kurczak w marynacie - 2015 przepisów (strona:70/135)

Camembert z grilla 210

wolno nakłuwać widelcem, do przewracania najlepiej używać łopatki *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA Z GRILLA W PYSZNEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej 236

patelni przez 7-9 minut, kilkakrotnie obracając *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Szaszłyki

Blog z Apetytem
Filet kurczaka w pikantnej marynacie z truskawkami i mozzarellą. 123

pełno, a więc żal nie korzystać z tego dobrodziejstwa. Jeśli nie teraz to kiedy? Dopiero za rok, a to tak długo. 2 duże filety z piersi kurczaka kilka dużych truskawek 3 plastry mozzarelli Marynata: łyżka suszonej cebuli 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1/3 łyżeczka soli łyżka soku z cytryny łyżka oleju kokosowego Składniki na marynatę mieszamy razem. Czyste i osuszone piersi

Dieta moja pasja
piersi na ziemniakach,pieczarkach z olejem rzepakowym i w parmezanie pieczone... 139

Składniki: ziemniaki gotowane w mundurkach 10 średnie, pieczarki 6 średnie, cebula 3 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, parmezan starty 20 dag MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, rozmaryn suszony 3 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, curry 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki ząbki czosnku 1 główka

W Mojej Kuchni Lubię
Jak zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Przykładowe lekkie przepisy, pomocnicza woda lecznicza oraz inne porady. 146

dodatku jajka.   Makaronowe kokardki pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Lekkie makaronowe miseczki w kokosowo-cynamonowym sosie z soczystym jabłuszkiem  Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie (oczywiście bez dodatku w postaci frytek) Pomidorowy sos ziołowy z ryżem Ala'leczo - lekkie danie  Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food  Desery / Słodkości

Słodkie okruszki
Świat sosów Folwark - dalsza współpraca i kolejne pyszne przepisy 172

boczkiem podaną z nutą meksyku" . Zapraszam Was do wypróbowania moich poprzednich przepisów z sosami Folwark: Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem podane z sosem barbecue Grillowane kanapki z nutą barbecue - szybko i smacznie

Słodkie okruszki
Top 7 sierpnia - najpopularniejsze przepisy 177

podobało.  Top 7 sierpnia - najpopularniejsze przepisy: 7. Pomidorowy sos ziołowy z ryżem - szybki i prosty obiad na lato 6. Fioletowa fala orzeźwienia 5. Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie i ekspresowa surówka 4. Letnie owocowo-orzechowe marzenie obiadowe z olejem lnianym A teraz czas na podium: 3. Mrożona kawa z lodami waniliowo-czekoladowymi, przyprawami zwieńczona bitą

Słodkie okruszki
Konkurs z sosami Folwark 153

terenie Polski. Sosy Folwark inspirują smakiem. Można z ich udziałem stworzyć wiele wspaniałych dań, takich jak: Spaghetti z sosem kukurydzianym na bazie remulady duńskiej Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką Szaszłyki z grilla aromatyzowane lubczykiem podane z sosem barbecue  Po więcej pysznych inspiracji zapraszam na fanpage Folwark

Słodkie okruszki
Skrzydełka zapiekane z ziemniakami, marchewką i cebulką 258

żaroodpornego wyłożyć pocięte na 4 części ziemniaki. Następnie plasterki marchewki i cebulę pokrojoną w piórka. Całość posypać solą oraz pieprzem. Na samym wierzchu ułożyć skrzydełka z kurczaka. Przyprawić je solą, pieprzem oraz posmarować marynatą (miód wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz sosem sojowym).  Piec pod przykryciem około 50 minut. Następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać jeszcze około

Ugotować
Skrzydełka z boczkiem 125

skrzydełka można piec w piekarniku i na grillu Składniki - 15 skrzydełek marynata - 1 ząbek czosnku - przyprawa złocista do kurczaka - przyprawa do kurczaka czosnkowa - papryka słodka - kurkuma - 15 dag boczek wędzony - 5 łyżek oleju Sposób przygotowania 1. - Skrzydełka posypać przyprawami -Pokroić czosnek w plasterki i boczek  w paski dodać do skrzydełek polać olejem zostawić kilka godzin do zamarynowania 2. - Przełożyć

