kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:303/456)

Wtorek: Frittata z pęczaku, haloumi i salami 83

lżejsza niż klasyczna frittata z ziemniaków. Możecie do niej dodać dowolne składniki. Jeśli zrezygnujecie z salami powstanie super wegetariańskie danie. Ale możecie też dodać do zapiekanki np. resztki pieczonego kurczaka jakie macie w lodówce i uzyskacie super danie typu left overs. Dowolnośc obowiązuje też w zakresie serów. Doskonale sprawdzi się ser kozi, albo feta zamiast mozzarelli, a holoumi z powodzeniem(...)nich jogurt, rozmieszaj dokładnie rózgą. Posól i popieprz. Wylej masę jajeczną na kaszę i równomiernie rozprowadź po powierzchni. Wyłóż na wierzch plastry haloumi i salami. Krok 4 Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Wstaw fritatte. Zapiekaj przez 30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno z sałatą skropioną prostym dresingiem z cytryny i oliwy. Smacznego! Artykuł Wtorek: Frittata z pęczaku, haloumi

Niedzielny kucharz
z młodej kapusty gołąbki... 156

Składniki: młoda kapusta 2 -3 główki, ryż 3 woreczki, mielone z drobiu 1/2 kg, pieprz mielony 1 łyżeczka, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, koperek 1 pęczek, sok pomidorowy 1 litr, wywar z parzenia kapusty 2 szklanki z młodej kapusty wyciąć głąb, włożyć do gotującej się wody i sparzać liście, wyjmować je na talerz, z wystudzonych wyciąć gruby(...)każdy liść nałożyć porcję mielonego mięsa, zawijać ciasno liście, układać w brytfannie wyłożonej niepotrzebnymi liśćmi wlać sok pomidorowy, 2 szklanki wody z parzenia liści i pod przykryciem w piekarniku nagrzanym na 220C, grzanie góra/dół piec około 45-50 minut z 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie i na termoobiegu dopiec do końca czasu - gołąbki w naszym domu

W Mojej Kuchni Lubię
Udźce kurczaka pieczone z ziemniakami i pieczarkami w majeranku 141

Składniki: 12 szt. udźcy z kurczaka 12 szt. ziemniaków 20 szt. pieczarek (niedużych) 4 łyżki suszonego majeranku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki oleju 1 łyżka masła sól Sposób wykonania: Mięso nacieramy 3 łyżkami majeranku, zmiażdżonym czosnkiem, ostrą papryką i solą. Polewamy 2 łyżkami oleju i odstawiamy do lodówki na godzinę (lub na noc). Umyte ziemniaki (nieobrane(...)milimetrów uważając aby nie przeciąć je w całości. Mięso, pieczarki i ziemniaki wykładamy na blachę. Ziemniaki i pieczarki skrapiamy odrobiną oleju a następnie oprószamy solą i majerankiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez godzinę. Podajemy z surówką (np. z  sałatką szwedzką

Qchnia po prostu
piersi pieczone w cieście francuskim z czarnuszką... 152

Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje(...)blachę z papierem do pieczenia i na każdej porcji ciasta położyć pierś brzegi ciasta nałożyć na piersi, posmarować pędzelkiem maczanym w roztrzepanym jajku, posypać ciasto i piersi czarnuszką piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wyjąć z piekarnika i wystudzić piersi w cieście francuskim są soczyste, kruche, można je podać na obiad

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada francuska z kurczaka i ... 156

starłam na tarce jarzynowej. Cebulę i czosnek drobno posiekałam.   Na patelni roztopiłam 1 łyżkę masła i   na gorący tłuszcz    wkładałam porcjami mięso. Oprószyłam przyprawą do kurczaka. Szybko obsmażyłam z obu stron. Wyjęłam z patelni do miseczki. Roztopiłam pozostałe masło wrzuciłam cebulę. Zeszkliłam ją. Dodałam czosnek i za chwilę wrzuciłam pieczarki. Podsmażyłam. Posoliłam, oprószyłam pieprzem. Dodałam zioła(...)miejsca od brzegów. Następnie rozsypałam połowę startego sera i pieczarki.        Na wierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam i za pomocą pędzelka rozsmarowałam po mojej roladzie. Wstawiłam do piekarnika na około

