cukinii, na które przepis pojawił się na blogu rok temu i które bardzo gorąco polecam - Brownie z cukinii . Ciasto podbiło moje podniebienie i okazało się prawdziwym hitem. Tym razem zdecydowałam się więc, przygotować również muffinki, które można łatwo chwycić i przekąsić w każdej chwili, albo wygodnie zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Składniki pozostają te same, tylko muffinki
Healthy food explorerzrumienienia. Odpowiednia temp. to 200°C. Poduszeczki można jeszcze na chwilkę odwrócić bezpośrednio na rożno, żeby się przypiekły. Rada: ciasto francuskie delikatnie przyklei się do foli, dlatego przez jedno odwrócenie, można je wszystkie naraz przypiec. Po lekkim przestygnięciu łatwo odklejają się od foli. Idealna przekąska na jeden - dwa kęsy, ok. 18 szt. Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym wymieszanym
Moniki SmakołykiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 120 g miękkiego ciasta, 1/2 szklanki cukru, około 1 i 1/2 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, jajko, 3/4 tabliczki czekolady deserowej. Przygotowanie: Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo wsypuję mąkę, wyrabiam ciasto do momentu uzyskania
JejKuchniaDziś dla odmiany coś łatwego i przyjemnego, a równie smacznego. :) Przepis pochodzi z miesięcznika "Moje Gotowanie", ale został przeze mnie lekko przerobiony. Składniki: Ciasto (forma o średnicy 26 cm): 3/4 szklanki mleka 3,2 % 80 g masła 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru kryształu skórka z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1 i 3/4 szklanki mąki
DominikaDolciszukacie na święta przepisu na bezglutenowe pierogi to mamy właśnie taki dla Was :) Pierogi takie nie jest wcale tak łatwo zrobić jakby się wydawało ale nam się udało :) Zapraszamy na bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami :) Składniki na ciasto do pierogów: – 160 g mąki gryczanej – 160 g mąki
Kuchenne WariacjeCiasto dla każdego! - nie potrzebujesz wagi, ani miarki - nie potrzebujesz miksera, bo mieszasz wszystko łyżką - składa się z niewielu, łatwo dostępnych składników - szybko się robi i piecze - jest puszyste, wilgotne i cudownie orzechowe Czas przygotowywania: 15 minut Czas pieczenia: około 40 minut Forma: mała keksówka lub tortownica do 22 cm średnicy
AniaGotuje.plŁatwy przepis na intrygującą i jednocześnie smaczną dekorację stołu na imprezę Halloween'ową. Baza to sprawdzone, mocno czekoladowe, wilgotne ciasto, obłożone nutellowym kremem z mascarpone i udekorowane ciastkami. Składniki (forma 20x20 cm) 2 jajka 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao Jajka dokładnie
Słodkie inspiracjebyło wyrabiane nogami. Ten sposób zniesmaczył króla Ferdynanda II. Inżynierowi Cesare'owi Spadaccini'emu powierzył zadanie skonstruowania specjalnej maszyny mieszającej ciasto na makaron. Niegdyś dania makaronowe były przysmakiem robotników. Jedzono je głowie rękami. Dopiero później zaczęto posułgiwać się widelcem. Łatwe, szybkie i niedrogie potrawy z czasem zyskały fanów wśród ludzi zamożnych. Według danych Międzynarodowej Organizacji Makaronu najwięcej jedzą
My Chcemy JeśćPlacek z dynią i cebulą to super szybki wypiek i bardzo łatwy do przygotowania, w jesiennym sezonie niezastąpiony. Świetne urozmaicenie codziennego menu. Szybki, bo spód przygotowany jest z polecanego wcześniej ciasta bez dodatku drożdży. Zagniatasz ciasto, wałkujesz, układasz pokrojoną dynię i cebulę, a resztę zrobi już za Ciebie piekarnik. Delikatne, z mocno chrupiącymi brzegami o subtelnym słodkawym smaku kminku. Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!piwa bezalkoholowego, ale można wykorzystać dowolne, ulubione. Bułeczki najsmaczniejsze są w dniu upieczenia, ale na następny dzień w łatwy sposób można przywrócić im świeżość. Wystarczy podgrzać je w mikrofalówce przez kilkadziesiąt sekund. Składniki: (na ok. 8 bułeczek) Ciasto: 20 g świeżych drożdży 1 szkl dowolnego piwa w temperaturze pokojowej 120 g kaszy gryczanej, zmielonej, np. w młynku
Nastoletnie WypiekaniePierożańce ,to nowa forma i pomysł na inne pierogi.Robi się dośč szybko i łatwo.Polecam,są wyśmienite. 50dag.ugotowanych ziemniaków 15dag.pieczarek mąka 1 jajko sól pieprz vegeta 1 cebula liść laurowy sos pieczeniowy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto przygotowujemy jak na kopytka.Pieczarki czyścimy i kroimy w kostkę.Blanszujemy z liściem i vegetą.Odcedzamy.Doprawiamy solą i pieprzem.1/3 odkładamy do sosu.Z ciasta formujemy wałek i ucinamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiblogu od ponad 2 lat, i zawsze w okresie wakacyjnym święci swój prym. Sernik na zimno, to idealne rozwiązanie na ciasto w lato, nie trzeba uruchamiać piekarnika i dodatkowo grzać mieszkania. Robi się go na prawdę szybko i jest łatwy w wykonaniu. Sernik jest dwukolorowy jedna masa jest z czarnymi porzeczkami, dość nie spotykane połączenie w serniku, a takie
SMYKWKUCHNIpodczas wałkowania nie przyklejało się do wałka, najlepiej podsypać je mąką i ułożyć między folię spożywczą. Należy wałkować przez folię, ciasto będzie cienki i gładkie. Ciasteczka tuż po wyciągnięciu z piekarnika są miękkie, należy poczekać 2 min., szybko stwardnieją łatwo je będzie przełożyć. Lukier: Proporcje ok. 80 - 100 g cukru na jedno białko. Białko miksujemy, powoli dodajemy cukier puder
Moniki Smakołykilubiła, ja lubię choć szczerze mówiąc wolę eklerki. Ptysie są tak uniwersalne, że pasują na każdą okazję. I tak łatwe i tanie, że naprawdę warto zrobić je w domu. Tutaj (klik) znajdziecie także inne przepisy na słodkości z ciasta ptysiowego. Składniki na 12 dużych sztuk: na ciasto: szklanka wody szklanka mąki pszennej 125 g masła 4 jajka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadelikatnie ciasto i rozprowadzić po całości. Robiąc dołki palcem w cieście wkładać w nie oliwki. Plasterki czosnku również wbić w ciasto. Całość posmarować oliwą, posypać rozmarynem i solą morską ( delikatnie z tą solą gdyż oliwki też są słone i łatwo przesolić). Przykryć folią spożywczą i odstawić do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce, na 30min. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni
W kuchni u Moniki