W królestwie smaków Beaty
Pyszne skrzydełka z syropem klonowym. 169

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Czosnek oraz igiełki rozmarynu drobno siekamy, syrop, rozmaryn, zioła prowansalskie, przyprawę do kurczaka i czosnek, łączymy z oliwą-marynata, skrzydełka dokładnie macerujemy w marynacie  odstawiamy do lodówki przykryte folią

Kuchnia Beaty
Wołowina i skrzydełka z grilla 454

Składniki na skrzydełka : ok 10 szt skrzydełek 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka sproszkowanego czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki 100% dobrego humoru Wykonanie: Marynata- wszystkie składniki mieszamy I nacieramy skrzydełka kurczaka. Miskę przykrywamy folia- odstawiamy na min 1 godzinę do lodówki- najlepiej na całą noc :) Składniki na wołowinę: ok 1 kg wołowiny 3-4 ząbki czosnku pieprz

Smaki Edyty
Indian Chicken Curry 216

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA: 600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę) 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 łyżka garam masala szczypta soli himalajskiej świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka) 3 łyżki oleju  rzepakowego Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 puszki czerwonej

ClauditteMissCooking
Jak podać kaszę pęczak? 148

kurczaka kroimy w paski. W naczyniu żaroodpornym mieszamy oliwę, słodką paprykę, ocet balsamiczny, oregano, oliwę z oliwek chili i doprawiamy do smaku. Przygotowane warzywa z kurczakiem wkładamy do naczynia z przygotowaną wcześniej marynatą, odstawiamy na godzinę. Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni, aż warzywa będą miękkie. Podajemy na kaszy pęczak

Moja smaczna kuchnia
DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł 292

lodówce nawet 2-3 tygodnie. Ze względu na jego intensywność jest bardzo wydajny. Nada się nie tylko do burgera czy steku ale może także pełnić rolę marynaty do grilla, np. do karkówki czy kurczaka. OM NOM NOM! Post DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Francuskie paczuszki z kurczakiem marynowanym na słodko 309

łyżka świeżo posiekanej kolendry 1 szalotka (opcjonalnie) 1 żółtko szczypta ziół prowansalskich 1. W misce mieszamy oliwę, miód, musztardy, posiekaną szalotkę, posiekany marynowany czosnek i kolendrę. Kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy dokładnie z marynatą i wkładamy do lodówki na min. 20 minut. 2. Ciasto francuskie kroimy na 4 równe kwadraty (z tego co zostanie możemy zrobić np. rogaliki

My Culinary Art
Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem 260

owoce plus mięso to polecam. Możemy również zrezygnować z grilla i upiec go w piekarniku. Szaszłyki z piersi kurczaka z ananasem   Składniki: duża pierś z kurczaka około 7 plastrów ananasa z puszki Marynata: pół szklanki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki curry ½ łyżeczki kurkumy 1 łyżka sosu sojowego 1/4 łyżeczki pieprzy cayenne pieprz Przygotowanie

Mania Gotowania
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 365

pomidorow, paprika, czosnek, przyprawa do kurczaka z knorra, pieprz, troche oliwki I z ketchupem Ukladamy obrane lub nie ziemniaki w naczyniu zaroodpornym, na to udka z kurczaka, pieczarki ( baby)ok 100 gr, polewamy marynata Wkladamy do nagrzanego piekarnika 180 C na 30 min. Wyjmujemy I posypujemy serem feta, wkaladamy na dalsze 20-30 min. Smacznego

Smaki Edyty
Miodowo-tymiankowe udka z kurczaka 199

wymyślono- konserwowanie lub doprawianie miodem znane było już w prehistorycznych czasach. A do tego mój ukochany tymianek - po prostu pycha. Ułatwiłam sobie pracę piekąc razem z kurczakiem ziemniaki , które przy okazji nabierają smaku marynaty i pieczonego drobiu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Podróże kulinarne- kurczak po tajsku 156

czymś, z czym kompletnie sobie nie radzę..     Składniki na 4-5 porcji: Marynata: 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy ½ łyżeczki chili 1 limonka 1 łyżka sproszkowanego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ziaren kolendry 1 podwójny filet z kurczaka Sos: 2 cebule 300ml mleka kokosowego 3 papryki żółte lub czerwone 1 zielona papryka Dodatki: 2 łyżki(...)przez praskę czosnku, soku z limonki, roztłuczonej w moździerzu kolendry i pozostałych składników. Mięso kroimy w paski, rozprowadzamy na nim równomiernie marynatę i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. W woku podsmażamy cebulę na odrobinie oliwy, dodajemy kurczaka z przyprawami. Po chwili dodajemy papryki pokrojone w paski i wlewamy mleko kokosowe. Dusimy pod przykryciem aż papryka zmięknie. Potrawę podajemy

Wrzosowa Polana
Kurczak zapiekany w sosie barbecue 177

zamarynowany nabierze intensywnego smaku. Nie potrzeba tu żadnych innych przypraw, no może odrobinę soli i pieprzu, sos barbecue wyśmienicie spełni zadanie najlepszej marynaty . Składniki na porcje dla  3 osób : 3 ćwiartki z kurczaka - małe (około 800g mięsa) sól, pieprz czarny Sos barbecue od Folwark - do zamarynowania mi ę sa i posmarowania w trakcie pieczenia 2 łyżki oleju - do smażenia

Grunt to przepis!
Skrzydełka z wolnowaru 302

jest wolnowar (slow cooker) pisałam już  tutaj . Moja dzisiejsza propozycja to skrzydełka z kurczaka pieczone w wolnowarze. Dzięki temu, że pieką się długo i w niskiej temperaturze, rewelacyjnie przechodzą marynatą aż do kości. Smakują naprawdę fantastycznie. Przygotowanie takich skrzydełek jest bardzo szybkie i proste, a reszta robi się sama :) Składniki: 10-12 skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki miodu

kuchnia doski
Ostry jogurtowy kurczak w tortillach 119

curry, ostra papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wkładamy do niego kawałki kurczaka i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie smażymy kurczaka na oliwie z oliwek. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty. Każdy placek tortilli smarujemy sosem czosnkowym (jogurt wymieszamy z majonezem i posiekanym czosnkiem). Układamy kawałki kurczaka, trochę sałaty lodowej, kawałki pomidora i czerwonej

VioletoweKucharzenie
Najlepsza szynka drobiowa 384

podczas pieczenia wędliny domowej. I tak wyszła… najlepsza szynka drobiowa.     Składniki na 2 szynki: - piersi drobiowe - ok.1,2 kg (wykroiłam z 2 dużych kurczaków) - sól morska - świeżo zmielony pieprz czarny Składniki marynaty: - 2 łyżki miodu - 2 łyżki musztardy Dijon - 2 łyżki musztardy ziarnistej - 2 łyżki powideł śliwkowych - 2 łyżki oliwy z pestek winogron - 2 łyżki sosu sojowego

mojewypiekiinietylko
Grillowanie – porady 233

porad nt. grillowania konkretnych produktów. Spis treści Wybór produktów i proces grillowania Co grillujemy? W czym / na czym grillujemy? W jakiej temperaturze grillujemy? Jak długo grillujemy? Dlaczego ważna jest marynata? Sprzęt i źródło ciepła Jaki grill jest najlepszy? Grille jednorazowe Przenośne grille ogrodowe Grille o trwałej konstrukcji Jakich narzędzi używamy? Jakiego węgla używamy? Czym i jak rozpalamy grilla? Ogień(...)nadaje smak, skrusza mięso, nawilża mięso zmniejszając ryzyko przypalenia i wysuszenia, tworzy na powierzchni warstwę chroniącą przed szkodliwymi produktami spalania. Jak nietrudno się domyślić, marynatę stosujemy zwykle do mniej delikatnych mięs (jak karkówka i kurczak), aby przyspieszyć proces grillowania i ograniczyć negatywne efekty dłuższego przebywania produktów na ruszcie. Natomiast nie jest ona zwykle potrzebna w przypadku warzyw i większości

Kulinarna Pokusa
Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie 144

Składniki udka z kurczaka, 4-5 szt miód płynny, 3 łyżki musztarda sarepska, 5 łyżek czosnek granulowany, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/2 łyżeczki olej, 2-3 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Gotowanie moimi oczami
Roladki z Bekonem w sosie Porzeczkowym 187

pieprz słodki sos chili sos: 0,5 słoiczka dżemu porzeczkowego 1 łyżeczka octu winnego 2 łyżki masła sól pieprz Przygotowanie: filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na 3-4 części, wrzucamy do miseczki przygotowujemy marynatę- goździki oraz tymianek ucieramy w moździerzu, mieszamy z 2 łyżkami oleju oraz 2 łyżkami miodu, zalewamy kawałki kurczaka, odstawiamy na około 10- 15 minut

Luźna Kuchnia
Piersi kurczaka w jogurtowej marynacie z curry (lekko pikantne) 420

tłuszczu, a przy tak sporządzonej marynacie wiele smaku... idealne dla osób na diecie. Doskonałym dodatkiem do tak przyrządzonych piersi będzie pęczak i domowej roboty marynaty (marynowana cukinia, papryka, kalafior lub ogórki). Składniki: 4 pojedynczych piersi kurczaka 400 g jogurtu naturalnego 1 cebula 2 ząbki czosnku suszony imbir przyprawa curry chili sól, pieprz Wykonanie: Piersi kroimy wzdłuż na pół. Cebulę kroimy(...)dodajemy według gustu i smaku, musimy uzyskać lekko pikantny lub pikantny smak. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i całość mieszamy. Pokrojone piersi lekko solimy i przekładamy marynatą. Marynujemy min. 1 h, najlepiej zostawić na noc w lodówce. Przed smażeniem wyjmujemy piersi z marynaty (marynaty nie odsączamy i nie zdejmujemy z piersi). Smażymy na mocno rozgrzanej patelni najlepiej

IMPRESJA SMAKU
UDKA PIECZONE Z SOSEM SŁODKO-PIKANTNYM I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 126

łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki soli, 2 ząbki czosnku,  czosnek niedźwiedzi, kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Udka układam na blaszce do pieczenia. Przygotowuję marynatę z: oleju, sosu chili, soli i majeranku, nacieram kurczaka. Mięso dość obficie posypuję czosnkiem niedźwiedzim oraz zwykłym czosnkiem pokrojonym w plasterki. Obkładam gałązkami pietruszki.  Zostawiam na minimum 12 godzin w lodówce. Piekę przykrytego folią aluminiową

JejKuchnia
Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z kolorową papryką 707

szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% sól i pieprz czarny Olej wymieszać z papryką słodką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z marynatą. Odstawić na około godzinę po czym smażyć z dwóch stron na rumiano. Zdjąć z patelni i przygotować sos. Grzyby leśne wrzucić na wrzącą wodę i gotować(...)grzyby, oprószając całość mąką. Podsmażyć i mieszając wlać śmietankę kremówkę. Sos rozcieńczać dolewając powoli bulion. Chwilę pogotować doprawiając do smaku, a na końcu do sosu włożyć usmażone medaliony z kurczaka. Podawać z dodatkami, np ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
POTRAWY Z GRILLA - KOLOROWE MIESNE SZASZLYKI 105

wypróbowanych przepisów, więc gorąco polecam. Możecie wprowadzać nowe smaki...przyprawy - do marynaty jak i do samych szaszłyków...bawcie się tym dobrze :) Polecam ! Czas marynowania : około 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych(...)szaszłyków: pierwsze - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki papryki, cebuli, wołowiny i wieprzowiny; drugie - na szpilki do szaszłyków nadziewamy na zmianę kawałki kurczaka, grzyby i pozostałą paprykę oraz cebulę. Krok 4. Przygotowujemy marynatę : do miseczki wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy zmiażdżony czosnek, oczyszczoną z ziaren i posiekaną drobno papryczkę chili, tymianek oraz ziarna marynowanego, zielonego pieprzu - mieszamy. Krok

Moja Książka Kucharska
Klasyczny kurczak w naczyniu żaroodpornym 260

naczyniu żaroodpornym. Potrawa wyjątkowo bezproblemowa w przygotowaniu, w zasadzie obiad sam się robi :) Tym razem prezentuję kuraka bez jakchkolwiek "udziwnień", eksperymentalnych ekscesów i frymuśnej marynaty. Wyłącznie w towarzystwie podstawowych przypraw . Czysta klasyka ! :) Tak przygotowany kurczak wybitnie wpisuje się w ideę akcji Błyskawiczny Piątek . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu ... - link wkrótce :)  Składniki na porcje dla  4-6 osób

Grunt to przepis!
Miodowo - jogurtowe udka z kurczaka 171

ketchupu, jogurtu naturalnego - sól, pieprz - przyprawa do kurczaka - 2 ząbki czosnku Wykonanie Miód, musztardę, ketchup i jogurt wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do kurczaka, sól i pieprz. Udka umyć, osuszyć i wysmarować marynatą. Odłożyć na kilka godzin. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zamknąć i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury

Świat Smaku