkg cukru - 1 całe jajko + 1 żółtko - cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka
Kuchnia z widokiem na ogróddoprawić do smaku solą i miętą. -Z podanych składników zagnieść ciasto pierogowe. -Gotowe ciasto rozwałkować, wyciąć /szklanką / krążki . -Na każdy krążek nakładać farsz i sklejać pierożki w/g tej oto techniki : .................nie było wcale łatwo..........pierwsze egzemplarze były trochę koślawe.... .....a jeśli komuś nie wyjdzie zawsze może powrócić
Zakamarki mojej kuchni