Kuchnia u Krysi
Kurczak pieczony w panierce 116

unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie nasiąknięte tłuszczem. Naprawdę polecam. Składniki: 4 nogi z kurczaka lub 8 pałeczek 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki sól pieprz około(...)kilka godzin. Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki i każdy kawałek dokładnie obtoczyć w tartej bułce. Ułożyć mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Piec około 50-60 minut, aż skórka ładnie się zrumieni. W połowie pieczenia odwrócić mięso na drugą stronę. Podawać z ulubionymii dodatkami

kuchnia doski
Sałatka z marynowaną cukinią 150

owoce, nawet przez chwilę nie myśląc, że może to być cukinia.  Mam już pomysł na wykorzystanie jej na słodko, ale kiedy go zrealizuję ciężko powiedzieć :) Za ciepło na piekarnik...  Składniki: 1 słoik papryki marynowanej (850g) 1 słoik marynowanej cukinii a'la ananas (700ml) 1 słoik selera konserwowego (370g) 1 puszka kukurydzy 4 jajka na twardo 30 dkg szynki(...)Szynkę kroimy w drobną kostkę, jajka przepuszczamy przez kratownicę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Zamiast szynki konserwowej możemy użyć fileta z piersi kurczaka

Kuchnia w czekoladzie
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 136

najwygodniej wygotować – 5 minut w gotującej się wodzie będzie dobrą opcją. Jeśli używacie słoików z uszczelką, typu weck, uszczelki gumowe również należy wygotować. Nie powinno się wkładać ich do piekarnika, ponieważ – w przeciwieństwie do gorącej wody – gorące powietrze niszczy strukturę gumy.   Ja zabieram się za naszykowanie słoików, gdy chutney gotuje się już 1,5h i jeszcze gotujący się, gorący(...)składnikiem jest rabarbar, jest słodko-kwaśnym, lekko pikantnym i bardzo charakterystycznym sosem. Będzie pasował zarówno do klasycznych zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako dip do warzyw

Karo in the Kitchen
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 246

strzałem w dziesiątkę. Znakomicie smakuje na ciepło, ale na zimno jest równie pyszna. Sadzę, że zagości na moim świątecznym stole. Jest rewelacyjna i pięknie się prezentuje. 1 filet z kurczaka 100 g pieczarek 50 g kurek 1 cebula 60 g ziołowego sera camembert Suszone pomidory Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Olej do smażenia Kurki czyścimy. Pieczarki i cebulę kroimy(...)grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
Rolada drobiowa na zimno 331

nich skóry, usunąć kości i pokroić w małe kawałki (o wymiarach około 1,5 x 1,5 cm). Do miski włożyć mięso mielone. Dodać pokrojone mięso z udek kurczaka, wszystkie przyprawy (tj. sól, pieprz, cukier puder, majeranek), zioła (przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, koperek i natkę pietruszki) oraz żelatynę. Dobrze wymieszać i wyrobić masę mięsną, aby składniki dobrze się połączyły(...)mięso zawinąć szczelnie i ściśle w folię alumniową, a następnie tak przygotowaną roladę owinąć szczelnie w drugi kawałek folii alumniowej. Roladę owiniętą w folię przełożyć na blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg, 3 półka) i piec przez 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić w folii do wystudzenia. Wystudzoną roladę wyjąć z folii, przełożyć do zamykanego, plastikowego

Gospodyni Miejska
Roladki drobiowe z białą kiełbasą 244

Biała, surowa kiełbasa poza sezonem świątecznym? Pewnie, ale tylko w roladkach drobiowych ;) Nie miałam pomysłu czym wypełnić roladki więc postawiłam na kiełbasę. Smak drobiu z wieprzowiną

Bon Appetit Małgorzaty
Krwiste ziemniaczki z nuggetsami 225

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na te danie zaczerpnęłam z oglądanego kiedyś programu Nigelli Lawson „Nigella ucztuje”. Krwiste ziemniaczki powstają z 

Marta Gotuje
Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 371

pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę chili, pieczarki i pomidory suszone siekamy w drobną kosteczkę. Chorizo kroimy(...)następnie zawijamy mięso dokładnie do około farszu. Formujemy kształt rolady. Płatki kukurydziane mielimy w mikserze przez kilka sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut

Mania Gotowania
Pierś z kaczki z jabłkami 85

Uwielbiam pierś z kaczki i choć jest ono bardziej kaloryczne niż mięso z indyka, czy kurczaka, to zawiera naprawdę dużo zdrowych kwasów tłuszczowych. Najzdrowsza jest pierś kaczki, dlatego postawiłam na tradycyjne połączenie kaczka i jabłko, a do tego niezwykle aromatyczny rozmaryn. Kwaskowe jabłka doskonale pasują do delikatnego i soczystego mięsa. Kaloryczność dania zmniejszyłam nacinając skórkę i wysmażając ją na suchej(...)świąteczny obiad. 3 piersi z kaczki 2 duże kwaskowe jabłka listki świeżego rozmarynu sól i pieprz Piersi z kaczki umyć, osuszyć i ponacinać skórę tak, aby nie uszkodzić mięsa.Piekarnik rozgrzać do 200 st. Piersi doprawić solą i pieprzem.Skórą do dołu położyć piersi na rozgrzaną patelnię i tak smażyć przez 5-6 min, następnie odwrócić pierś na druga stronę

Krylowa Kuchnia
Udka zapiekane w egzotycznym sosie 121

kurkumy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki olej Wykonanie: 1. Marynata Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie pasta do smarowania udek. 2. Udka z kurczaka, umyć, oprószyć solą, pieprzem, nasmarować wcześniej przygotowaną marynatą i odstawić na kilka godzin. Po tym czasie udka podsmażyć z każdej strony na oleju. 3. Sos egzotyczny: Cebulę i czosnek drobno(...)wrzenia, dodać sok z limonki, curry, kurkumę, papryki i ryż. Całość dokładnie wymieszać i ponownie zagotować. 4. Sos egzotyczny przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć podsmażone udka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 45-55 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pałki w miodowej bejcy z papryką – idealny obiad na niedzielę 191

Przepis mam z gazety. Składniki 8 podudzi z kurczaka 2 łyżki miodu 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyzeczka słodkiej papryki 1/3 mielonej papryki ostrej majeranek suszony rozmaryn sól ,pieprz -gałązki oregano lub tymianku przygotowanie Przygotuj bejcę- do miodu wciśnij sok z 1/2 cytryny, wsyp 1/2 łyżeczki soli ,szczypta pieprzu’.,2 rodzaje papryki oraz po 1/2 łyżeczki majeranku i rozmarynu.Dodaj(...)składniki się połączyły .Do bejcy włóż opłukane pałki ,wymieszaj , aby bejca dokładnie pokryła mięso i odłóż na 30 min .Pałki przełóż do naczynia żaroodpornego . Posmaruj olejem . Wstaw do nagrzanego piekarnika .Piecz w temp18o st .Przed podaniem posypać tymiankiem

Moje Wyroby
ZAPIEKANKA KEBAB-GYROS Z RYŻEM 110

obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojony filet z kurczaka. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą kebab-gyros. Smażymy, aż zetnie się białko mięsa, a następnie dodajemy cebulę, czosnek oraz paprykę. Trzymamy na ogniu, aż mięso będzie w środku usmażone, następnie(...)dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Przygotowany sos wylewamy na wierzch zapiekanki i posypujemy startym, żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
Rolada z trzech rodzajów mięsa : indyka, kurczaka i wieprzowiny w pieczarkach 119

był strzał w dziesiątkę. Indyka nafaszerowałam kurczakiem a całość owinęłam szynką szwarcwaldzką. Dzięki temu mięso pozostało soczyste. Polecam. Składniki: Filet z indyka 700 g 4 udka z kurczaka 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 500 g pieczarek 1 cebula Olej do podsmażenia pieczarek Czubryca zielona Czubryca czerwona Sól Bulion/ woda Wykonanie: Filet z indyka kroimy na płasko aby uzyskać jak największą powierzchnię(...)szynką szwarcwaldzką i zabezpieczamy sznurkiem. Pieczarki kroimy na połowę i w plasterki. Podsmażamy razem z pokrojoną cebulą. Do rolady dokładamy podsmażone pieczarki, ewentualnie podlewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy w piekarniku pod przykryciem około 1 godziny w temp. 190 o C. Pozostawiamy jeszcze na 30 minut w piekarniku aby rolada odpoczęła i doszła. Kroimy w plastry i SMACZNEGO.  (function

Smaki Ewy
ZAPIEKANKA KEBAB-GYROS Z RYŻEM 131

obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.  Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojony filet z kurczaka. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą kebab-gyros. Smażymy, aż zetnie się białko mięsa, a następnie dodajemy cebulę, czosnek oraz paprykę. Trzymamy na ogniu, aż mięso będzie w środku usmażone, następnie(...)dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Przygotowany sos wylewamy na wierzch zapiekanki i posypujemy startym, żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 min. Podajemy na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWA ZAPIEKANKA Z DOMOWYM SOSEM 143

łyżka papryki mielonej wędzonej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej Olej do smażenia 1 papryka 1 pęczek dymki 1 cebula czerwona 15 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną i papryką mieloną ostrą.   Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso, smażymy na rumiano. Mięso przekładamy do osobnej(...)składniki sosu. Mieszamy. Bagietki przekraczamy wzdłuż (jeśli są za długie możemy na pół a potem wzdłuż). Każda część smarujemy sosem,przekładamy warzywa i mięso .posypujemy tartym serem. Pieczemy w piekarniku ok 5 min w 200 stopniach aż ser się rozpuści. Smacznego

Gotowanie Patki
Filet z kurczaka pod pierzynką 122

brokułu 1 duża marchewka 3 łyżki szczypiorku ½ czerwonej papryki 150 g żółtego sera 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Masło do formy Filet z kurczaka kroimy na płaty jak na kotlety. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz słodką czerwoną papryką z każdej strony. Mięso układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Marchewkę obieramy i ścieramy(...)sobą - pokrojone różyczki brokułu, marchewkę, ser, szczypiorek, czerwoną paprykę. Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Doprawiamy czosnkiem granulowanym. Całość wykładamy na mięso. Zapiekamy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 40 minut. Przed końcem możemy odkryć naczynie

VioletoweKucharzenie
Zapiekane bagietki z serowo-mięsnym nadzieniem 236

posiekany szczypiorek * można wzbogacić nasze nadzienie o dodatek innych ulubionych przypraw. Jeśli szukacie niedrogich przypraw dobrej jakości polecam Wam te (klik) . Warto **opcjonalnie można zastąpić np. drobno pokrojonym wędzonym kurczakiem itd. Przygotowanie: Bagietkę nacinamy i wydrążamy lekko środek (uważamy, aby nie przeciąć spodu). W miseczce roztrzepujemy widelcem jajka z solą i pieprzem (przyprawy w szczególności pieprz powinno być czuć). Następnie(...)napełniamy naszą wydrążoną bagietkę. Po wierzchu posypując jeszcze około 1 łyżką startego żółtego sera (posypujemy miejsce wydrążenia). Bagietkę z farszem wkładamy na środkowy poziom do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Zapiekamy około 20 minut. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.   Polecam Wam przyprawy (i inne produkty jak np. bakalie) Skworcu! Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe opakowania). Używam

Słodkie okruszki
kotlety schabowe po hawajsku 121

żółtego sera i zapieczone, królowały w niejednej karcie dań PRL-owskich restauracji. Ananas oczywiście był z puszki. Ja użyłam świeżego ananasa. W ten sam sposób przygotowywano kotlety z piersi kurczaka.  4 kotlety schabowe, 2 jajka, bułka tarta (około 80 gram), mąka pszenna, sól, pieprz, smalec do smażenia, 4 plastry ananasa, 4 plastry sera żółtego Kotlety roztłuc oprószyć solą(...)mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano. Przełożyć kotlety na blachę do zapiekania, na każdym ułożyć plaster ananasa, przykryć serem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podałam z puree ziemniaczanym. zastawa

królestwo garów
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i fetą 279

smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki skrobiemy gotujemy w lekko osolonej wodzie prawie do miękkości-mają pozostać jędrne. Odcedzamy zostawiamy do wystygnięcia. Mięso, myjemy, kroimy na kawałki, oprószamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na patelni, gdy mięso będzie podsmażone dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz kiełbasę i szpinak, przesmażamy około 5 minut. Jajka miksujemy  ze śmietanką, doprawiamy(...)plastry ziemniaków, oprószamy je lekko rozmarynem. Na ziemniaki wykładamy masę z mięsem i szpinakiem, przykrywamy resztą pokrojonych ziemniaków, zalewamy masą jajeczną z fetą. Wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika, zapiekamy do momentu aż wierzch się przyrumieni. Podajemy gorącą

Wanilia i Kardamon
SAŁATKA Z PIECZONYCH BURACZKÓW I KOLOROWYCH POMIDORÓW 123

koloru i smaku plasterki pomidorów przełożyłam cienkimi plastrami pieczonych buraczków. Całość posypałam pokruszoną fetą i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sosem winegret. Sałatka idealnie komponuje się z pieczonym kurczakiem, grillowanym stekiem lub burgerem. Podana z chrupiącym, opieczonym pieczywem może stanowić samodzielne danie. SKŁADNIKI na 2 porcje 2 średnie pomidory malinowe 2 pomidory żółte 6 pomidorków cherry 1 średni upieczony(...)cytryny  3-4 łyżki oliwy extra vergine świeżo zmielony czarny pieprz szczypta chili * polecam upiec większą ilość buraczków ( niezbyt dużych) i wykorzystywać je sukcesywnie do różnych dań . Piekarnik rozgrzewamy do 200°C bez termoobiegu. Buraczki myjemy, każdy oddzielnie zaijamy w kawałek folii aluminiowej. Układamy na blaszce i pieczemy około 1 godzinę ( w zależności od wielkości buraczków). Buraczki są gotowe

cool and minty
KURCZAKOWE KULE NADZIEWANE SEREM I BOCZKIEM 584

macie pomysłu na obiad? Pierś kurczaka to mięso,z którego możemy tworzyć przeróżne i pyszne dania...wystarczą tylko chęci. Składniki:   6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 30 dag startego sera żółtego 20 dag wędzonego boczku 2-3 jajka mąka pszenna,bułka tarta sól,pieprz Filety umyć,wysuszyć i przeciąć wzdłuż (na pół),delikatnie rozbić i doprawić pieprzem.Jeśli wędzony(...)uformować kształt kuli.Panierować w mące,jajku i tartej bułce.Smażyć na głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru.Odsączyć na ręczniku papierowym,przełożyć na jakąś brytfankę i wstawić do piekarnika na ok 20 min w 160stC.  Boczek można zamienić na inny farsz np pieczarki,szynkę lub wg własnego pomysłu.Możemy kombinować do woli tworząc nowe kształty,pyszne farsze

Niespełnione zdolności kulinarne
Grillowana Pierś z Kurczaka w Rewelacyjnej Marynacie z Pieczonymi Marynowanymi Ziemniaczkami i Spaghetti z Cukinii z Pesto alla 269

kliknięciu w nią przeniesiecie się na przepis opisujący jej wykonanie.Czy nam to smakowało? Oj, bardzo! MIĘSO: 2 małe piersi z kurczaka Rewelacyjna marynata do mięs i warzyw Piersi z kurczaka umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Odcięłam małe polędwiczki. Każdy kawałek z każdej strony osmarowałam marynatą, włożyłam do pojemnika i szczelnie go zamknęłam, wstawiłam do lodówki na kilka godzin(...)mięs i warzyw Ziemniaczki wyszorowałam dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroiłam w ósemki. Każdy kawałeczek ziemniaka posmarowałam marynatą i ułożyłam na teflonowej blasze. Odstawiłam na kilkanaście minut. Potem piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ziemniaków. Jeśli nie jesteśmy pewni czy już są gotowe, można przecież wyciągnąć jedną ćwiarteczkę

Blondynka Gotuje
Ogniste kieszonki drobiowe 341

ząbki czosnku sól morska do smaku przyprawa gajowego BELLA BIS  do smaku płatki chili  BELLA BIS 2 łyżki oliwy do posmarowania naczynia Sposób przygotowania Filet z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym,naciąć wzdłuż tak aby utworzyć kieszeń, uważać aby nie rozerwać mięsa.  Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę(...)oliwą z pomidorów oprószyć solą przyprawą gajowego, posypać płatkami chili,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wsadzić na 2 godziny do lodówki, po czym piec w nagrzanym do 180*c piekarniku 35 minut.  Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką

Wanilia i Kardamon
Witam robaczki moje drogie . 304

tluszczyku. Mam nadzieje, ze sprobujecie taki obiad zrobic, któregoś dnia w Waszych domach. A, wiec  robaczki nie zanudzam, tylko podaje przepis i do dziela kucharze !!! SKLADNIKI: -2 piersi z kurczaka -oliwa z oliwek lub olej -przyprawy: ·          Tymianek suszony ·          Majeranek suszony(...)proszku, dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek, sol, ziele angielskie i lisc laurowy,mieszamy. Piersi  zanuzamy,obtaczamy w marynacie, zostawiamy w lodowce na minimum 2-3 godziny. Nastawiamy piekarnik na 180-190 st.C . Rozwijamy folie aluminiowa (blyszczaca strona do gory), układamy piersi i przykrywamy druga czescia foli ( blyszczaca strona do piersi), formujemy „koperte” zwijając szczelnie brzegi . Na kopercie nacinamy dziurki

PychaDania
Udka kurczaka w porterze 178

lubisz kurczaka,a nie lubisz kosci tylko samo miesko ten przepis jest dla Ciebie.Kurczak pozbawiony kostek,zamarynowany w aromatycznym ciemnym piwie i dodatkiem ziol jest znakomity.Udka sa bardzo soczyste .Kurczaka w ten sposob przygotowywal Alexander Herrmann w programie TV "Topfgeldjäger".Przepis jest niezwykle prosty i latwy,a jedyna trudnosc to usuniecie kosci z udek.Koniecznie wyprobujcie ten przepis,a odkryjecie(...)naczyniu ,nastepnie zalac Porterem.Naczynie przykryc folia spozywcza i umiescic w lodowce na 2 dobynozki wyjac z marynaty i ulozyc na blaszce do pieczenia skora do gorywlozyc do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C okolo 35 minut.Czas pieczenia uzalezniony jest od ilosci nozek i tak 2 nozki beda upieczone i rumiane juz po 25 minutach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś kurczaka panierowana w krakersach 975

chrupiącej panierce z krakersów. Jedzonko palce lizać. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.składniki:600 g piersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną soli i pieprzu. Do jogurtu(...)był pył ale również małe kawałeczki. Zamarynowane w jogurcie kawałki mięsa panierować w krakersach a następnie ułożyć na blaszce włożonej papierem do pieczenia lub natłuszczoną folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 25-30 minut. Mięsko podawać z dowolnymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
317. 164

 „Niesamowite jak paradoksalnie układa się życie: najpierw bardzo czegoś pragniesz i nie możesz się doczekać, a potem, kiedy jest już po wszystkim, marzysz tylko o

More food, love and dreams