łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:253/593)

PUSZYSTY SERNIK NA ZIMNO 131

zrobienia tego sernika wykorzystałam ser zrobiony z jogurtów greckich KLIK . Zwykły twaróg również będzie odpowiedni. Ciasto wyszło bardzo smaczne i puszyste o strukturze pianki. W sezonie owocowym świetnie będzie się komponować z truskawkami i galaretką. Serniczek jest łatwy i pyszny, polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYMIARACH 28/15 CM: 0,5 kg dowolnego mielonego sera  330 ml śmietanki(...)sztywno, dodajemy do sera, miksujemy. Wlewamy zimną galaretkę, ubijamy, dodajemy sok z cytryny wg uznania. Masę serową wylewamy na biszkopty. Na wierzch układamy biszkopty, które również nasączamy kawą. Ciasto chowamy najlepiej na całą noc do lodówki. Wyciągamy z blachy, usuwamy folię i dowolnie kroimy. Możemy posypać kakao lub startą czekoladą. Smacznego :)   Przepis na ser z jogurtów greckich

Pani na deser
Ciasteczka serowo-cynamonowe 87

bardzo łatwe w wykonaniu ciasteczka serowo-cynamonowe. Są tak smaczne, że znikają w mgnieniu oka     Składniki: 250g mielonego twarogu ok. 250g mąki pszennej 250g masła 1 żółtko Dodatkowo: 1 białko jajka – do posmarowania ciastek pół szklanki cukru 1 łyżeczka mielonego cynamonu   *** Do mąki dodajemy posiekane masło, ser oraz żółtko jajka. Zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto będzie się

Blog z Apetytem
Piekę w weekend 68

się uczę, ale jest to słodka nauka :). Przepis na brownie kawowe . Aromatyczne, bardzo łatwe w wykonaniu, idealne do ciepłej czekolady. Hmm pycha! Przepis zaczerpnięty z kopalni przepisów, czyli ze strony Moje Wypieki. To moje pierwsze brownie robione samodzielnie. Zmniejszyłam ilość jajek i nie użyłam likieru, ale ciasto nadal było bardzo dobre. Składniki: 160 g masła 2 jajka kilka łyżek mleka

Na moim talerzu
Piekę w weekend 140

się uczę, ale jest to słodka nauka :). Przepis na brownie kawowe . Aromatyczne, bardzo łatwe w wykonaniu, idealne do ciepłej czekolady. Hmm pycha! Przepis zaczerpnięty z kopalni przepisów, czyli ze strony Moje Wypieki. To moje pierwsze brownie robione samodzielnie. Zmniejszyłam ilość jajek i nie użyłam likieru, ale ciasto nadal było bardzo dobre. Składniki: 160 g masła 2 jajka kilka łyżek mleka

NA MOIM TALERZU
Tort śmietankowo jabłkowy 346

Wydawałoby się ,że tort jest trudny do zrobienia ale tak naprawdę jest bardzo łatwy.Tort jest bardzo efektowny i co  ważne nam bardzo smakował.Słodka bita śmietana idealnie się równoważy z kwaskowatym smakiem jabłek. Składniki: Biszkopt jajka 4 szt mąka pszenna 4 łyżki cukier 4 łyżki proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki Masa jabłkowa jabłka( obrane(...)śmietana kremówka 700 ml żelatyna 4 łyżeczki cukier puder 4 łyżki woda 50 ml Przygotowanie: Biszkopt: białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i dalej ubijać tak długo , aż ciasto będzie sztywne . Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko , dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie mieszać drewniana łyżką . Wylać na tortownicę o średnicy 28 cm wyłożoną na dnie

Ala piecze i gotuje
Biszkoptowa rolada bananowa 139

Biszkoptowa rolada to pyszny i bardzo łatwy do przygotowania deser, dużo łatwiejszy niż mogłoby się wydawać. Uwielbiam rolady, bo można tworzyć wciąż nowe kombinacje smakowe. Dzisiejszą przygotowałam z naprawdę niewyszukanych składników, ale nikt się jej nie oprze! Myślę, że banany lubią wszyscy! Puchaty biszkopt czekoladowy wypełniony wspaniałym kremem z mascarpone i bitej śmietany skrywa słodkie banany z sosem czekoladowym(...)Wykonanie: mąkę i kakao przesiać, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Jajka ubić z cukrem pudrem na biały puszysty krem. W 3 partiach delikatnie, przy pomocy szpatułki wmieszać mąkę. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia piec w 200`C 10 minut. Gorącą roladę ułożyć na ściereczce kuchennej (ściereczkę można posypać cukrem pudrem, by rolada

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fondant czekoladowy 115

Opis fondant czekoladowy: Fondant czekoladowy jest nazywany także ciastem lawą, ponieważ po przekrojeniu ciepłego jeszcze ciastka, czekolada stanowiąca dużą jego część, wypływa niczym lawa po eksplozji wulkanu. Na pozór wygląda to jak zwykła babeczka, która jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Nic bardziej mylnego. Idealny fondant wcale nie jest tak łatwo przygotować. Musimy nabrać cierpliwości i umiejętności, aż w końcu uzyskamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PLACEK DROŻDŻOWY Z TRUSKAWKAMI (przepis II). 199

zapach, który unosił się z piekarnika starej angielki w kuchni Babci, ciepłe, puszyste ciasto, wspaniałe chwile na wsi. To wszystko kryje się w jednym kęsie tego placka, w samym jego zapachu, w samym o nim wspomnieniu. Zwykle Karmel-itka robi placek drożdżowy z TEGO przepisu. Jest łatwe, samo się robi, wystarczy tylko wstawić go do lodówki, a potem wyrobić

W kuchni Karmel-itki
Tarta ze szparagami alla fontina 127

błyskawiczna tarta jest zrobiona na cieście bez tłuszczu. Dlatego można sobie pozwolić by szparagi i prosciutto były zanurzone w nadzieniu z serów pleśniowych. Czas 40 minut w tym 30 minut pieczenie Poziom trudności : łatwe Liczba porcj i: 3-4 Zrobienie zdjęć tej tarcie było wyjątkowo trudne… Nie dlatego, że jest nieładna – wręcz przeciwnie, danie takie

Niedzielny kucharz
Ciastka maślane z lawendą 94

Śmiało rzec można, że są to ciastka relaksu. Ciastka do herbaty ,niewiarygodnie łatwe do zrobienia i znikające w sposób niebywale szybki. Podczas pieczenia w domu unosi się przepiękny zapach lawendy.  Rzecz bardzo wskazana ,gdyż wszystkim nam potrzeba świętego spokoju i odrobiny relaksu. Wszystkie ciastka zostały zjedzone w domowej strefie kibica podczas dzisiejszego meczu Polska:Japonia. Zjedliśmy je honorowo(...)mąki orkiszowej typ 720-750 125 g zimnego masła 90 g cukru pudru 2 łyżki miodu jajko 1-2 łyżki suszonej lawendy Z podanych skałdników wyrób elastyczną kulę ciasta. Włóż na godzinę do lodówki. Rozgrzej piekarnik do 180-190 stopni.Schłodzone ciasto uformuj w wałek i krój nożem plasterki o grubości ok. 4 mm. Możesz też zrobić tradycyjnie: wałkować ciasto

Z Kuchni Do Kuchni
Racuchy ala pączki 145

Postanowiłam i tym razem wziąć udział w akcji Ciasto na niedziele, bardzo fajna akcja gdzie pieczemy razem to samo a jednak inaczej.Każda z nas robi pyszne racuchy. Każdemu polecam zrobić łatwe i szybkie  wykonaniu, a przy,tym bardzo smaczne. Składniki: - 500 g mąki pszennej typ 500 Kłos-Pol - 30 g świeżych drożdży - 3 łyżki ksylitolu (cukru brzozowego(...)mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy je do mąki. W bijamy jajo i miksujemy na jednolitą masę.Zostawiłam na 20 minut pod ściereczką. Nastawiłam garnek z olejem i łyżką nakładałam ciasto racuch-owe. Porosły mi jak pączuszki, Smażyłam z obu stron na dosyć rumiany kolor. Wyjmowałam na sitko by odciekły z tłuszczu. Ostudzone posypałam cukrem pudrem. Rewelacyjne wyszły. Racuszki smażyłam

Różowa kuchnia
Domowa ricotta 155

serwatki pozostałej po produkcji serów podpuszczkowych, ale można bardzo łatwo zrobić ricottę bezpośrednio z mleka. Poniżej dowód :)  Dlaczego prezentuję ten przepis? Po pierwsze: ricotta stanowi bazę pewnego sycylijskiego deseru, który, mam nadzieję, już za chwilę pojawi się na blogu. Po drugie: ma szerokie zastosowanie jako składnik wielu ciast, farszów, sałatek i sosów. Wyśmienicie smakuje na kanapce, zarówno w wersji

Domowa Cookierenka Agi
Puszyste ciasto z truskawkami 362

Jest to ciasto z tych, które robi się w momencie gdy goście przekraczają próg naszego domu a nie mamy ich czym poczęstować. Szybkie, łatwe w przygotowaniu, puszyste i bardzo smaczne. Składniki: 300g mąki pszennej tortowej 80ml mleka 200g masła (82% tłuszczu mlecznego) 5 jajek – osobno żółtka i białka 150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)Mieszamy. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Dodajemy w 3 partiach do masy jajecznej. Mieszamy bardzo delikatnie aż do połączenia składników (uważamy aby masa nie straciła puszystości). Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką). Na wierzch układamy truskawki (najlepiej pokroić je wcześniej na ćwiartki). Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Kocham Czekoladę
Podwójna porcja słodyczy - czyli dwa za jednym zamachem 189

dużej misce zrobiłam duże ciasto drożdżowe i podzieliłam je na 3 bo "Makowe zawijańce: wyszły dwa. A i oto przepisy:"Zawijaniec Makowy""Drożdżowiec z jabłkiem i budyniem"Składniki:Ciasto drożdżowe:5 szklanek mąki1/3 szklanka cukru2 jajkażółtko120 g margarynyodrobina kurkumyok.60 g drożdżykubek mlekaszczypta soliDodatkowo:Masa makowa (z tego przepisu starczy na takie cztery zawijaki)1.5 kg jabłek (najlepsza szara reneta(...)jajka, margarynę i zagniatać. Dodać tyle mleka z tego pozostałego, aby nasze cisto było miękkie i łatwe do zagniatania. Nie może być za mocno twarde. Zagniatać chwilę i odstawić w misce przykryte do wyrośnięcia, na jakąś godzinkę, półtorej.Kiedy nasze ciasto podrośnie to dzielimy go na 3 części. Jedną odkładamy."Zawijaniec Makowy" Dwie rozwałkujemy i nakładamy na każdą

Moje pyszne gotowanie
Chałka 209

Chałkę piekłam już dużo razy, ale nigdy nie zaplatałam z sześciu kawałków ciasta. Wreszcie nadeszła ta chwila i jestem z siebie i z końcowego efektu bardzo dumna. Wbrew pozorom to zaplatanie nie jest takie łatwe jak by się wydawało. Przyznam się szczerze, że zaplatałam oglądając filmik na którym pokazane jest krok po kroku jak to zrobić a mimo to podejmowałam(...)pozostawić aż drożdże zaczną pracować. Do misy miksera przesiać mąkę, wlać zaczyn drożdżowy, dodać jajko i żółtko, cukier, zimną wodę oraz rozpuszczone letnie masło. Wyrobić mikserem do momentu aż ciasto będzie odchodzić od ścianek miski i będzie miało jednolitą i gładką konsystencję. Wyjąc ciasto z misy. Misę wysmarować olejem, włożyć ciasto, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania