kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:79/135)

Miód, drób, sałata i szkło 237

smażenia  sok z połowy cytryny Przygotowanie : Filet oczyść i pokrój na 8-10 słusznych kawałków (2 kawałki na porcję). Zrób marynatę z oliwy z oliwek musztardy, miodu i do smaku soli i pieprzu, włóż do niej kurczaka, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Nadziej po 2 kawałki na grube i krótkie patyczki do szaszłyków i smaż na maśle klarowanym

Mechanik w kuchni
Pieczona pierś z kurczaka w oliwie z oliwek i pieprzu ziołowym 182

każdym ułóż po dwa kawałki piersi. Z foli stwórz saszetki i do każdej przelej pozostałą w misce marynatę. Saszetki szczelnie zamknij i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz 30 minut. Wkrótce pojawią się przepisy z tak właśnie przyrządzonym kurczakiem. Spróbuj także: Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Pierś z kurczaka w pomidorach pierś

Fit&Fast Kitchen
Kurczak miodowo-musztardowy z warzywami 186

się jeszcze o przygotowanie surówki. Najlepsza będzie do tego sałata, choćby z winegretem... Składniki: 8 podudzi z kurczaka 4 średnie ziemniaki gałązka pomidorków koktajlowych szklanka mrożonej fasolki szparagowej 2 małe cebule główka czosnku oliwa przyprawa do grillowanych warzyw lub do ziemniaków Marynata: 2 łyżki miodu 4 łyżki łagodnej musztardy 4 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka octu(...)przyprawić, wymieszać i skropić oliwą. Przygotować mięso. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso umyć osuszyć, obtaczać w marynacie z każdej strony, umieścić na warzywach i szczelnie przykryć. Piec ok. 50 minut w 180 o C, a następnie odkryć i dopiekać bez przykrycia, by kurczak nieco się przyrumienił. Piec aż mięso i warzywa będą zupełnie miękkie

Czerwień i błękit
1470.Gulasz z piersi kurczaka 805

Pyszny i prosty do zrobienia  obiadek..do marynaty wykorzystałam pyszny  miód rzepakowy , który można zakupić w  Anielskich Przysmakach ..Polecam.. taki miodek i inne pyszności z tego sklepu.. 1 kg piersi z kurczaka  1 -2 marchewki 1 cebula 2-3 łyżki  lutenicy  lub ketchupu 2 łyżki  miodu rzepakowego 1 łyżka musztardy przyprawy

Moje domowe kucharzenie
Pieczone żeberka w sosie ketchupowym 231

Pieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z kurczakiem i warzywami 332

doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, lekko skrapiamy oliwą i smażymy na patelni, kilka minut po każdej ze stron. 2. Pierś z kurczaka lekko rozbijamy ręką, w miseczce rozdrabniamy pół kostki rosołowej i zalewamy 2 łyżkami oliwy. Taką marynatą nacieramy pierś i smażymy na patelni w całości, po ok. 3 minuty z każdej strony, powtarzając ten proces dwukrotnie. Następnie po ostygnięciu(...)Masa musi być dobrze doprawiona.  4. Na formę do tarty wykładamy ciasto francuskie prosto z lodówki.  5. Na cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu. 6. Całość zalać masą śmietanowo jajeczną. 7. Piec w temp. 190 stopni przez pierwsze 20 minut, następnie zwiększyć

Mój Smak na Życie
Pierś kurczaka z curry, zapiekana z porem 507

niecodzienna... , chyba, że każdego dnia używacie curry. ;) U mnie ta przyprawa gości rzadko, a jednak zawsze nam smakuje. 700g filetu z piersi kurczaka 1 duży por 1 kubek (330ml) słodkiej śmietanki 30% kawałek żółtego sera MARYNATA: 2 łyżki przyprawy curry sok z połowy średniej cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego sól morska i czarny pieprz świeżo mielone szczypta kardamonu mielonego

Kuchenna Kontrrewolucya
podudzia marynowane w przyprawie do kurczaka... 121

sztuk, przyprawa do kurczaka Prymat 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka umyte podudzia osuszyć recznikem papierowym przyprawę do kurczaka w misce wymieszać z olejem, sokiem z cytryny i dobrze wymieszać do marynaty włożyć podudzia i mocno je ponacierać marynatą przykrytą folią miske schować na całą noc do lodówki podudzia przełożyć do garnka, przykryc pokrywką

W Mojej Kuchni Lubię
Tymiankowe udka w śmietanie 277

łyżeczka soli 1 łyżka oleju lub oliwy Wykonanie: Podudzia umyć i osuszyć. Wyciąć kości, jednak nie jest to zabieg konieczny. Posypać przyprawą do kurczaka. Śmietanę, mleko, tymianek i olej wymieszać. Doprawić do smaku. Udka zalać śmietanową marynatą. Przykryć folią i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. Udka piec w 180 stopniach C pod przykryciem przez 30 minut

kolorowotorcikowo
Pieczone udko kurczaka 177

Taka domowa wersja modnego pieczonego kurczaka w worku Pieczone udko z kurczaka SKŁADNIKI: 2 udka kurczaka kilka ziemniaków rozmaryn sól, oregano,papryka, pieprz, czosnek, lubczyk, oliwa rękaw (worek do pieczenia) surówka: pomidory malinowe z cebulą w śmietanie :P Marynatę zrobić z mieszanki przypraw i oleju lub oliwy Mięso umyć i osuszyć. Włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać, by oblepiła całe

MarciochaKucharzy
pyszne szaszłyki z piersi i cukini na ostro.. 191

łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki SKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 podwójna, cebula 5 średnie, ogórek kiszony 4 nieduże, boczek wędzony 25 dag, cukinia 2 nieduże z podanych składników przygotować marynatę i włożyć do niej umytą, osuszoną pierś, dobrze zamoczyć i schować do lodówki najlepiej na całą noc pierś wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone udka z kurczaka w curry 209

sól, pieprz 1 łyżka ksylitolu 1. W misce wymieszaj olej/masło z curry, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Powstałą marynatą dokładnie posmaruj udka i wstaw do lodówki na minimum godzinę. 2. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. 3. Kurczaki ułóż w naczyniu żaroodpornym lub formie wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp je ksylitolem. 4. Pomiędzy udka wkładaj plasterki cytryny, ząbki czosnku

Powiedz dietom nie
Aromatyczne piersi z kurczaka, smażone w głębokim tłuszczu 920

delikatne, miękkie i bardzo soczyste. Podaję je zawsze z sosem czosnkowym i sałatką z kapusty pekińskiej lub sałatką colesław . Potrzebujemy: pierś z kurczaka (moja ważyła 650 g) 0,5 litra - 1 litr oleju rzepakowego do smażenia Składniki marynaty do mięsa: 3/4 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 3 duże(...)płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1/4 płaskiej łyżeczki curry 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Piersi kroimy na kawałki o grubości około 8 mm. Wkładamy do miski, dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy, szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Ja przygotowuję mięso zazwyczaj dzień wcześniej, więc w lodówce trzymam je całą noc.  Jajko roztrzepujemy widelcem

Smak mojego domu
Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie 157

Dziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka.  1kg skrzydełek 1/2 szklanki pikantnego keczupu, u mnie od Jamar 3 łyżki miodu 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne  3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki soli 1. Mieszamy ze sobą

Szefowa kuchni
ziemniaki z serem i podudziami... 454

Składniki: podudzia z kurczaka 4 sztuki/z rosołu, ziemniaki młode 1 kg, ser żółty 20 dag/tarty, papryka słodka mielona 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, kminek 1 łyżeczka/ziarenka, gorczyca 1 łyżeczka, ziele angielskie 3 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, pieprz czarny ziarnisty 10 ziarenek w moździerzu utrzeć przyprawy, dolać olej, wsypać paprykę i wszystko utrzeć dokładnie podgotowane(...)polać marynatą, położyć kawałeczki masła posypać po wierzchu startym żółtym serem, na serze poukładać wcześniej ugotowane podudzia w rosole, natrzeć je marynatą, nałożyć po kawałeczku masła piec w 200 C około 40 minut - ziemniaki są pyszne, ser ciągnący, kurczak chrupiący..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania