kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:310/456)

Szpinakowa lasagne 175

ilości klarowanego masła. 2.  Cebulę, czosnek bardzo drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Dodać rozmrożony szpinak i całość smażyć około 10 minut. Następnie dodać pokruszony ser feta i usmażonego kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. 3.  Płaty lasagne ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju. 4.  Sos beszamelowy Masło rozpuścić(...)naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem układać warstwami: płaty lasagne, masę szpinakową aż do wykończenia składników. Na wierzchu wyłożyć sos beszamelowy i posypać startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone pierożki kebabowe z indykiem 189

pyszne pieczone pierożki z nadzieniem z indyka, suszonego pomidora, oliwek, papryki i kukurydzy. To wszystko podsmażone z dodatkiem przyprawy kebab - gyros, zawinięte w ciasto drożdżowe i zapieczone w piekarniku. Jeśli chodzi o farsz to możecie dodać co lubicie, bo te pierożki smakują tak naprawdę jak pizza, tylko w nieco innej formie :-) Pierożki pyszne, można podać z sosem(...)masła (roztopionego) 1 żółtko 1 całe jajko 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżki soli 50 g drożdży 1 łyżeczka cukru Farsz: 200 g filetu z indyka (kurczaka) suszone pomidory kilka oliwek czarnych przyprawa kebab - gyros 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka ketchupu lub passaty starta mozzarella 1. Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy do nich cukier

kruche babeczki
Najlepszy domowy rosół 202

klarowny, esencjonalny. Podaje go z makaronem, marchewką i kawałkami mięsa, a czasem po prostu nalewam do kubków, bo lubimy popijać czystym rosołem krokiety albo paszteciki.  Składniki: 1 ćwiartka kurczaka 1 korpus kury (najlepiej wiejskiej, domowej) 1 skrzydło indyka 1 szyja indyka kawałek (ok 200g) wołowiny z kością 3 duże marchewki 2 pietruszki kawałek selera (ok 200g) kawałek pora(...)Mięso umyć, włożyć do dużego garnka (min 5-litrowego), zalać zimną wodą, żeby całe było pokryte, zagotować, odszumowując. Cebulę obrać, opalić nad ogniem albo opiec wcześniej na grillu w piekarniku. Warzywa korzeniowe obrać, przekroić, wszystkie wrzucić do garnka. Dodać przyprawy. Łodygi pietruszki, gałązkę lubczyku i selera związać nicią kuchenną, razem z pozostałymi przyprawami wrzucić do garnka. Rosół zagotować, zmniejszyć ogień

Obiad gotowy
Piersi kurczaka w majonezie z pieczarkami serem i ketchupem 554

Składniki: 4-5 szt. filetów z piersi kurczaka 500g pieczarek łyżka oleju kokosowego do posmarowania naczynia żaroodpornego przyprawy ulubione do filetów-u mnie tylko sól i pieprz 3-4  łyżki majonezu 2 szkl. startego sera żółtego keczup Wykonanie   Filety doprawić solą i pieprzem i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny ,lub dzień wcześniej na noc w woreczku(...)podsmażyć na patelni. Gotowe filety poukładać w naczyniu do pieczenia,następnie posmarować , każdy kawałek majonezem. Na to ułożyć podsmażone pieczarki. Wszystko posypać startym serem. Wierzch posmarować keczupem. Wstawić do piekarnika .Piec w 180 ° C ,około 30-40 minut pod przykryciem. Ostatnie 10 minut piec w 200 ° C.:)) przepis dostałam od znajomej z Poznania

w mojej kuchni
Pieczone ziołowe podudzia kurczaka w cytrynie i czosnku 154

ilością przypraw. dzięki temu, że marynowałam je całą noc w przyprawach, oleju i soku z cytryny są soczyste w środku z chrupiącą skórką na zewnątrz. Składniki: 6 podudzi z kurczaka olej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, curry, świeżo zmielona kolendra, lubczyk - wedle uznania 3 ząbki czosnku pokrojone w cienkie talarki sok z połowy cytryny 1/3 szklanki(...)masz czasu odstaw chociaż na godzinę pod przykryciem w lodówce. Podudzia ułóż w naczyniu żaroodpornym, powtykaj gdzieniegdzie plasterki czosnku, polej wodą z dodatkiem cukru. Na wierzch ułóż łyżkę masła. Piekarnik rozgrzej do 190C, piecz na środkowej półce bez termoobiegu około godziny czasu. Od czasu do czasu polej sosem podudzia. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 149

Przepis na gładki , aksamitny pasztet z dodatkiem , drobiowych wątróbek . Jest pyszny , doskonały na kolację , czy śniadanie . W zasadzie na każdą okazję , a jaki zapach roztacza wokół po wyjęciu z piekarnika..jak nic na świecie " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Do tego chlebuś z chrupiącą skórką i..mniam..po prostu " class="wp-smiley" style="height(...)cebula – duża lub dwie małe 1,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy białej Łopatkę i udka od kurczaka , myjemy i wkładamy razem do brytfanki , dodajemy cebulę i marchew ( można w całości – byle obrane ) , solimy do smaku . Dusimy pod przykryciem , w razie potrzeby dolewając szklankę wody ,żeby się

Ogrodnik w podróży
Domowy pasztet 161

gotujemy do miękkości. 20 minut przed końcem gotowania mięsa dodajemy obrane marchewki, pietruszkę by się ugotowały. Mięso i warzywa wyciągamy z wywaru (którego nie wylewamy) i studzimy. 2. Kurczaka kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy przyprawę i gotujemy do miękkości. 3. Wątróbkę zalewamy wrzątkiem na 5 minut i odcedzamy. 4. Pora, cebulę i czosnek drobno posiekane wrzucamy na patelnię(...)dużej misce wyrabiamy masę z mięsa, warzyw, jaj i przypraw. Gdy podczas wyrabiania masy będzie ona za twarda dodajemy wywar z mięsa (3-4 łyżki). 9. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni. Keksówki smarujemy lekko olejem i wkładamy masę lekko ją dociskając.  10. Pasztet pieczemy 90 minut. Studzimy i wkładamy do lodówki najlepiej na noc. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Roladki drobiowe z naleśnikiem 320

porcję mięsa mielonego  (fot.2) , posypać serem żółtym  (fot.3)  (część sera zostawić do posypania roladek na wierzchu) i zwinąć w rulon  (fot.4) . Na rozbitą pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik i zwinąć w roladkę  (fot.5) . Przygotować marynatę. Składniki marynaty wlać do miski i wymieszać. Proporcje należy dobrać wg własnego gustu. Zwinięte roladki mięsne obtoczyć w marynacie(...)strony  (fot.8) . Włożyć do naczynia do zapiekania  (fot.9) , posmarować majonezem, posypać usmażonymi pieczarkami z cebulą i startym na tarce serem żółtym. Całość przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec około 40 minut. Źródło: Kuchnia Broni linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 307

pojedyncze piersi z kurczaka - mała czerwona papryka - ser feta ok. 140 gram - boczek wędzony ( 18 dłuższych cienkich plastrów ) - zioła przyprawowe : pomidory suszone + bazylia+czosnek - olej Wykonanie Każdą z piersi kurczaka dzielę na trzy kotlety, rozbijam przez folię tłuczkiem, posypuje delikatnie mielonym czosnkiem. W miseczce ugniatam widelcem ser feta, dodaję do niego pokrojoną w drobną kosteczkę czerwona paprykę i zioła, całość(...)smaruję przy pomocy pędzelka odrobiną oleju. Roladki przekładam do naczynia, łączeniem do dołu. Na koniec każdą roladkę smaruję delikatnie olejem również przy pomocy pędzelka. Roladki wkładam do lekko nagrzanego piekarnika, piekę bez przykrycia w 150 stopniach ( z termoobiegiem ) ok. 25-30 minut. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Szaszłyki z kurczaka i indyka 375

środku zimy także można zjeść pysznego szaszłyka, ja zdecydowałam się na dwa rodzaje drobiu: kurczaka i indyka. Potrzebujemy: 0,5 kg piersi z kurczaka i indyka 2 duże papryki 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule oliwa z oliwek/olej natka pietruszki majeranek oregano chili/pieprz cayenne papryka słodka pieprz i sól patyczki do szaszłyków Mięsko myjemy i kroimy(...)robiłam to w następującej kolejności: mięso papryka pieczarka cebula itd. Układam wszystko na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skraplam oliwą i posypuję niewielką ilością natki pietruszki. Piekę w piekarniku przez około 30-35 min w temp. 200 stopni Podaję z sosem czosnkowym - przepis ---> klik Smacznego :) Jeżeli spodobał Ci się ten post to zapraszam do polubienia mojej strony na Facebook

Kolejny blog o gotowaniu
Roladki z suszonymi pomidorami. Amore Pomidore. 123

basilico genovese DOP 7%, acqua, Pecorino Romano DOP, aglio, zucchero, sale, peperoncino. Antiossidante: Acido L-ascorbico E300. - See more at:  http://gastronomiatoscana.it/prodotti/sughi-e-condimenti/pesto-rosso#sthash.W76myi4r.dpuf Przygotowanie: Każdą z piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy z żyłek i tłuszczu. Jedną ręką przygniatamy pierś a drugą filetujemy ją na długim i cienkim nożem. Jest to dużo wygodniejsze bo cieńszą pierś łatwiej ubić tłuczkiem(...)owinięta w szynkę parmeńską. Roladki wykładam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Układam je dość ciasno jedna obok drugiej. Posypuję przyprawami i skrapiam oliwą oraz octem balsamicznym. Piekę w piekarniku około 40 minut (200 stopni, góra i dół). Roladki podałam z sałatką z rukoli, szpinaku, suszonych pomidorów i prażonego sezamu oraz prażonych orzechów. Smaku całemu dania nadało Pesto Rosso

ClauditteMissCooking
pierożki rosyjskie pieczone 137

oleju Farsz: * 3 nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu(...)godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 porcje i wałkujemy placki, z których szklanką wycinamy koła. Po nałożeniu farszu sklejamy boki i układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Możemy je w miarę blisko siebie układać (ale nie mogą się stykać! Kiedy ulepimy już wszystkie pierożki jeszcze raz dociśnijmy ciasto zwłaszcza po bokach

w mojej kuchni
Rosyjskie pieczone pierożki--- Russian ravioli al forno 200

nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE  .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa mielimy w maszynce do mięsa i doprawiamy do smaku. Farsz będzie na tyle wilgotny, że bez problemu powinien(...)godzinę. Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 porcje i wałkujemy placki, z których szklanką wycinamy koła. Po nałożeniu farszu sklejamy boki i układamy na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia i podsypanej mąką. Możemy je w miarę blisko siebie układać (ale nie mogą się stykać! Kiedy ulepimy już wszystkie pierożki jeszcze raz dociśnijmy ciasto zwłaszcza po bokach

w mojej kuchni
Jak ugotować pyszną zupę? 199

pora na składniki naszej zupy. Niech to będą dobre warzywa (świeże (najlepiej nie mrożone), nie nadgniłe, nie zwiędnięte, itp.) i świeże, dobrej jakości mięso. Usłyszałam kiedyś, że można uratować kurczaka, który nie pachnie "zbyt ładnie" poprzez namoczenie go w zimnej wodzie pełnej liści laurowych. No cóż...nie będę tego komentować. Jeśli jesteśmy brudni to raczej myjemy się, a nie spryskujemy(...)miarę możliwości wybierajcie świeże pomidory zamiast koncentratu czy też własne ogórki kiszone zamiast przecieru.  W przypadku zup kremowych nieco inny smak można uzyskać piekąc najpierw warzywa w piekarniku. Dynia, czosnek, pomidory, papryka - próbujcie i smakujcie, możecie zdziwić się ile pysznych rzeczy ominęło Was do tej pory. Kwaśne warzywa (kiszona kapusta, ogórki kiszone) najlepiej jest ugotować w oddzielnym garnku

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania