karnawału. Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, więc trzeba wykorzystać ten czas na usmażenie czegoś słodkiego. Lane chrusty są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka podstawowych składników, które jestem przekonana znajdą się w każdym domu. Przygotowanie ciasta zajęło mi 7 minut, więc nie chcę słyszeć wymówek. Do pochrupania, do kawki, jako mała przekąska chrusty są idealne. Odsyłam
Pieguskowa Kuchnialodówce do 3 tygodni. Podawać jako zamiennik, np. masła orzechowego , można nim smarować kanapki, dodawać do słodkich śniadań, deserów, ciast, a nawet wyjadać łyżeczką ze słoika. Rady: - z 200 g wiórek otrzymamy mały słoiczek masła kokosowego. Jak łatwo policzyć- całe 200 g pysznego białego smarowidła. Oczywiście możecie zrobić z większej ilości, np. z 400 g. - do przygotowania masła potrzebny jest
Nastoletnie WypiekanieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki podstawowe: opakowanie ciasta francuskiego (275 g), 2 nieduże marchewki, 4 jajka, łyżka masła, sól, pieprz, 2 łyżki śmietany. Dodatkowo: żółtko, garść posiekanej natki pietruszki, sezam, słodka papryka. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, ścieram na tarce o dużych oczkach, marchewkę również. Na maśle
JejKuchniaDziś zapraszam na babkę Zebra, która jest szybka i bardzo łatwa do zrobienia. Babka wyszła puszysta, wilgotna i bardzo pyszna. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą
magiczna kuchnia Kasiokoło 50 sztuk do 60 min Łatwe Tanie Przepis na uszka z farszem pieczarkowym do wigilijnego barszczu. Uszka są podstawą czerwonego barszczu, który stanowi jedną z
PysiaGotuje.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Wiem, wiem mamy już październik , a ja tu proponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieCiasto z serii szybkie, puchate i wilgotne z dodatkiem nektarynek które świetnie przełamują słodycz ciasta. Idealne nie tylko do osób lubiących kakaowe wypieki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Słodkie zapomnienie/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieJagody są teraz łatwo dostępne, można z nimi przygotować dużo pysznych smakołyków. Dzisiaj mam dla Was przepis na smaczne pierogi, orkiszowe ciasto wypełnione po brzegi jagódkami! No to zawijamy rękawy i urabiamy ciasto! :) Składniki na ciasto: 2 szkl mąki pełnoziarnistej orkiszowej, np. TOTA 1 żółtko szczypta soli 30 g miękkiego masła 2/3 szkl ciepłej wody Składniki na farsz
TrufelkowoPuszysty, miękki sernik z kokosem. Jest szybki i bardzo łatwy w wykonaniu. Zachwyci każdego! Składniki: 1,5 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 1
Lena GotujeKolejny przepis na ciasteczka. Tym razem są to ciasteczka drożdżowe moczone w wodzie. Wbrew oczekiwaniom ciastek wcale nie czuć drożdżami. Są megaaa kruche. Te ciasteczka zawsze
PatiGotujepyszne ciasto jadłam już kilka razy, ale dopiero teraz zdecydowałam się na samodzielne jego zrobienie. Pysznie smakuje, elegancko wygląda, łatwo się robi i ma tylko jedną wadę. Za szybko znika ☺. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła w przepisie. Dziś delikatnie. Do zrobienia pokusy potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieSzybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego jeszcze smakuje wybornie. Mąż wręcz przepada za taką roladą(...)Rolada szpinakowa Składniki Ciasto jajka - 5 szt mąka - 2 łyżki szpinak mrożony liście HORTEX - 450 g czosnek - 3 ząbki gałka muszkatałowa - szczypta sól i pieprz masło - 1 łyżka Farsz : serek śmietankowy z ziołami - 2 opak chrzan - 1 łyżeczka łosoś w plastrach - 200 g Przygotowanie: Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem
Kuchnia Danusi